Βοηθός Google, Alexa, Siri: προσέξτε τις απάτες που εκμεταλλεύονται τις φωνητικές σας εντολές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Βοηθός Google, Alexa, Siri, εκατομμύρια χρήστες κάθε μέρα διατρέχουν τον κίνδυνο απάτης από απατεώνες που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των προσωπικών βοηθών. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ψεύτικος αριθμός τηλεφώνου που σχετίζεται με μια υπηρεσία Διαδικτύου για να σας οδηγήσει σε μερικές σφιχτές παγίδες.

Τα νέα των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι καθησυχαστικά για όσους χρησιμοποιούν συχνά βοηθούς φωνής. Μετά τις διαδοχικές διαμάχες που σχετίζονται με την κατασκοπεία συνομιλιών Google Assistant, Siri ή Alexa, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Business Better Bureau (BBB) ​​ρίχνει φως σε μια νέα πρακτική που αποτελείται από εξαπατήστε τους χρήστες να εμφανίζουν ψεύτικους αριθμούς στις μηχανές αναζήτησης. Η BBB είναι μια μη κυβερνητική υπηρεσία για την προστασία των καταναλωτών και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και επιχειρήσεων.

Alexa, Siri, Βοηθός Google: οι ψεύτικες απάτες κλήσεων αυξάνονται

Κάθε μέρα, πολλοί χρήστες ζητούν από τους προσωπικούς τους βοηθούς να κάνουν αναζήτηση στο Διαδίκτυο για μια υπηρεσία και να τους εμπιστεύονται να καλούν αυτόματα τον αριθμό τηλεφώνου του παρόχου. Αλλά αυτή η συνήθεια ενέχει μεγάλο κίνδυνο που γέννησε μια νέα μορφή απάτης στο Διαδίκτυο. Κακόβουλοι άνθρωποι δημιουργούν ψεύτικες σελίδες, ανεβάζουν τις μηχανές αναζήτησης για να δελεάσουν τα θύματά τους.

Χρειάζεστε έναν αριθμό τηλεφώνου επιχείρησης. Ζητάτε από τον Βοηθό Google, το Siri ή την Alexa να το βρει και να το συνθέσει για εσάς. Αλλά όταν απαντά ο «εκπρόσωπος» της εταιρείας, η συνομιλία παίρνει περίεργη στροφή », Εξηγεί το πρακτορείο BBB στη σημείωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπό της.

Αποδεικνύεται ότι αυτός ο εκπρόσωπος δεν προέρχεται από την εν λόγω εταιρεία. Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικους αριθμούς εξυπηρέτησης πελατών και τους τοποθετούν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, συχνά πληρώνοντας για διαφημίσεις. Όταν η Siri, η Alexa ή άλλη συσκευή πραγματοποιεί φωνητική αναζήτηση, ο αλγόριθμος μπορεί κατά λάθος να επιλέξει έναν δόλιο αριθμό ».

Πώς να αποφύγετε την παγίδευση;

Ένα θύμα είπε στο BBB πώς σχεδόν εξαφανίστηκε. Εξηγεί ότι πραγματοποίησε μια φωνητική αναζήτηση για να βρει ένα τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μιας αεροπορικής εταιρείας για να αλλάξει θέση σε μια πτήση. Προς έκπληξή του, Ο συνομιλητής του προσπάθησε να τον κάνει να πληρώσει 400 δολάρια σε δωροκάρτες επιμένοντας ότι η αεροπορική εταιρεία διεξήγαγε μια ειδική προσφορά. Προφανώς, είχε συναντήσει έναν απατεώνα. Ditto για ένα άλλο θύμα που χρησιμοποίησε το Siri για να ζητήσει τεχνική υποστήριξη για τον προμηθευτή του εκτυπωτή τους.

Αυτή η τεχνική μας θυμίζει έναν άλλο τύπο απάτης στους Χάρτες Google όπου δημιουργούνται χιλιάδες ψεύτικες διευθύνσεις για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Για να αποφύγετε την παγίδα, η εταιρεία Business Better Bureau συνιστά να επισκέπτεστε πάντα τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας, για να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης. έρευνα και ειδικά ποτέ να μην κάνετε τραπεζική μεταφορά μετά από τέτοιου είδους συνομιλίες.

Πηγή: Business Better Bureau