Αυτοκίνητα: πώς οι πειρατές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χάος στις πόλεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι αναμφίβολα τα οχήματα του αύριο. Ενώ η ανάπτυξή τους είναι ακόμη στα σπάργανα, οι ερευνητές ανησυχούν για θέματα ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτούς, η παραβίαση μικρού αριθμού οχημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει χάος στις πόλεις μας.

Οι πόλεις μας του μέλλοντος θα κατοικούνται από αυτοκινούμενα αυτοκίνητα; Οι γίγαντες του κλάδου το πιστεύουν και αναπτύσσουν τη στρατηγική τους προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να ειπωθεί ότι το αυτόνομο όχημα έχει πολλά πλεονεκτήματα: λιγότερη πίεση, λιγότερη κόπωση, λιγότερη σπατάλη χρόνου και πάνω από όλα λιγότερα ατυχήματα. Σε μεγάλες πόλεις, θα καταστήσουν επίσης δυνατή τη ρευστοποίηση της αυξανόμενης πυκνής κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Ενώ αυτές οι υποσχέσεις φαίνονται ελκυστικές, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Όπως με οποιοδήποτε συνδεδεμένο προϊόν, Οι αυτοκινητιστές αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αποτρέψουν τον κίνδυνο πειρατείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας, αυτό το ζήτημα δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το έργο τους, ένας χάκερ θα μπορούσε να σπείρει τη διαφωνία στις μεγάλες πόλεις επιτίθεται μόνο σε ένα μικρό μέρος των αυτόνομων οχημάτων που κυκλοφορούν. Για παράδειγμα, εάν σταμάτησε μόνο το 10% του στόλου αυτοκινήτων στο Μανχάταν, θα μπορούσε να αποτρέψει την κίνηση όλων των οχημάτων. Εάν επιτεθεί στο 20% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, θα μπλοκάρει εντελώς την κυκλοφορία.

Δεν μπορείτε να προβλέψετε αυτήν τη διαταραχή εξετάζοντας απλώς τι συμβαίνει σε ένα απομονωμένο παραβιασμένο όχημα. Αντ ‘αυτού, πρέπει να μελετήσετε την υποδομή που χρησιμοποιούν τα οχήματα στο σύνολό τους για να μάθετε τον πραγματικό κίνδυνο. – Peter Yunker, καθηγητής του τμήματος φυσικής –

Εστίαση στα δίκτυα

Για την αποφυγή κινδύνων, Οι ερευνητές λένε ότι η λύση βρίσκεται στα δίκτυα και όχι στα ίδια τα οχήματα. Οι επιστήμονες πίσω από τη μελέτη εξηγούν:

Για να αποφύγουμε τα χειρότερα σενάρια που ανακαλύψαμε, προτείνουμε τον περιορισμό του αριθμού των αυτοκινήτων στο δρόμο που συνδέονται ταυτόχρονα με το ίδιο δίκτυο επικοινωνίας. Για παράδειγμα, εάν όλα τα Toyota έχουν παραβιαστεί, αυτό είναι το 10% όλων των αυτοκινήτων στο δρόμο που επηρεάζονται. Εάν η Toyota είχε, για παράδειγμα, πέντε διαφορετικά δίκτυα επικοινωνιών οχημάτων με διαμερισματοποίηση, μια ευπάθεια σε ένα δίκτυο θα επέτρεπε μόνο σε έναν χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση σε [seulement] 2% των αυτοκινήτων.

Το 5G πρέπει επομένως να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του ζητήματος, καθώς οι αρχές έχουν επιλέξει αυτό το δίκτυο για τη σύνδεση οχημάτων. Απομένει να δούμε πώς σκοπεύουν να διασφαλίσουν το σύνολο. Προειδοποιούνται.