Από το Google Chrome 85 έρχεται η έκδοση 64-bit και σε Android

Από το Google Chrome 85 έρχεται η έκδοση 64-bit και σε Android

Παρόλο που το Android 5.0 Lollipop ήταν η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει επίσημα την αρχιτεκτονική 64-bit (κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014), η εφαρμογή Google Chrome συνέχισε να αναπτύσσεται σε 32 bit (σε iOS είναι διαθέσιμο μόνο σε 64-bit από το 2017). Αυτό θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη συμβατότητα με smartphone που διαθέτουν CPU 32-bit. Ωστόσο, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια ένα smartphone δεν έχει υιοθετήσει CPU 32-bit, δεν θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσετε το Google Chrome για να υποστηρίξει την αρχιτεκτονική 64-bit;

Κάτι γι ‘αυτό, ωστόσο, κινείται: ξεκινώντας από Google Chrome 85, smartphone εξοπλισμένα με Το Android 10 θα εγκαταστήσει αυτόματα την έκδοση 64-bit του προγράμματος περιήγησης. Στην πραγματικότητα, ρίχνοντας μια ματιά στην τρέχουσα κατάσταση στο Chrome:

Ωστόσο, δεδομένου ότι τον Απρίλιο μόνο περίπου το 8% των χρηστών χρησιμοποίησαν ένα smartphone με Android 10, ο αντίκτυπος για τώρα είναι πολύ μικρότερος από ό, τι θα μπορούσε να είναι, αλλά τουλάχιστον είναι μια αρχή.

Ας ελπίσουμε ότι η Google θα επεκτείνει την υποστήριξη για προηγούμενες εκδόσεις του Android, κάτι που πρέπει να κάνει εάν θέλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Play Store: η νέα “προδιαγραφή” στην πραγματικότητα δείχνει ότι Όλες οι εφαρμογές πρέπει να ενημερωθούν σε παραλλαγές 64-bit σε υποστηριζόμενες συσκευές έως την 1η Αυγούστου 2021. Το Chrome 85 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε σταθερή βάση τον Αύγουστο του 2020, οπότε η εταιρεία έχει λίγο χρόνο να “εγκατασταθεί”.

Πριν φύγουμε, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Βοηθός Google, η ραχοκοκαλιά ολόκληρου του λογισμικού και εν μέρει του οικοσυστήματος υλικού της εταιρείας, θα είναι ο πρωταγωνιστής μιας εκδήλωσης (μόνο στο διαδίκτυο) που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.

ΔΡΟΜΟΣ