Βοηθός Google: μπορείτε να του ζητήσετε να διαγράψει την τελευταία συνομιλία που ακούστηκε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Βοηθός Google είναι πλέον σε θέση να διαγράψει την τελευταία σας συνομιλία αν το ζητήσετε. Μια νέα επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν γρήγορα μια φωνητική εντολή που δεν θα έπρεπε να έχει ακούσει ο βοηθός. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google κάνει ό, τι μπορεί για να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι τηρείται το απόρρητό τους.

Ενσωματωμένος στα περισσότερα smartphone Android και τα έξυπνα ηχεία Google Nest Hub ή Google Home, ο Βοηθός Google καταγράφει μερικές φορές ιδιωτικές συνομιλίες χωρίς να σας ζητηθεί. Ο βοηθός φωνής μερικές φορές αντιδρά εσφαλμένα σε μια λέξη που ερμηνεύεται ως φωνητική εντολή, που προέρχεται από έναν χρήστη ή ακόμα και από την τηλεόρασή σας. Αυτές οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις δεν είναι ασυνήθιστες εάν έχετε πολλά ηχεία Google στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Βοηθός Google – μια λειτουργία διερμηνέα μεταφράζει τώρα τις συνομιλίες σας σε πραγματικό χρόνο

Ακολουθούν οι φωνητικές εντολές για τη διαγραφή μιας συνομιλίας

Το Google μόλις πρόσθεσε μια φωνητική εντολή που προορίζεται να διαγράψει την τελευταία συνομιλία που ακούστηκε, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Droid Life. Η σελίδα διαδικτυακού βοηθού της εταιρείας παραθέτει πολλές εντολές που σας επιτρέπουν να διαγράψετε ένα αίτημα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από την εφαρμογή Google Home. Εδώ είναι :

  • “Εντάξει Google, διαγράψτε την τελευταία μου συνομιλία. “
  • “Εντάξει Google, διαγράψτε τις δραστηριότητες της ημέρας. “
  • “Εντάξει Google, καταργήστε τη δραστηριότητα για την εβδομάδα. “
  • “OK Google, αυτό δεν ήταν για εσάς” για να διαγράψετε αυτό που μόλις είπατε.

Επομένως, θα παρατηρήσουμε την προσθήκη της τελευταίας φωνητικής εντολής. Ως υπενθύμιση, όλες οι συνομιλίες που καταγράφονται από τον Βοηθό Google αποθηκεύονται στο cloud για περίοδο 3 μηνών. Μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, η Google διαγράφει όλα τα δεδομένα από τους διακομιστές της.

Η Amazon προσφέρει ήδη μια παρόμοια επιλογή στους χρήστες ενός ηχείου εξοπλισμένου με Alexa. Για να το ενεργοποιήσετε, απλώς επιλέξτε “Ενεργοποίηση καταστολής φωνής” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Alexa. Μόλις ολοκληρωθεί, απλώς πείτε “Alexa, διαγράψτε αυτό που μόλις είπα” για να διαγράψετε την τελευταία ανταλλαγή.

Πηγή: DroidLife