Αφού περάσει το κανάλι, ο Franky Zapata θα ξεκινήσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Φράνκι Ζαπάρα έχει περάσει το πρώτο τεστ πλήρους κλίμακας του Flyboard Air, του ιπτάμενου μηχανή με το οποίο πέρασε το κανάλι αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά το επίτευγμά του, ο πρώην πιλότος του Jet Ski μιλά ήδη για την πραγματοποίηση του άλλου τρελού έργου του που αξίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας: Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο του οποίου η δημόσια επίδειξη ανακοινώνεται για τις επόμενες εβδομάδες.

Για αρκετά χρόνια, ο Franky Zapata έχει εστιάσει την ενέργειά του στην ανάπτυξη του FlyBoard Air, ένα ιπτάμενο Hoverboard που έκανε μια αξιοθαύμαστη παράσταση κατά τη διάρκεια της παρέλασης στις 14 Ιουλίου. Μετά από μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια στις 25 Ιουλίου, ο Γάλλος εφευρέτης κατάφερε να καλύψει 35 χιλιόμετρα χωρίς εμπόδιο πάνω από το Αγγλικό Κανάλι, συγκεντρώνοντας στο St Margaret-at-Cliffe, στην Αγγλία μετά από αναχώρηση στο Pas-de-Calais, όλα μέσα Μόλις 22 λεπτά.

Σύντομα ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με την ίδια τεχνολογία

Αυτή είναι η άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία που πρέπει να θυμάστε μετά την εκμετάλλευση αυτού του Σαββατοκύριακου. Ο Franky Zapata εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ανακοινώσει το ιπτάμενο αυτοκίνητό του βασίζεται σε μια παρόμοια τεχνολογική ιδέα. ” Οι άνθρωποι ονειρεύονται να πετούν, όλοι ζήσαμε με ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Περιμέναμε το 2015 και το hoverboard του Marty Mc Fly, όπως στην ταινία Back to the Future. Δεν υπήρχαν, έτσι το κάναμε “Δηλώνει σε συνέντευξη τύπου, πριν προσθέσει ότι” 2015, περιμέναμε επίσης ιπτάμενα αυτοκίνητα όπως στο The Fifth Element. Δεν υπάρχει ένα, ας φτιάξουμε ένα!

Διαβάστε επίσης : Ο Elon Musk θέλει να πετάξει το Tesla Roadster με προωθητές SpaceX

Σε μια συνέντευξη με το France 2, λέει ότι το όχημα είναι σχεδόν τελειωμένο. Ένα πρωτότυπο έχει ήδη καταφέρει να απογειωθεί και αναμένεται δημόσια διαδήλωση μέχρι το τέλος του έτους. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να λάβει την άδεια πτήσης από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) για να πραγματοποιήσει τη δοκιμή του νόμιμα.

Πηγή: Francetvinfo