Βοηθός Google: Η εγγραφή συνομιλίας θα συνεχιστεί σύντομα. Δείτε τι αλλάζει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις ανακοίνωσε αλλαγές στη διαχείριση των ηχογραφήσεων για τον Βοηθό Google. Αφού σταμάτησε την αποθήκευση και την ανάλυση των ανθρώπινων συνομιλιών, η εταιρεία ανακοίνωσε την επανάληψη του προγράμματος. Νέες, πιο σαφείς επιλογές θα επιτρέψουν στους χρήστες να επιβεβαιώσουν εάν θέλουν να διατηρήσουν αυτήν τη λειτουργία ή όχι. Η Google ανακοίνωσε επίσης μια νέα επιλογή για τη μείωση της ευαισθησίας της εντολής “Ok Google” και ως εκ τούτου το πόσες φορές ξεκίνησε κατά λάθος ο Βοηθός.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Google σταμάτησε την ηχογράφηση των συνομιλιών του Βοηθού Google και την ανάλυσή τους από ανθρώπους. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σύντομα. Ωστόσο, για “ να αποθηκεύσετε τα δεδομένα ήχου σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Δραστηριότητας ήχου και φωνής (AAV) κατά τη διαμόρφωση του Βοηθού ” Η Google μόλις παρουσίασε τις αλλαγές που έγιναν στη διαχείριση των δεδομένων ήχου.

Βοηθός Google: σύντομα η επανάληψη των ηχογραφήσεων

Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα VAA επιτρέπει στον Βοηθό να αναγνωρίζει καλύτερα τη φωνή σας με την πάροδο του χρόνου και ότι η ανάλυση ενός μικρού δείγματος ηχογραφήσεων από μια ανθρώπινη ομάδα κατέστησε δυνατή την καλύτερη κατανόηση των τόνων και άλλων γλωσσικών δεδομένων. Η επιλογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις τους με τον Βοηθό Google και να τις διαγράφουν ανά πάσα στιγμή.

Αυτό που αλλάζει συγκεκριμένα είναι αυτό αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. ” Εάν χρησιμοποιείτε ήδη τον Βοηθό Google, θα έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε τις ρυθμίσεις AAV και να επιβεβαιώσετε την προτίμησή σας προτού συνεχίσετε οποιαδήποτε διαδικασία ανθρώπινης εξέτασης. ” Μία από τις επικρίσεις που έγιναν κατά της εταιρείας τους τελευταίους μήνες είναι η έλλειψη διαφάνειας στη χρήση δεδομένων ήχου από τον Βοηθό Google. Οι αλλαγές που θα γίνουν επίσης ” επισημάνετε το γεγονός ότι όταν ενεργοποιείτε την επιλογή AAV, οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τα ηχητικά σας κλιπ για να βελτιώσουν την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας

Η Google υπόσχεται επίσης “Διαγράψτε ένα μεγάλο μέρος των δεδομένων ήχου που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας, ειδικά εκείνων που είναι αρκετά μηνών”. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να μειώστε την ποσότητα των δεδομένων ήχου που συλλέγει.

Μια παράμετρος για τη μείωση της ευαισθησίας του “Ok Google”

Μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις θα μειώσει την ευαισθησία της ανίχνευσης της λέξης-κλειδιού “Ok Google”, έτσι ώστε οι χρήστες που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να Μειώστε τον κίνδυνο λήψης ανεπιθύμητων δεδομένων ήχου από τον Βοηθό Google. Είναι πράγματι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε τον βοηθό να ενεργοποιείται κατά λάθος όταν δεν έχει ζητηθεί.

Πηγή: Google