Βιντεοπαιχνίδια: 37 εκατομμύρια παίκτες στη Γαλλία και μια μέση ηλικία 40 ετών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια μελέτη του Médiamétrie περιγράφει τους παίκτες στη Γαλλία. Η έρευνα με τίτλο ” Τα Γαλλικά και τα Βιντεοπαιχνίδια » μας λέει ότι υπάρχουν 37 εκατομμύρια παίκτες στη Γαλλία των οποίων η μέση ηλικία συνέχισε να αυξάνεται για να φτάσει τα 40 χρόνια το 2019. Όλες οι κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών αντιπροσωπεύονται και το κινητό είναι η κορυφαία προτίμηση με 53% των παικτών, μπροστά από τον υπολογιστή (50%) και κονσόλες (48%).

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παιχνιδιών του Παρισιού που πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2019, μια έρευνα Médiamétrie που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του SELL (Syndicate of Leisure Software Publishers) καθορίζει το προφίλ των Γάλλων παικτών. Πλατφόρμες, ηλικία, είδος παιχνιδιού, η έκθεση ρίχνει φως στις συνήθειες των παικτών στη Γαλλία, με στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με διαφορετικούς τίτλους. Σε γενικές γραμμές, η Médiamétrie εκτιμά ότι 7 στους 10 Γάλλους ηλικίας 10 ετών και άνω παίζουν τουλάχιστον περιστασιακά, δηλαδή περίπου 37 εκατομμύρια παίκτες.

Βιντεοπαιχνίδια: εδώ είναι το προφίλ των Γάλλων παικτών

Ας ξεκινήσουμε με τους τύπους πλατφόρμας. Η μελέτη επιβεβαιώνει την άνοδο των βιντεοπαιχνιδιών σε κινητές συσκευές. Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι παίζουν σε smartphone, έναντι 50% για παίκτες PC και 48% για παίκτες οικιακής κονσόλας. Το tablet βρίσκεται στην 4η θέση με 31%. Το top 5 κλείνει από φορητές κονσόλες που προσελκύουν το 21% των Γάλλων παικτών. Όσον αφορά τη μέση ηλικία, ήταν 40 το 2019 (42 για άνδρες και 38 για γυναίκες), αλλά προφανώς οι συνήθειες παιχνιδιού δεν είναι οι ίδιες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

ο Οι ηλικιωμένοι προτιμούν παιχνίδια στον υπολογιστή. Η μέση ηλικία τους είναι 44 ετών, αλλά η μελέτη δεν καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση των πραγματικών παικτών υπολογιστών από τους ανθρώπους που παίζουν πιο κλασικά παιχνίδια. Στη συνέχεια είναι οι συσκευές αναπαραγωγής tablet που έχουν μέση ηλικία 40 ετών. Σε smartphone, ο μέσος όρος είναι 38 χρόνια έναντι 32 ετών για παίκτες κονσόλας (καθιστικό και φορητό). Λογικά, οι νέοι είναι οι πιο παθιασμένοι, καθώς το 96% των 10-17 ετών παίζουν τουλάχιστον περιστασιακά.

Για να φτάσετε στα είδη παιχνιδιών, τα περιστασιακά παιχνίδια / παιχνίδια για κινητά είναι δημοφιλή με 42%, έναντι 27% για παιχνίδια ρόλων / περιπέτειας, αλλά και για παιχνίδια πλατφόρμας, ακολουθώντας τα είδη δράσης και αγώνων αυτοκινήτων. Τελικά, Το 71% των γονέων δηλώνουν ότι είναι προσεκτικοί στην πρακτική βιντεοπαιχνιδιών του παιδιού τους. Περισσότεροι από τους μισούς επιβλέπουν αυτήν την πρακτική και είναι ακόμη και 65% να παίζουν με το παιδί τους τουλάχιστον περιστασιακά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.049 χρηστών του Διαδικτύου ηλικίας 10 ετών και άνω.

Τα γαλλικά και βιντεοπαιχνίδια

Πηγή: SELL / Médiamétrie