Βοηθός Google: μια λειτουργία διερμηνέα μεταφράζει τώρα τις συνομιλίες σας σε πραγματικό χρόνο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Βοηθός Google υποστηρίζει μια λειτουργία διερμηνέα σε Android και iOS. Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, το smartphone σας σπάει κάθε γλωσσικό εμπόδιο και σας επιτρέπει να συνομιλήσετε με οποιονδήποτε ξένο μεταφράζοντας τις συνομιλίες σας σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία διερμηνέα του Βοηθός Google έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο στο CES στο Λας Βέγκας και έκανε ντεμπούτο μερικές εβδομάδες αργότερα στα έξυπνα ηχεία της Google. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η λειτουργία προσθέτει μια δεξιότητα ερμηνευτή στον Βοηθό Google που είναι ήδη χρήσιμο με πολλούς τρόπους σε καθημερινή βάση. Το AI μεταφράζει τις συνομιλίες σας σε πραγματικό χρόνο και προς το παρόν υποστηρίζει 44 γλώσσες. Δεν μιλάτε ούτε κινέζικα, κορεάτικα ούτε καν ταϊλανδέζικα; Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη με αυτήν τη λειτουργία ερμηνευτή.

Το τελευταίο γίνεται ακόμη πιο χρήσιμο τώρα που προσφέρεται στο smartphone σας που σας συνοδεύει όπου κι αν πάτε, σε αντίθεση με το Google Home ή το Nest Hub. Αρκεί να πούμε ” Εντάξει Google, γίνε ο διερμηνέας μου – στη γλώσσα της επιλογής σου – ». Ο βοηθός θα σας ακούσει αυτόματα και θα μεταφράσει τη συνομιλία σας με τον συνομιλητή, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η Μετάφραση Google σάς επιτρέπει ήδη να εκμεταλλευτείτε μια παρόμοια λειτουργικότητα, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται πολύ πιο εύκολη με τον βοηθό φωνής.

Διαβάστε επίσης: Ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος βοηθός φωνής, ο Σίρι εξακολουθεί να υστερεί

Στην οθόνη smartphone, ο Βοηθός μεταγράφει τις προτάσεις που εκφωνούνται σε έκδοση κειμένου και προσφέρει επίσης έξυπνες απαντήσεις που μπορούν να επιταχύνουν τη συνομιλία επιτρέποντάς σας να απαντήσετε χωρίς να χρειάζεται να μιλήσετε. Η λειτουργία διερμηνείας αναπτύσσεται σήμερα σε Android και iOS. Η λειτουργία φτάνει λίγο μετά τη λειτουργία περιβάλλοντος του Βοηθού Google, η οποία μετατρέπει την οθόνη κλειδώματος του smartphone σας σε πραγματικό τερματικό για πρόσβαση σε πληροφορίες όπως καιρός, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις, για να αναφέρουμε μερικές.

Πηγή: 9to5Google