Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οδηγείται εν μέρει χάρη στα ηλιακά του πάνελ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ CEA και INES, αυτό το πρωτότυπο ενός φωτοβολταϊκού ηλεκτρικού οχήματος επαναφορτίζει τις μπαταρίες του εν μέρει χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια. Μια τεχνολογία που την εξοικονομεί μεταξύ 1.000 και 7.000 χιλιομέτρων ετησίως. Η πρόκληση για τους ερευνητές ήταν να αποκαλύψουν άκαμπτα ηλιακά πάνελ, που ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα του οχήματος και χωρίς να χρησιμοποιούν γυαλί.

Το πρωτότυπο του φωτοβολταϊκού C-Zen από το INES και το CEA

Η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περιορίζοντας την ικανότητά της να αντικαθιστά γρήγορα θερμικά οχήματα. Για να βελτιώσουν την κατάσταση, οι κατασκευαστές είχαν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους τρεις μοχλούς: βάρος και αεροδυναμική, απόδοση κινητήρα και ενεργειακή ικανότητα. Αλλά σύντομα μπορεί να έχουν μια τέταρτη δυνατότητα: φωτοβολταϊκά. Μέχρι τότε, η συλλογή ηλιακής ενέργειας απευθείας στο όχημα είχε αποκλειστεί, λόγω της έλλειψης τεχνολογίας που είναι πραγματικά κατάλληλη για αυτοκίνητα.

Solar: τι γίνεται αν βάλουμε πάνελ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Ωστόσο, η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας (INES) φαίνεται να βρίσκονται στο δρόμο για την εξεύρεση λύσης. Με ηλεκτρικές μονάδες που είναι τόσο άκαμπτες όσο και καμπύλες ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα και χωρίς να χρησιμοποιούν γυαλί. Και χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τους για να δημιουργήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα επίδειξης οχήματος τροποποιώντας ένα ηλεκτρικό C-Zen. Το αποτέλεσμα ? «Για ένα όχημα όπως το C-Zen de Courb που καταναλώνει 100 Wh / km, το μέσο ηλιακό κέρδος εκτιμάται σε περισσότερα από 4 km ανά ημέρα με προσομοίωση, με υψηλή μεταβλητότητα μεταξύ του καλοκαιριού (> 10 km ανά ημέρα) και το χειμώνα (<2 το χειμώνα). Οι πρώτες μετρήσεις για μια εβδομάδα τον Αύγουστο επιβεβαιώνουν αυτές τις εκτιμήσεις ", εξηγήστε τους ερευνητές.

Διαβάστε επίσης: Η Xiaomi εργάζεται σε smartphone με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να συνεχίσουν τα πειράματά τους για τη βελτίωση της τεχνολογίας. Σύμφωνα με αυτούς «Το πιθανό κέρδος που αναμένεται με την ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών στο όχημα εκτιμάται μεταξύ 1.000 και 7.000 χιλιομέτρων περισσότερο ετησίως».

Πηγή: INES