Απαγόρευση smartphone στο σχολείο: 82% των Γάλλων είναι

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η απαγόρευση smartphone δεν χωρίζει τους Γάλλους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη. Στην πραγματικότητα, το 82% είναι υπέρ του νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2018. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι οι μισοί νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών λένε ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Από την αρχή του σχολικού έτους Σεπτεμβρίου 2018, τα smartphone έχουν απαγορευτεί στο σχολείο και στο κολέγιο. Οι μαθητές αυτών των εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συνδεδεμένα αντικείμενα στο περίβλημα. Οι εκπαιδευτικοί δεν επηρεάζονται από αυτήν την απαγόρευση. Ένα χρόνο μετά τη θέσπιση του νόμου, μια νέα μελέτη που διενήργησε ο YouGov πήρε τη θερμοκρασία από μια επιτροπή 1.030 ατόμων εκπροσώπων του γαλλικού πληθυσμού, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το Huffington Post.

Απαγόρευση smartphone στο σχολείο: 52% των Γάλλων ηλικίας 18-24 ετών είναι για

82% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των smartphone στο σχολείο, δηλ. 8 στα 10 Γαλλικά. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 52% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών, μια ηλικιακή ομάδα που είναι πολύ συνδεδεμένη με το smartphone τους, ακόμη και λέει ότι είναι υπέρ της απαγόρευσης. Είναι εκπληκτικό όταν γνωρίζουμε ότι οι ηλικίας 18-24 ετών περνούν πάνω από 35 ώρες μπροστά από το smartphone τους την εβδομάδα, αποκάλυψε μια μελέτη που ανέθεσε η Bouygues Télécom το 2018.

Διαβάστε επίσης: Ο σχεδιαστής iPhone συγχαίρει τη Γαλλία για την απαγόρευση smartphone στο σχολείο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι κάτω των 25 ετών είναι πράγματι μεταξύ των πιο εξαρτημένων χρηστών. Έχοντας επίγνωση του εθισμού τους στα κινητά τηλέφωνα, θέλουν οι νέοι να αναγκαστούν να το κάνουν χωρίς αυτό; Σε κάθε περίπτωση, αυτό τονίζεται από διάφορες μελέτες που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία χρόνια. Οι νέοι δεν είναι μόνοι στην υπόθεση. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο BVA, το 72% των Γάλλων πιστεύουν ότι μια περίοδος αποσύνδεσης θα μπορούσε να τους κάνει καλό. Ίδια ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το 47% των χρηστών θέλουν να μειώσουν τη χρήση smartphone.

Ακόμα σύμφωνα με τη μελέτη YouGov, το 75% των Γάλλων ηλικίας 25-34 ετών είναι υπέρ της απαγόρευσης των smartphone. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα 55 και άνω είναι 92% για να υποστηρίξουν τον νόμο που ψηφίστηκε το 2018. Οι απόψεις είναι λιγότερο ξεκάθαρες από την πλευρά της κοινότητας Phonandroid. Ωστόσο, το 62% των αναγνωστών μας λένε ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των smartphone στο σχολείο.

Πηγή: Huffington Post