Βοήθεια: 10 μυστικές δυνατότητες του Google Drive

Google Drive 1

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε δέκα δυνατότητες του Google Drive που είναι ελάχιστα γνωστές από τους χρήστες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν μεγάλη χρήση.

Οι εφαρμογές του Google Drive χαρακτηρίζονται από αδιαμφισβήτητη απλότητα και ευκολία στη χρήση, αλλά ταυτόχρονα από υψηλή αποτελεσματικότητα. Έγγραφα Google για παράδειγμα, αν και λιγότερο εξελιγμένο από Το γραφείο της Microsoft, Διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες που συχνά, χωρίς να είναι άμεσα ορατές, δυστυχώς δεν γίνονται απαρατήρητες.

Ερευνητικά εργαλεία

Έγγραφα Google είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε έγγραφα κειμένου και υπολογιστικά φύλλα σε μορφές .doc, .odt και .pdf ή να δημιουργείτε παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα και φόρμες HTML. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε από ένα προϊόν από μόνο του σε ένα ενσωματωμένο στοιχείο από κάθε άποψη στο Google Drive. Επιπλέον, όταν είμαστε μέσα σε ένα έγγραφο ή παρουσίαση, μας επιτρέπει να αναζητούμε και να αναφερόμαστε σε πληροφορίες και εικόνες στον Ιστό (μέσω συνδέσμων ή εισαγωγής αποσπασμάτων) χωρίς να βγαίνουμε από τη σελίδα στην οποία εργαζόμαστε, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται βασικά εγκαταλείψτε το αρχείο. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές και smartphone Android, απλά πρέπει να μεταβούμε στο αντικείμενο Οργανα και επιλέξτε Ερευνα, όπου ένα πεδίο έρευνας θα εμφανιστεί αμέσως στα δεξιά από το οποίο μπορούμε να ερευνήσουμε οποιοδήποτε θέμα.

Φωνητική αναγνώριση

Χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το εργαλείο φωνητικής αναγνώρισης του Google Drive (διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στο Chrome), το οποίο θα μας επιτρέψει να υπαγορεύσουμε το κείμενο που θα συμπεριληφθεί σε ένα έγγραφο, απλοποιώντας έτσι την επεξεργασία του. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να επιστρέψουμε Οργανα και επιλέξτε το στοιχείο “Φωνητική πληκτρολόγηση

Google Drive 2

Πρότυπα εγγράφων, φύλλων και παρουσιάσεων

Η Google έχει δημιουργήσει πραγματικά μια τεράστια ποικιλία μοντέλων που προσαρμόζονται σε κάθε τύπο αρχείου που πρέπει να δημιουργήσουμε (ένα πρόγραμμα σπουδών στα Έγγραφα, ένα σχέδιο προϋπολογισμού στα Φύλλα ή μια πρόταση για ένα έργο σε Παρουσιάσεις) και τα οποία βρίσκουμε καταλογογραφημένα με βάση το θέμα που χρειαζόμαστε. Μόλις καθοριστεί το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μια προεπισκόπηση και να το τροποποιήσουμε πολύ εύκολα.

Google Drive 3

Χρώματα φακέλου

Με Google Drive μπορούμε να οργανώσουμε τα πάντα σε φακέλους και στη συνέχεια να τους δώσουμε ένα χρώμα που τα διαφοροποιεί μεταξύ τους. Απλώς κάντε κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού σε ένα από αυτά στον πίνακα που βρίσκεται στα αριστερά και επιλέξτε “Αλλαξε χρώμα

Google Drive 4

Διαγράμματα ροής

Δεν το γνωρίζουν όλοι με την εφαρμογή Draw.io Διαγράμματα ροής μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας UML.

Google Drive 5

Συμπληρωματικές εφαρμογές

Στο Chrome Web Store υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενοποίηση των λειτουργιών του Google Drive. Μερικά από αυτά είναι πολύ χρήσιμα και μας επιτρέπουν να παίζουμε μουσική ή να βλέπουμε έγγραφα HTML. Είναι επίσης δυνατό να εγκαταστήσετε μια επέκταση που μας επιτρέπει να τις προσαρμόσουμε περαιτέρω σε αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με Word, Excel ή Access.

Google Drive 6

Δημιουργία έρευνας με τις Φόρμες Google

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε εύκολα φόρμες για τις έρευνές μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε κλικ Νέος, επέλεξε Αλλακαι αμέσως μετά την επιλογή “Φόρμες Google” Η εφαρμογή είναι πολύ διαισθητική και σας επιτρέπει να ορίσετε απλές ή πολλαπλές επιλογές απάντησης. Μόλις συμπληρώσετε μια φόρμα, μπορείτε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο.

Google Drive 7

Πρόσθετα εργαλεία Εγγράφων Google

Έγγραφα Google έχει ενσωματώσει τη δυνατότητα εγκατάστασης των δικών του βοηθητικών λειτουργιών. Η ποικιλία είναι τεράστια και θα βρείτε θέματα, εργαλεία για τη σύνδεση των Εγγράφων Google με άλλες υπηρεσίες, καθώς και στοιχεία που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του προγράμματος.

Google Drive 8

Προσθήκη χαρακτήρων

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι μία από τις αδυναμίες του Google Drive είναι οι χαρακτήρες ενός εγγράφου. Αλλά δεν είναι έτσι. Εάν ανοίξουμε την καρτέλα που δείχνει τον τύπο της γραμματοσειράς που χρησιμοποιούμε, στο κάτω μέρος της θα βρούμε την επιλογή “Άλλοι χαρακτήρες«, Όπου θα έχουμε πρόσβαση σε ένα τεράστιο αρχείο γραμματοσειρών ικανών να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες μας.

Google Drive 9

Ιστορικό αναθεωρήσεων

Εκεί ιστορικό αναθεώρησης είναι πραγματικά εξαιρετικό όταν ασχολούμαστε με μεγάλα αρχεία κειμένου, επειδή μας επιτρέπει να βλέπουμε όλες τις αλλαγές που έγιναν σε έγγραφα, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις ή σχέδια (που μας δείχνουν επίσης ποιο άτομο τα έκανε πραγματικά), πιθανώς μας επιτρέπει να επαναφέρουμε τις προηγούμενες εκδόσεις του ίδιου του αρχείου.

Google Drive 10

Δρόμος