Απόρρητο: Το Facebook αποκλείει χιλιάδες εφαρμογές που θεωρούνται πολύ ενοχλητικές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14 ώρες και 34 λεπτά

Το Facebook είχε υποσχεθεί να επανεξετάσει όλες τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες πληροφοριών μεταξύ των χρηστών. Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μόλις δημοσίευσε ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς τα μέτρα που λαμβάνονται για τον εντοπισμό κακών παραγόντων μεταξύ προγραμματιστών και την καλύτερη κατανόηση των προτύπων κακοποίησης τους. Αρκετές δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν ανασταλεί.

Facebook

Στο πλαίσιο της απάντησής του στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, το οποίο στοχεύει την προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο διεξάγει μια τεράστια έρευνα για τις εφαρμογές που συνδέονται με το κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook εξηγεί ότι ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Απασχολεί εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, επιστημόνων δεδομένων, μηχανικών, εξωτερικών ερευνητών και άλλων επιχειρηματικών ομάδων. Στην αρχή, δόθηκε προτεραιότητα σε εφαρμογές με τον υψηλότερο αριθμό χρηστών ή με πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό δεδομένων. Τώρα το Facebook αναγνωρίζει επικίνδυνες εφαρμογές χάρη σε σήματα που δείχνουν ότι κάνουν κατάχρηση της πολιτικής του κοινωνικού δικτύου. Κάθε ειδοποίηση οδηγεί σε μια βαθύτερη εξέταση του προγραμματιστή και της δραστηριότητας της εφαρμογής τους στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook παραδέχεται ότι ακούει μηνύματα ήχου που ανταλλάσσονται στο Messenger

Χιλιάδες εφαρμογές Facebook ύποπτο, αλλά δημιουργήθηκε από μόνο 400 προγραμματιστές

Το Facebook μόλις δήλωσε ότι πρέπει να αναφερθεί σημαντική πρόοδος και ότι έχει εξετάσει αρκετά εκατομμύρια αιτήσεις μέχρι σήμερα. Χωρίς να έχουμε ένα ακριβές σχήμα, το μαθαίνουμε αυτό δεκάδες χιλιάδες έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή μοιράζονται δεδομένα ακατάλληλαή για τη διάθεση των δεδομένων χωρίς προστασία της ταυτότητας των χρηστών ή παραβίαση άλλων πολιτικών του κοινωνικού δικτύου. Συνδέονται με περίπου 400 προγραμματιστές.

Ωστόσο, η πλειονότητα των συνταξιούχων αιτήσεων δεν αποτελούσε ιδιαίτερη απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το Facebook θα ήθελε να επισημάνει ότι πολλά από αυτά ήταν μόνο στη φάση δοκιμών και δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Κάθε φορά που οι προγραμματιστές δεν απάντησαν σε αίτημα για πληροφορίες, η πλατφόρμα ανέστειλε την εφαρμογή.

Ως μέρος των νέων πολιτικών διαχείρισης δεδομένων του Facebook, οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει να πιστοποιούν ετησίως ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες κοινωνικού δικτύου. Κρίνονται υπεύθυνοι για την κακοποίηση τους και μπορούν να μηνυθούν από το Facebook.

Πηγή: Facebook