Γιατί απέτυχε το Windows Phone; Ο απόφοιτος Nokia εξηγεί τι πραγματικά συνέβη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Αυγ 2019 έως 11 ώρες 49 λεπτά

Πώς να εξηγήσετε την αποτυχία του Windows Phone; Ένας πρώην μηχανικός της Nokia του οποίου το τμήμα είχε αγοράσει η Microsoft επιστρέφει σε αυτήν τη σελίδα στην ιστορία του smartphone.

Το Windows Phone είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιομηχανικά ατυχήματα των τελευταίων 20 ετών, αλλά η Microsoft ήταν αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα σε θέση να επιβάλει ένα κινητό λειτουργικό σύστημα και ένα οικοσύστημα εφαρμογών. Ωστόσο, σήμερα, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για το Android και το iPhone της Apple όσον αφορά το μερίδιο αγοράς και η Microsoft δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποσυνδέσει το βύσμα … Λοιπόν, πώς έκανε η Microsoft μπόρεσε να περάσει μια τέτοια ευκαιρία, γνωρίζοντας ότι έχει μια βάση αρκετών δισεκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών στην οποία φαινόταν δυνατό να αντλήσει ατέλειωτα; Jollycode (αυτό είναι το ψευδώνυμό του) είναι πρώην μηχανικός της Nokia του οποίου το τμήμα αγοράστηκε από τη Microsoft. Λέει στο Reddit τους λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με τον ίδιο, η περιπέτεια της Microsoft για κινητά κατέληξε σε μια τόσο πικρή αποτυχία.

Γιατί απέτυχε το Windows Phone

Το πρώτο πράγμα είναι ότι, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος Steve Ballmer (δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου), η Microsoft ήξερε ότι το iPhone θα ήταν επιτυχία. Ωστόσο, το πραγματικό στρατηγικό σφάλμα δεν ήταν πραγματικά εκεί: τα στελέχη της Microsoft έχουν στην πραγματικότητα υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό την Google. Εξηγεί : “Η Google ήταν νέα για λειτουργικά συστήματα και δεν τα πήρε πολύ σοβαρά.” Ωστόσο, ακόμα κι αν, σύμφωνα με αυτόν, “Το Android ήταν αρκετά κακό τότε”, Η Microsoft δεν συνειδητοποίησε την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών της Google: «Όταν η Google διέκοψε τη Microsoft από το Youtube, τους Χάρτες, το Gmail κ.λπ. έδωσε πραγματικά την εντύπωση ότι το Windows Phone ήταν λειτουργικό σύστημα χαρτονιού ».

Το δεύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα Windows 8 – μία από τις χειρότερες εκδόσεις των Windows, της οποίας η εικόνα έχει μολυνθεί – άδικα – αυτή του Windows Phone. «Πριν από τα Windows 8 υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα Windows Phone. Μετά τα Windows 8, οι άνθρωποι έβαλαν τα δύο στο ίδιο καλάθι και πίστευαν ότι ήταν κακά προϊόντα, παρόλο που μιλάμε για ανεξάρτητες ομάδες και αυτό που ήταν κακό στα Windows 8 δεν αντικατοπτρίζει την εμπειρία των χρηστών. σε Windows Phone “. Και να το παρατηρήσετε “Ακόμα και με τα Windows 10, η φήμη του” Metro “δεν ανακάμψε ποτέ.”

Κακή φήμη

Πιστεύει επίσης ότι η Microsoft υπέφερε περισσότερο από κακή φήμη: “Οι νέοι που μεγάλωσαν μισώντας τη Microsoft ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να ωθούν άλλες πλατφόρμες.” Τέλος, υπάρχει μια αποτυχημένη σύζευξη παραθύρου λήψης και η εκπληκτική αφοσίωση των χρηστών smartphone iPhone και Android. Αποτυχία να επιτύχει κρίσιμη μάζα αρκετά νωρίς, η Microsoft επέτρεψε στην αγορά να περιστρέφεται γύρω από iOS και Android: «Μέχρι το 2014, οι άνθρωποι ήταν αρκετά άνετοι με iOS ή Android και παρόλο που το Windows Phone είχε εφαρμογές και άλλα πράγματα που δεν διέθεταν άλλοι, [ces points différenciateurs, ndlr] δεν έχουν γίνει επαρκής λόγος για εναλλαγή ».

Διαβάστε επίσης: Windows 10 – λιγότερες ενημερώσεις, Insiders … Η Microsoft αλλάζει στρατηγική

Και προσθέστε: “Ακόμα και σήμερα, ο αριθμός των χρηστών που αλλάζουν μεταξύ iOS και Android είναι μάλλον οριακός”. Πιστεύετε ότι η ανάλυση αυτού του μηχανικού είναι σωστή; Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να προτείνουμε να αναθεωρήσετε μαζί αυτό το βίντεο από τον Steve Ballmer που γελά δυνατά και λέει ότι το iPhone θα είναι αποτυχία (“500 $ για ένα τηλέφωνο;” “):

Πηγή: Reddit