Βάλτε ένα “προφυλακτικό USB” στο smartphone σας πριν το συνδέσετε οπουδήποτε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα “προφυλακτικά USB” ή οι αποκλειστές δεδομένων αναπτύχθηκαν για την προστασία του smartphone σας από κλοπή δεδομένων και άλλες απόπειρες εισβολής που πραγματοποιούνται μερικές φορές μέσω υποδοχών φόρτισης USB σε δημόσιους χώρους. Υπάρχουν ήδη αρκετοί από αυτούς στο Amazon και σε αρκετούς άλλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με λιγότερα από 10 ευρώ. Αυτές οι συσκευές είναι αποτελεσματικές δεδομένου ότι αποκλείουν εντελώς τη μεταφορά δεδομένων.

Συντελεστές: Pixabay

Έχετε ακούσει ποτέ αποκλειστές δεδομένων ; Αυτές οι μικρές συσκευές λειτουργούν ως “Προφυλακτικό USB” αποτρέποντας φυσικά τη μεταφορά δεδομένων (και κακόβουλου λογισμικού) όταν φορτίζετε το smartphone σας συνδέοντας το καλώδιο σε μια υποδοχή USB σε δημόσιο χώρο. Συμβαίνει τακτικά ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται μέσω αυτού του στρώματος. Τόσο πολύ που για αρκετά χρόνια σας συμβουλεύαμε τακτικά, όπως οι συνάδελφοί μας, να μην συνδέετε το smartphone σας απευθείας σε μια γυναικεία πρίζα USB ενσωματωμένη στον τοίχο ή σε μια συσκευή που δεν σας ανήκει.

Όταν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στη θύρα USB του smartphone σας, μπορεί πράγματι να περάσει διακριτικά, για παράδειγμα, για ένα πληκτρολόγιο / ποντίκι και ένα σύνολο αποθήκευσης και έτσι μολύνει το smartphone σας με κακόβουλο λογισμικό ή εξαγάγετε δεδομένα κατά τη φόρτιση. , χωρίς να το γνωρίζετε. Η μόνη πραγματικά αποτελεσματική λύση για την προστασία από το πρόβλημα ήταν να συνδέετε πάντα αυστηρά το smartphone σας μέσω του καλωδίου και του προσαρμογέα σας. Αλλά το αποκλειστές δεδομένων είναι επίσης μια εξαιρετική λύση.

Στην πραγματικότητα θα μπορούσατε να φτιάξετε εύκολα ένα καλώδιο “USB προφυλακτικού” ανοίγοντας το περίβλημα ενός παλιού καλωδίου και κόβοντας τα λευκά και πράσινα καλώδια (δεδομένα). Όταν συνδέει μια μονάδα τροφοδοσίας με το smartphone σας, μόνο ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να περάσει. Εκτός αν το smartphone σας έχει υπερφυσικές δυνάμεις αναγέννησης. Παρ ‘όλα αυτά, δίπλα σε αυτήν τη λύση «κάνετε μόνοι σας», υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο Amazon και σε άλλους ιστότοπους αγορών πληκτρολογώντας τις λέξεις αποκλειστής δεδομένων usb, αποκλειστής usb, Αποκλεισμός συγχρονισμού USB ή Αποκλειστής USB – για λιγότερο από 10 €.

Διαβάστε επίσης: Εάν βρείτε ένα USB stick στο γραμματοκιβώτιό σας, μην το συνδέσετε

Αυτές οι συσκευές είναι γενικά κατάλληλες για καλώδια που έχουν τουλάχιστον έναν από τους τερματισμούς σε USB τύπου A, αλλά υπάρχουν επίσης ήδη μερικές για να προετοιμαστούν για τη μετάβαση σε όλους τους τύπους USB C. Γι ‘αυτό δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία: για να αποφύγετε hack σε δημόσιους χώρους, οπότε βγείτε καλυμμένοι, οπλισμένοι με ένα αποκλειστής δεδομένων και ένα VPN!

Πηγή: LifeHacker

Ένα παράδειγμα ενός αποκλεισμού USB που διατίθεται στο Amazon