Βιντεοπαιχνίδια: Η Microsoft θέλει να τερματίσει τις προσβολές φιλτράροντας τις ανταλλαγές φωνής σε πραγματικό χρόνο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σε Xbox και σε υπολογιστή, η Microsoft σκοπεύει να απομακρύνει τους «επιβλαβείς» παίκτες και να προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον παιχνιδιού. Επομένως, η εταιρεία δοκιμάζει νέα φίλτρα για μηνύματα κειμένου και φωνής.

Όποιος έχει παίξει ποτέ διαδικτυακό παιχνίδι ξέρει ότι μεταξύ των παικτών, η διακόσμηση και ο σεβασμός δεν είναι πάντα ο κανόνας. Μερικοί άνθρωποι δίνουν την εντύπωση ότι είναι μόνο εκεί για να κακοποιήσουν λεκτικά ή ακόμη και άλλους. Ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά Microsoft. Στην πραγματικότητα, πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία έδωσε ακόμη και μια λίστα αποδεκτών προσβολών στους παίκτες. Μια προφανώς αναποτελεσματική λύση, καθώς η εταιρεία Redmond ξεκίνησε πρόσφατα τις δοκιμές νέα φίλτρα περιεχομένου για το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων Xbox Live.

Η Microsoft θα εισαγάγει νέες επιλογές φιλτραρίσματος στα βιντεοπαιχνίδια

Η Microsoft σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα επίπεδα φίλτρου : φιλικό, μέσο, ​​ώριμο και φιλτράρισμα. Το πρώτο θα προστατεύει τα παιδιά, ενώ από την άλλη πλευρά, η αφιλτράριστη λειτουργία επιτρέπει βωμολοχίες. Για να διαβάσετε ένα λογοκρισμένο μήνυμα σε έναν παιδικό λογαριασμό, θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό για ενήλικες, προκειμένου να το αναφέρετε. Φυσικά, όλα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα μέσω των Γονικών ελέγχων και θα εφαρμοστούν σε ολόκληρο το οικοσύστημα Xbox.

Εντάξει, μέχρι στιγμής, τίποτα πολύ επαναστατικό σε σύγκριση με τα τρέχοντα συστήματα φιλτραρίσματος μηνυμάτων. Προς το παρόν, όλες αυτές οι τεχνικές δεν λαμβάνουν υπόψη ένα ουσιαστικό στοιχείο: το περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον Dave McCarthy, επικεφαλής των λειτουργιών Xbox στη Microsoft, οι πραγματικές λειτουργίες lynching πραγματοποιούνται σε συνεδρίες πολλών παικτών. Θα στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα χρώματος ή την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Για τον Dave McCarthy, « αν θέλουμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας ως βιομηχανία και να κάνουμε αυτό το υπέροχο μέσο γνωστό σε όλους, δεν υπάρχει χώρος για αυτό ” Ένα άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα της έννοιας του πλαισίου: λέγοντας ” Θα καταστρέψω όλους και θα σκοτώσω όλους Το On Call of Duty δεν έχει το ίδιο πεδίο με το να το λέει στο Animal Crossing New Leaf. Σε αυτήν την έννοια του πλαισίου η Microsoft επιθυμεί να επικεντρώσει τις προσπάθειές της. Στη διάθεσή του, φυσικά, υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη.

Με την παραδοχή του McCarthy, ” Η εύρεση τρόπων κατανόησης του πλαισίου και των αποχρώσεων είναι μια ατελείωτη μάχη ». Ο συνάδελφός μας από το The Verge κατάφερε να δοκιμάσει το νέο σύστημα Microsoft και παραδέχεται ότι λειτουργεί αρκετά καλά. Κανένα από τα επιθετικά του μηνύματα δεν έπεσε στις ρωγμές, παρά το να καταφεύγουμε στα συνήθη τέχνασμα, όπως τόνους ή σύμβολα.

Μηνύματα φωνητικού ταχυδρομείου: Η Microsoft αντιμετωπίζει το πρόβλημα

Αλλά αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο όλα πρέπει να γίνουν, είναι αυτός του φιλτράρισμα ανταλλαγών φωνής. Από αυτήν την άποψη, η Microsoft έχει ένα φιλόδοξο έργο: να αναπτύξει ένα σύστημα που μοιάζει λίγο με αυτό που ακούμε στην τηλεόραση, με «μπιπ», αλλά σε πραγματικό χρόνο. Μεταξύ των οδών που μελετήθηκαν για να επιτευχθεί αυτό, η πιο σοβαρή θα ήταν η μεταφορά του προφορικού μηνύματος σε γραπτό κείμενο.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η πρακτική θα δημιουργούσε πολλά ερωτήματα. Τεχνικά, απαιτεί ένα σύστημα μεταγραφής υψηλού επιπέδου, και θέτει την πρόκληση της καθυστέρησης που προκαλείται από την ανάλυση του μηνύματος σε πραγματικό χρόνο. Ένα προβληματικό σημείο στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού, δεδομένου ότι η ομιλία χρησιμοποιείται για να ενημερώνει γρήγορα τους συμπαίκτες. Από ηθική άποψη, υποθέτει ότι η εταιρεία ακούει και μεταγράφει όλες τις ανταλλαγές χρηστών και, στη συνέχεια, περιορίζει την ελευθερία του λόγου σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, από νομική άποψη, αυτό δεν θα θεωρείται παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης. Πράγματι, νωρίτερα αυτό το έτος, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης δεν ισχύει για ιδιωτικές πλατφόρμες όπως το Xbox Live.

Τέλος, η Microsoft τονίζει επίσης την επιθυμία της για διαφάνεια. Ο Dave McCarthy εξηγεί « Αν θέλουμε να λογοδοτήσουμε τους χρήστες μας για τις ενέργειές τους στο Xbox Live και τις άλλες υπηρεσίες μας, πρέπει να είμαστε διαφανείς σχετικά με το σύστημα αξιών μας, τις πρακτικές μας και γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε ». Έτσι, η εταιρεία σκοπεύει να ειδοποιήσει άμεσα τους κυρωθέντες λογαριασμούς και να εξηγήσει τους λόγους της καταδίκης.

Πηγή: The Verge