Ασφάλεια: Η Huawei θα υποστεί ένα εκατομμύριο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο την ημέρα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 18 Δεκεμβρίου 2019 έως 11 ώρες 18 λεπτά

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφαλείας της Huawei, η εταιρεία αποκρούει έναν εντυπωσιακό αριθμό επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Επιθέσεις σε όλο τον κόσμο και αμερικανικές αρχές που δεν είναι ξένες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Εάν η Huawei πρόκειται να αντιμετωπίσει την οργή του Donald Trump, αυτή δεν είναι η μόνη απειλή που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας John Suffolk, ο οποίος μίλησε στις στήλες του Mainichi, Η Huawei υποφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κάθε μέρα. Οι χάκερ θα επιτεθούν από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Και αναπόφευκτα, για την εταιρεία, μεταξύ των χορηγών, θα υπήρχε η αμερικανική κυβέρνηση.

Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο πραγματοποιήθηκαν για να κλέψουν τις τεχνολογίες της Huawei

Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις λέγεται ότι στοχεύουν κλοπή τεχνολογίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όταν γνωρίζουμε ότι για το 5G, η Huawei θα έχει την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο. Μια ανωτερότητα που πολλοί δεν βλέπουν πολύ καλά. Αυτό ισχύει φυσικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις κυρώσεις τους, η πίεση των οποίων όμως τείνει να μειωθεί, αλλά και άλλοι παράγοντες της βιομηχανίας, όπως η Nokia, ένας διευθυντής των οποίων είπε πριν από λίγους μήνες ότι Η Huawei ήταν απειλή για την ασφάλεια.

Ενώ ο Τζον Σάφολκ δεν κατηγορεί ρητά κανέναν αυτή τη φορά, είπε τον περασμένο μήνα ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν «απειλήσει, εξαναγκαστεί και παραπλανήσει» τους υπαλλήλους της εταιρείας, και πραγματοποίησαν «κυβερνοεπιθέσεις για να διεισδύσουν στο ενδοδίκτυο και εσωτερικά συστήματα πληροφοριών ».

Η φύση των επιθέσεων είναι άγνωστη, αν και η εφημερίδα αναφέρει “κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών στέλνοντας έναν ιό υπολογιστή μέσω email”. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς Η Huawei ξεγελάται από το ηλεκτρονικό ψάρεμα σε μεγάλη κλίμακα. Εάν ναι, θα μπορούσαμε να τον συμβουλεύσουμε μόνο να εμπνευστεί από τη νέα μέθοδο anti-phishing του Instagram. Ωστόσο, ο Τζον Σάφολκ κατέστησε σαφές ότι εάν τα περισσότερα μηχανήματα προστατεύονται πολύ καλά, μερικές επιθέσεις που στοχεύουν παλαιότερα συστήματα ήταν μερικές φορές επιτυχημένες. Προφανώς, προσθέτει ότι δεν έχουν κλαπεί ακόμη σημαντικές πληροφορίες. Ωστόσο, η εταιρεία θα ενισχύσει την προστασία, ειδικά για τους πελάτες της.

Ας ελπίσουμε λοιπόν για την εταιρεία ότι μαζί με την άρση των κυρώσεων, ο αριθμός των επιθέσεων θα μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες.