Ασφάλιση αυτοκινήτου: η εγκατάσταση μιας ταμπλό στο αυτοκίνητο μειώνει τώρα την τιμή του συμβολαίου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων στη Γαλλία αρχίζουν να προσφέρουν συμβόλαια μειωμένης τιμής σε οδηγούς που συμφωνούν να εγκαταστήσουν μια κάμερα, μια συσκευή που καταγράφει συνεχώς βίντεο για το τι συμβαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο. Οι πελάτες που εγκαθιστούν αυτόν τον τύπο συσκευής τείνουν να έχουν λιγότερα ατυχήματα.

Συντελεστές: Paulo O μέσω Flickr

Η εφημερίδα Le Parisien αποκαλύπτει ότι οι ασφαλιστές αρχίζουν να προσφέρουν εκπτώσεις σε οδηγούς που συμφωνούν να εγκαταστήσουν μια κάμερα στο αυτοκίνητό τους. Για όσους δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με αυτήν τη συσκευή, μια ταμπλό είναι στην πραγματικότητα μια μικρή κάμερα που τοποθετείται πίσω από το παρμπρίζ (στον πίσω καθρέφτη ή αλλού). Ανάβει με το όχημα και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν μπροστά στο αυτοκίνητο, όλη την ώρα. Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος (ή οποιουδήποτε συμβάντος) ο οδηγός έχει αποδεικτικά βίντεο.

Η καθημερινή αναφορά του παραδείγματος L’Olivier Assurance το οποίο προσφέρει μείωση 10% στους χρήστες του Dashcam. Μια έκπτωση, ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς αυτός ο τύπος κάμερας δεν είναι πλέον πολύ ακριβός σήμερα – μπορείτε να βρείτε τα πάντα σε εύρος τιμών μεταξύ 40 και 130 €.

Ασφαλέστερα προγράμματα οδήγησης με λιγότερες αξιώσεις

Γιατί όμως οι ασφαλιστές θεωρούν φυσιολογικό να χρεώνουν λιγότερο αυτούς τους πελάτες; Ο πρώτος λόγος είναι η ασφαλιστική απάτη: με άλλα λόγια, το γεγονός ότι ένας αυτοκινητιστής προσπαθεί να εκβιάσει χρήματα.

Ένας οδηγός με κάμερα ταμπλό μπορεί πάντα να την απενεργοποιήσει, αλλά ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση αυτής της συσκευής, οι ασφαλιστικές εταιρείες πιθανώς πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των βίντεο, γνωρίζοντας ότι περίπου 35.000 οχήματα στους δρόμους είναι ήδη εξοπλισμένα. Ο άλλος λόγος είναι ότι αυτοί οι πελάτες είναι πιο προσεκτικοί. Κατά μέσο όρο, γνωρίζουν περισσότερο την οδική ασφάλεια από άλλους. Και να πιστέψω L’Olivier Assurance, αυτά τα προγράμματα οδήγησης έχουν μεταξύ 10% και 15% λιγότερες αξιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε ένα smartphone Android σε κάμερα ταμπλό;

Μετά L’Olivier Assurance, μια άλλη εταιρεία, Α για ασφάλιση θα προσφέρει στους οδηγούς 15% φθηνότερο συμβόλαιο με dashcam από το τέλος του μήνα. Άλλοι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Έχετε εγκαταστήσει μια κάμερα στο αυτοκίνητό σας; Έχετε ήδη επωφεληθεί από έκπτωση από τον ασφαλιστή σας; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια!

Πηγή: Le Parisien