Αυτές οι 2 εφαρμογές Android κρύβουν κακόβουλο λογισμικό, γιατί τα Windows 10 είναι γεμάτα σφάλματα, το Canal + ξεκινά έναν μίνι αποκωδικοποιητή, την ανακεφαλαίωση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Δύο διαθέσιμες εφαρμογές Android στο Google Play Store κρύβουν διαφημιστικό κακόβουλο λογισμικό, ένας υπάλληλος της Microsoft αποκαλύπτει γιατί οι ενημερώσεις των Windows 10 είναι γεμάτες σφάλματα, η Canal + ξεκινά ένα μίνι αποκωδικοποιητή για να παρακολουθεί κανάλια σε όλο το σπίτι… στα πρόσφατα νέα.

Πολύ απασχολημένος με την ανακάλυψη των καινοτομιών του καταλόγου Netflix, δεν έχετε βρει το χρόνο να ακολουθήσετε τις ειδήσεις μαζί μας. Μην πανικοβληθείτε αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πούμε όλα όσα έχετε χάσει στην καθημερινή μας ανακεφαλαίωση.

Κακόβουλο λογισμικό Android: αυτές οι 2 εφαρμογές από το Play Store σας κατασκοπεύουν μέσω του μικροφώνου του smartphone σας

Οι ερευνητές της Wandera cybersecurity ανακάλυψαν κακόβουλο λογισμικό Android κρυμμένο στον κώδικα δύο εφαρμογών που διατίθενται στο Google Play Store: Sun Pro Beauty Camera και Funny Sweet Beauty Selfie Camera. Συνολικά, κατεβάστηκαν από 1,5 εκατομμύριο χρήστες Διαδικτύου. Ο πρωταρχικός σκοπός του κακόβουλου λογισμικού είναι η εμφάνιση διαφημίσεων στην οθόνη του smartphone σας. Και οι δύο εφαρμογές μπορούν επίσης να καταγράψουν συνομιλίες χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας. Η Google διέγραψε γρήγορα αυτές τις δύο δόλιες εφαρμογές από το Play Store.

Διαβάστε: Google Play Store – 2 εφαρμογές Android κρύβουν ενοχλητικό adware

Windows 10: Γιατί οι ενημερώσεις είναι γεμάτες σφάλματα; Ο πρώην υπάλληλος της Microsoft εξηγεί

Ο Barnacules Nerdgasm, πρώην υπάλληλος της Microsoft, ισχυρίζεται ότι τα σφάλματα των Windows 10 οφείλονται σε ανεπαρκή εσωτερικό έλεγχο. Η Microsoft έχει επίσης χωρίσει από το 2015 από μια ομάδα που είναι αποκλειστικά δοκιμαστική για νέες ενημερώσεις. Η Microsoft βασίζεται τώρα σε πολλά εκατομμύρια εξωτερικούς δοκιμαστές. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Nerdgasm, αυτό δεν αρκεί για να εντοπίσει τα κενά.

Ανάγνωση: Windows 10 – ο πρώην υπάλληλος της Microsoft γνωρίζει από πού προέρχεται το πρόβλημα ενημέρωσης

Το Canal + λανσάρει τον μίνι αποκωδικοποιητή για να απολαύσει τα κανάλια σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού

Ο νέος μίνι αποκωδικοποιητής πολλαπλών δωματίων είναι τελικά διαθέσιμος στους συνδρομητές Canal + που το ζητούν. Συνδέεται με αποκωδικοποιητή καναλιού 4K UHD G9 μέσω αποκλειστικού δικτύου 5 GHz και σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες του σε άλλη τηλεόραση. Παρέχει ωστόσο HD χαμηλότερης ευκρίνειας (1080p) σε HDMI. Θα κοστίσει περίπου έξι ευρώ το μήνα.

Διαβάστε: Canal + – ο μίνι αποκωδικοποιητής πολλαπλών δωματίων έρχεται τελικά