Αυτό το φίλτρο φωτογραφιών αποκαλύπτει τα αληθινά χρώματα του βυθού διαγράφοντας το νερό!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 15 Νοεμβρίου 2019 στις 9 ώρες και 49 λεπτά

Αυτό το επαναστατικό φίλτρο φωτογραφιών αποκαλύπτει τα πραγματικά χρώματα του βυθού χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, το φίλτρο αφαιρεί την παραμόρφωση χρώματος που προκαλείται από το νερό. Η χαρακτηριστική μπλε εμφάνιση των υποβρύχιων φωτογραφιών αντικαθίσταται από όμορφα χρώματα, όπως μπορούμε να τα δούμε στην επιφάνεια.

Ανεξάρτητα από το πόσο στέλνουμε ανιχνευτές στον Άρη ή περπατάμε στη Σελήνη, ο βυθός μας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητος. Για να σας δώσουμε μια ιδέα, περισσότερο από το 75% της αβύσσου, οι βαθύτερες περιοχές των ωκεανών, είναι άγνωστα σε εμάς. Επιπλέον, είναι δύσκολο για τους θαλάσσιους εξερευνητές να καταγράψουν την ομορφιά των ανακαλύψεών τους. Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας υποβρύχια, τα χρώματα αλλάζουν συστηματικά, δίνοντας την ομοιόμορφη γαλάζια εμφάνιση σε οποιοδήποτε κοράλλι ή ψάρι.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ο ωκεανογράφος Derya Akkaynak και ο μηχανικός Tali Treibitz έχουν βρει έναν τρόπο να αποκαταστήσουν το χρώμα στον ωκεανό. Οι δύο επιστήμονες δημιούργησαν έναν αλγόριθμο που ονομάζεται ” Θάλασσα μέσω »ένα έξυπνο παιχνίδι σε λέξεις που σημαίνει να βλέπεις μέσα) που καταστέλλει τα αποτελέσματα της παραμόρφωσης που παράγεται από το νερό Χάρη σε αυτό το φίλτρο, κάθε απόχρωση ή κορεσμός αναπαράγεται όπως θα έπρεπε σε μια φωτογραφία ενός τοπίου που έχει ληφθεί στην επιφάνεια.

Για να διαβάσετε επίσης : Αισθητήρες φωτογραφίας – τι είναι το άνοιγμα και γιατί έχει σημασία

Όπως επισημαίνουν οι δύο συνεργοί, το νερό παραμορφώνει το φως με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το βάθος. Αυτό είναι που κάνει ένα κόκκινο κίτρινο και κόκκινο κοράλλι να φαίνεται πρασινωπό στη συσκευή σας. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τους θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι μερικές φορές χρησιμοποιούν τα χρώματα ως σημείο αναφοράς για να ταξινομήσουν και να μετρήσουν τέτοια και τέτοια υποβρύχια είδη. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας επέδειξε τον ενθουσιασμό της μετά την παρουσίαση του « Θάλασσα μέσω ». Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι αυτός ο αλγόριθμος δεν είναι επαναστατικός, επειδή προχωρά μόνο στο ” βασικές διορθώσεις χρώματος ».

Ωστόσο, αυτό το επιχείρημα πρέπει να είναι κατάλληλο. Τα αποτελέσματα του ” Θάλασσα μέσω “ απέχουν πολύ από ένα απλό έγχρωμο άγγιγμα στο Photoshop για να ακυρώσετε τις επιπτώσεις του νερού. Όχι, ο αλγόριθμος δημιουργεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του ” μια φυσική ακριβή διόρθωση ». Αυτό σημαίνει ότι αυτό που βλέπετε στην κάμερα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που μπορεί να βλέπετε στην επιφάνεια.. Λες και τα ψάρια και τα κοράλλια εξελίσσονται στο πάτωμα των αγελάδων.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες πριν / μετά τα εφέ του “Θάλασσα μέσω”. Βρείτε επίσης στο τέλος της σελίδας το βίντεο Youtube του Scientific American, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία του ” Θάλασσα μέσω