Ατυχήματα, πτώσεις, ρήξεις: πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίζονται λόγω του smartphone τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ατυχήματα, πτώσεις, ρήξεις, πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίζονται λόγω του smartphone τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προτείνει μια μελέτη που διεξήχθη από αρκετούς Αμερικανούς χειρουργούς και επιστήμονες. Η έλλειψη προσοχής μας, που συνδέεται άμεσα με τη χρήση του smartphone, ξεχωρίζει.

Συντελεστές: Wikipedia

Προσφέροντας όλο και περισσότερες λειτουργίες και γίνονται ολοένα και πιο «έξυπνοι», τα smartphone μας είναι πλέον σε θέση να τραβήξουν την προσοχή μας με τρομερή απόδοση. Τόσο πολύ που κάποιοι ήσσονος σημασίας τραυματισμοί προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του smartphone. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι μια αναφορά από το Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ελαφρών τραυματισμών στο κεφάλι, το λαιμό και τα χέρια λόγω της χρήσης smartphone έχει αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 20 χρόνια. Μεταξύ Ιανουαρίου 1998 και Δεκεμβρίου 2017, Σχεδόν 2501 ασθενείς έχουν εισαχθεί με τέτοιου είδους τραυματισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να λάβετε αυτά τα αποτελέσματα, ο Boris Paszkhover διευθυντής αυτής της μελέτης και χειρουργός για το Ιατρική Σχολή Rutgers New Jersey βασίστηκε στα μητρώα τμημάτων έκτακτης ανάγκης περίπου 100 νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως εξηγεί ο επιστήμονας, Το 40% των θυμάτων είναι μεταξύ 13 και 29 ετών. Επίσης, ταξινομεί τους τραυματισμούς που σχετίζονται με smartphone σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τους άμεσους «μηχανικούς» τραυματισμούς και τους τραυματισμούς που σχετίζονται με τη χρήση smartphone. Με απλά λόγια, ο γιατρός κάνει διάκριση μεταξύ των στιγμών που το smartphone σας πληγώνει άμεσα και μεταξύ των περιπτώσεων κατά τις οποίες το smartphone είναι εν μέρει υπεύθυνο για τον τραυματισμό. Ο Boris Paszkhover παραδίδει μερικά ανέκδοτα για να δείξει το σημείο του.

Διαβάστε επίσης: Ένα smartphone εκρήγνυται και σκοτώνει έναν νεαρό άνδρα, 22

“Οι άνθρωποι πληγώνονται λόγω έλλειψης προσοχής”

Για παράδειγμα, έχει θεραπεύσει ασθενείς που έσπασαν τη μύτη τους ρίχνοντας τα smartphone τους κατά τη διάρκεια μιας συνεδρία παιχνιδιού. Επίσης, μερικές φορές αντιμετώπισε περικοπές στο πρόσωπο επειδή τα παιδιά είχαν πολεμήσει με smartphone στα χέρια τους. Και τότε υπάρχουν οι τραυματισμοί που οφείλονται στην έλλειψη προσοχής μας, επειδή κοιτάζουμε τα smartphone μας. Και εκεί, υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Τα σαγόνια μετατοπίστηκαν μετά από μια πτώση κοιτάζοντας το smartphone σας, μώλωπες που προκλήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ πολλών ανθρώπων στο δρόμο, ρήξεις στα χέρια αφού οι χρήστες είχαν την καλή ιδέα να κόψουν τα λαχανικά τους και να δουν τη συνταγή ταυτόχρονα … Ο χειρουργός λέει ότι μερικές φορές έπρεπε να χειρουργηθεί για σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς και διάσειση. Τα θύματα διέσχισαν το δρόμο, τα μάτια τους καρφώθηκαν στα smartphone τους, χωρίς να κοιτάξουν την κίνηση. ” Οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να γνωρίζουν το περιβάλλον γύρω τους », θρηνεί. Πρόσφατα ένας Γάλλος αυτοκτόνησε ενώ πήρε selfie μπροστά σε έναν καταρράκτη στην Ταϊλάνδη.

Ο Boris Paszkhover θα ήθελε να σας υπενθυμίσει ότι η χρήση smartphone μπορεί να είναι επικίνδυνη σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο στο αυτοκίνητο. ” Να γνωρίζετε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας. Η απάντηση σε ένα κείμενο είναι εντάξει, αλλά σταματήστε να περπατάτε στο δρόμο διαβάζοντας άρθρα στο smartphone σας “, μου αρέσει. Οι αναλύσεις του Δρ Boris Paszkhover καταγγέλλουν έντονα το φαινόμενο του smombie. Αυτή η λέξη portmanteau που σχηματίζεται από smartphone και ζόμπι περιγράφει τη συμπεριφορά ορισμένων πεζών που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο παραμένοντας κολλημένοι στα smartphone τους.

Πηγή: The Verge