Αυτό το SSD μπορεί να αντέξει φωτιά!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Χρειάζεστε τα δεδομένα σας για μεταφορά με ταχύτητα αστραπής ενώ προστατεύεστε από τις φλόγες; Η Innodisk σας έχει σκεφτεί: η αμερικανική εταιρεία ξεκινά μια σειρά από μονάδες SSD οπλισμένες κατά των φλογών. Μπορούν έτσι να αντέξουν σε θερμοκρασία 800 βαθμών για 30 λεπτά. Όλα σε μορφή 3,5 ″.

Είναι γεγονός ότι οι SSD έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Σε περίπτωση ζημιάς, τα δεδομένα σας ενδέχεται να χαθούν ανεπανόρθωτα. Αυτό, εκτός από την τιμή της τεχνολογίας, αναμφισβήτητα εξηγεί γιατί οι σκληροί δίσκοι προτιμούνται γενικά στις πιο ευαίσθητες εφαρμογές.

Η Innodisk επινοεί ένα SSD που αντιστέκεται στη φωτιά

Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα, όπως αποδεικνύεται από τη νέα σειρά Fire Shield SSD από τον Αμερικανό ειδικό μνήμης και αποθήκευσης Innodisk. Αυτές οι μονάδες μνήμης έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε συνεχή φωτιά 800 ° C, για τριάντα λεπτά. Αυτό είναι μόνο ένα από τα κριτήρια της πιστοποίησης MIL-STD-810-G με τα οποία συμμορφώνεται αυτό το προϊόν (αυτό περιλαμβάνει επίσης αντίσταση στη σύνθλιψη, τους κραδασμούς και τους κραδασμούς σε αυτά SSD).

Χωρίς προστασία, μια θερμοκρασία 800 ° C για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα ήταν αρκετή για: 1. υγρές συγκολλήσεις 2. εξαλείψτε τις μονάδες μνήμης NAND. Ωστόσο, η ιδέα της Innodisk είναι να εκμεταλλευτεί τη μορφή 3,5 to για να επικαλύψει τις μονάδες SSD με μια παχιά προστασία επιβραδυντή φλόγας. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ακόμη και μετά από 30 λεπτά στις φλόγες, όλα τα δεδομένα στα τσιπ NAND είναι ανακτήσιμα.

Η εταιρεία εξηγεί στον ιστότοπό της ότι αυτή η προστασία αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν κράμα χαλκού, σύνδεσμο ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία τσιπ μνήμης (δεν προκαλεί θερμότητα εκεί) και μονωτικό υλικό. Στο επίπεδο του τεχνικού φύλλου έχουμε μάλλον μέτριες δυνατότητες αποθήκευσης, από 8 έως 128 GB. Ο δίσκος προσφέρει τυχαία ταχύτητα ανάγνωσης / εγγραφής 520 / 360MB / s, όλα με διασύνδεση SATA III 6 Gb / s, κατανάλωση 1,1W και εγγυημένος χρόνος λειτουργίας άνω των 3 εκατομμυρίων ωρών.

Διαβάστε επίσης: Οι οθόνες smartphone σύντομα θα είναι άφθαρτες χάρη στα στρείδια;

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η Innodisk σκοπεύει αυτές οι μονάδες μνήμης να χρησιμεύσουν ως μαύρα κουτιά σε διάφορα οχήματα – έτσι ώστε, όπως τα αεροπλάνα, να μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη μετά από ένα σοβαρό ατύχημα. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστή ούτε η τιμή ούτε η ημερομηνία διαθεσιμότητας αυτών των ενοτήτων.

Πηγή: Innodisk