Βοηθός Google: δείτε τη νέα λειτουργία περιβάλλοντος σε δράση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η νέα λειτουργία περιβάλλοντος του Βοηθού Google αποκαλύπτεται σε βίντεο. Η Λειτουργία περιβάλλοντος μετατρέπει την οθόνη κλειδώματος του smartphone σας σε πραγματικό τερματικό πληροφοριών: πρόγνωση καιρού, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις και έλεγχος συνδεδεμένων αντικειμένων. Αυτή η λειτουργία ήταν ήδη διαθέσιμη σε έξυπνες οθόνες Google και σε ορισμένα tablet Lenovo και Nokia.

Η Google μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που δείχνει τη λειτουργία περιβάλλοντος του Βοηθού Google σε δράση. Ως υπενθύμιση, η Λειτουργία περιβάλλοντος σας επιτρέπει να μετατρέψετε την οθόνη κλειδώματος του smartphone σας (όταν φορτίζεται συγκεκριμένα) σε ένα τερματικό πληροφοριών και έναν πίνακα ελέγχου : πρόγνωση καιρού, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις και στοιχεία ελέγχου συνδεδεμένων αντικειμένων. Αυτή η δυνατότητα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο IFA στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Λειτουργία περιβάλλοντος φαίνεται αρκετά διαισθητική και πολλά υποσχόμενη, αν όχι πρωτότυπη, καθώς προσφέρει δυνατότητες που μπορούν να βρεθούν στο Google Nest Hub για παράδειγμα. Στην πράξη, η Λειτουργία περιβάλλοντος μπορεί να σας ενημερώσει για την ώρα της επόμενης συνάντησής σας, θα εμφανίσετε τις διάφορες ειδοποιήσεις, τα εισερχόμενα email σας και μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε άμεσα τους συνδεδεμένους λαμπτήρες σας. Όλα θα γίνουν στην οθόνη κλειδώματος του tablet ή του smartphone σας.

Διαβάστε επίσης: Ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος βοηθός φωνής, ο Σίρι εξακολουθεί να υστερεί

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργία περιβάλλοντος, δυστυχώς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας με υπομονή. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο τέσσερις συμβατές συσκευές:

Το βίντεο δεν λέει εάν η Λειτουργία περιβάλλοντος είναι πραγματικά διαθέσιμη για αυτές τις συσκευές, ούτε εάν και πότε η λειτουργία θα φτάσει σε άλλα smartphone και tablet. Ωστόσο, ορίζει ότι η λειτουργία περιβάλλοντος θα είναι αρχικά προσβάσιμη από συσκευές ” επιλέχθηκε από την Google ” που εκτελεί Android 8.0 ή νεότερο. Η Google δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η λειτουργία περιβάλλοντος ήταν « βαθιά ενσωματωμένη στο Android », που σημαίνει ότι η Google θα μπορούσε εύκολα να αναπτύξει τη λειτουργία σε μεγάλη κλίμακα σε πολλές συσκευές.

Πηγή: The Verge