Βοηθός Google, Siri: Η Google και η Apple δεν ακούνε πλέον τις συνομιλίες σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google και η Apple ανακοίνωσαν την αναστολή της ανάλυσης συνομιλίας του Βοηθού Google και της Siri. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή η αναστολή ανακοινώνεται ως προσωρινή. Η Apple υπόσχεται την επικείμενη εισαγωγή μιας επιλογής συναίνεσης. Αυτό δεν ισχύει για την Google αυτή τη στιγμή.

Η Amazon, η Apple και η Google έχουν καταγραφεί για ανορθόδοξες πρακτικές σχετικά με τους διάφορους βοηθούς φωνής. Η τελευταία διαμάχη αφορά την Apple, η οποία παίζει τις συνομιλίες των χρηστών Siri από εταιρείες τρίτων. Μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, η Apple και η Google αποφάσισαν να αναστείλουν την ακρόαση των χρηστών.

Η Google και η Apple δεν ακούνε πλέον συνομιλίες με τον Βοηθό Google και το Siri

Ενώ κάνουμε μια βαθιά κριτική, σταματάμε την ανάλυση των συνομιλιών Siri παγκοσμίως. Επιπλέον, ως μέρος μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η Apple είπε σε δήλωση. Επομένως, η εταιρεία θα εισαγάγει σύντομα μια επιλογή συγκατάθεσης που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Ακόμη χειρότερα, οι χρήστες δεν γνώριζαν αυτήν την πρακτική μέχρι τις διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι το ίδιο για την Google, παρά τους νέους περιορισμούς που επέβαλε ο GDPR στην Ευρώπη.

Εάν η Apple σταματήσει να ακούει οπουδήποτε στον κόσμο, η αναστολή της ακρόασης του Βοηθού Google αφορά μόνο την Ευρώπη για περίοδο τριών μηνών, ο χρόνος διεξαγωγής ερευνών μετά τη διαρροή δεδομένων συνομιλιών περισσότερων από 1000 χρηστών στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν πράγματι το τέλος της υποκλοπής και μια έρευνα για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται εσωτερικά για να διασφαλιστεί ο σεβασμός του απορρήτου των χρηστών. Η εταιρεία συμμορφώθηκε αλλά εφαρμόζει αυτήν την αναστολή σε όλη την Ευρώπη.

Σε αντίθεση με την Apple, η Google δεν έχει ακόμη πει εάν θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν εάν θέλουν να της παραχωρήσουν άδεια πρόσβασης στις συνομιλίες τους, όπως εξηγεί η εταιρεία, να βελτιώσει την απόδοση του Βοηθού Google. και παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία.