Αυτονομία: γιατί η μείωση του ορισμού της οθόνης smartphone είναι κακή ιδέα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Αυξήστε την αυτονομία του smartphone σας μειώνοντας τον ορισμό της οθόνης; Ενάντια σε όλες τις προσδοκίες, είναι μια ψευδή καλή ιδέα, όπως αποδεικνύεται από τους συναδέλφους μας στον ιστότοπο PhoneBuff. Εξηγούμε πώς έφτασαν σε αυτήν την παρατήρηση.

Συντελεστές: Pixabay

Έχουμε όλες τις συμβουλές μας για τη διατήρηση της μπαταρίας των smartphone μας και τη βελτίωση της αυτονομίας τους. Ορισμένα είναι αποτελεσματικά: η χρήση εξωτερικής μπαταρίας ή ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Σκοτεινή λειτουργία, μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, μετάβαση σε λειτουργία αεροπλάνου, κλείσιμο εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο, επιλογή απλών και σταθερών ταπετσαριών ή απευθείας εκμετάλλευση των διαφορετικών τρόπων αποθήκευσης ενέργεια που αναπτύχθηκε και προσφέρεται από τους κατασκευαστές.

Αυτή τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου PhoneBuff ήθελαν να διαλύσουν μια ιδέα: αυτή που υποδηλώνει ότι η μείωση του ορισμού της οθόνης ενός smartphone μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του. Ας τερματίσουμε αμέσως την αγωνία, η απάντηση είναι όχι! Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα PhoneBuff πραγματοποίησε μια δοκιμή αντοχής σε δύο Samsung Galaxy S10 +. Η ναυαρχίδα έχει οθόνη OLED ικανή να εμφανίζει 2K (3040 x 1440 pixel).

Διαβάστε επίσης: Οθόνες smartphone: IPS LCD, AMOLED, Ορισμός, Ανάλυση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ωστόσο, ο κατασκευαστής έχει ενσωματώσει μια επιλογή που καθιστά δυνατή τη μείωση του ορισμού του πίνακα. Στην πραγματικότητα, οι δημοσιογράφοι επέλεξαν να αφήσουν ένα S10 + με τον μέγιστο ορισμό και να μειώσουν το άλλο σε Full HD + (1520 x 720 pixels). Στην πραγματικότητα, η διαφορά είναι ελάχιστα αισθητή για το ανθρώπινο μάτι. Οι συντάκτες, από την άλλη πλευρά, ήθελαν να ελέγξουν εάν η μείωση του ορισμού είχε αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα, το PhoneBuff χειρίστηκε τα δύο Galaxy S10 + για να εξαντλήσει τις αντίστοιχες μπαταρίες τους. Οι λειτουργίες ήταν ίδιες για όλους: πρώτα μια γρήγορη περιήγηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και στη συνέχεια λίγο παιχνίδι Περιπέτεια του Άλτο, ένα απόσπασμα στους Χάρτες Google και την προβολή πολλών βίντεο στο Youtube. Οι ομάδες διευκρινίζουν ότι η δοκιμή διήρκεσε μία ώρα και έπρεπε να περιλαμβάνει όλες τις πιθανές δραστηριότητες για έναν χρήστη σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Και δεδομένου ότι μια εικόνα είναι πολύ καλύτερη από τις λέξεις, σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα της δοκιμής καθώς και το πλήρες βίντεο ακριβώς παρακάτω! Όπως μπορείτε να δείτε, η μείωση του ορισμού της οθόνης δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Και εσείς, ποιες είναι οι μέθοδοι και οι συμβουλές σας για εξοικονόμηση μπαταρίας smartphone; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή: PhoneBuff

Πίστωση: PhoneBuff