Αριθμός γείτονας: η νέα πρόκληση των ξένων μηνυμάτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Αυγ 2019 στις 16 ώρες και 11 λεπτά

Το παιχνίδι “γείτονας αριθμός τηλεφώνου” είναι μια επιτυχία στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά στο Twitter με το hashtag #voisindenumero. Εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στον Ιστό, η πρόκληση είναι να επικοινωνήσετε με έναν αριθμό σχεδόν ίδιο με αυτόν μέσω SMS. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρόκληση δημιούργησε το μερίδιό της στις νόστιμες ανταλλαγές μεταξύ διασκεδαστικών χρηστών του Διαδικτύου και «γειτόνων» που δεν ήταν πάντα βολικές.

Στις 30 Ιουλίου, ένας Αμερικανός χρήστης του Διαδικτύου με το όνομα Ryan ξεκίνησε την πρόκληση «γείτονας μέσω τηλεφώνου». Στο λογαριασμό του στο Twitter, δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης της σύντομης συνομιλίας μεταξύ του ίδιου και του γείτονα του αριθμού. Χωρίς προφανή λόγο, ο Ryan αποφάσισε πράγματι να επικοινωνήσει με το άτομο που έχει έναν αριθμό τηλεφώνου σχεδόν πανομοιότυπο με τον αριθμό του.

Τηλέφωνο διπλανής πόρτας, η ξεκαρδιστική πρόκληση που συναρπάζει τους χρήστες του διαδικτύου

Δυστυχώς για τον Ryan, ο γείτονάς του δεν ήταν πραγματικά πρόθυμος να ανταλλάξει περισσότερα. Τέλος πάντων, άλλοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν εμπνευστεί από την πρωτοβουλία του. Πολύ γρήγορα, το hashtag # numberneygiène μέτρησε χιλιάδες δημοσιεύσεις στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η πρόκληση επιβλήθηκε στη Γαλλία μέσω του hashtag #voisindenumber. Κυριακή, η πρόκληση ήταν ακόμη μέρος των Τάσεων Θέσεων (τα πιο δημοφιλή θέματα της στιγμής) στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση τυριού – η εξωφρενική νέα πρόκληση της ρίψης τυριού σε ένα μωρό

Ενώ μερικοί αριθμοί γείτονες είναι ευτυχείς να παίξουν το παιχνίδι, άλλοι αντέδρασαν πολύ επιθετικά. Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω tweets, μερικοί δεν διστάζουν να καταφύγουν σε προσβολές. Άλλοι χρήστες του Διαδικτύου επίσης μερικές φορές πληρώνουν παρενόχληση. Όπως επισημαίνουν οι συνάδελφοί μας από το France TV Info, τα επαναλαμβανόμενα SMS μπορούν να εξομοιωθούν παρενόχληση μέσω τηλεφώνου. Στη Γαλλία, είναι αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

πρόκληση αριθμού τηλεφώνου γείτονα
αριθμός τηλεφώνου γείτονα
αριθμός τηλεφώνου γείτονα

Πηγή: France Tv Info