Απάτες μέσω SMS: προσέξτε το smishing, την τρομερή νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι hackers για να κλέψουν χρήματα από εσάς

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι απάτες SMS αυξάνονται και οι χάκερ γίνονται όλο και πιο πονηροί στην επίτευξη των σκοπών τους. Μετά την ανταλλαγή SIM, αναδύεται μια νέα τεχνική: Smishing. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μεταμφιέζονται στα αγαπημένα σας πρόσωπα και προσποιούνται ένα ατύχημα ή μια ξαφνική δυσκολία σε μια προσπάθεια εξαγωγής χρημάτων από εσάς.

Είναι εύκολο να ξεχάσετε, αλλά το SMS είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πύλη για τους χάκερ. Πρώτον, επειδή μέσω SMS λαμβάνουμε συχνά κωδικούς ελέγχου ταυτότητας διπλού παράγοντα για την επικύρωση πληρωμών ή την πρόσβαση σε λογαριασμούς – για παράδειγμα, γνωρίζουμε την τεχνική ανταλλαγής SIM, η οποία συνίσταται στο να ζητάμε χειριστείτε ένα αντίγραφο της κάρτας SIM ενός στόχου απλά καλώντας την και προσποιούμενη ότι είναι, από προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από το δίχτυ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ένα πολύ δύσκολο να διορθώσουν το ελάττωμα SMS που επιτρέπει την αποστολή αόρατων εντολών σε μια συσκευή.

Smishing, μια τρομερή νέα μέθοδος απάτης SMS

Η νέα τεχνική εισβολής SMS ονομάζεται Smishing. Απλούστερο, αλλά εξίσου επικίνδυνο, παίζει το φύλλο του κοινωνική μηχανική – με άλλα λόγια, πώς να «χακάρουν» ανθρώπους χειραγωγώντας τους. Η ιδέα είναι ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μαθαίνουν για το θύμα και τους δεσμούς του με τους συγγενείς του, μαθαίνοντας, μεταξύ άλλων, στα κοινωνικά δίκτυα. Μόλις ο χάκερ ξέρει λίγο-πολύ ποιοι είναι οι πιο κοντινοί άνθρωποι στο θύμα τους, τους στέλνουν μηνύματα. Συνήθως θα προσποιείται ότι είναι μέλος της οικογένειας, ή πολύ στενός φίλος, σε στενό σημείο.

Η PhoneArena παραθέτει τον Τζέισον Χάνσον πρώην πράκτορα της CIA που παρενέβη πρόσφατα στο θέμα. Δίνει παραδείγματα smishing SMS και συμβουλές για την προστασία σας. Έτσι, το SMS μοιάζει με το ακόλουθο παράδειγμα: «Γεια Τζέισον! Είναι ο Τζον, έχω έναν νέο αριθμό “, ψέμα ο πειρατής πριν από την προσθήκη “Μισώ να σας ενοχλώ με αυτό, αλλά είμαι πολύ μακριά και είχα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.” Είμαι εντάξει, αλλά είμαι στο νοσοκομείο και χρειάζομαι 200 ​​δολάρια για να πάω σπίτι ». Μετά από μια απάντηση από το θύμα που τον ρωτά πώς να ξέρει αν είναι πράγματι ο φίλος του, ο χάκερ του στέλνει έναν σύνδεσμο σε μια φωτογραφία όπου είναι μαζί, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του θύματος.

Διαβάστε επίσης: PayPal – απάτη σε εξέλιξη, 700.000 χρήστες Διαδικτύου έχουν ήδη εξαπατηθεί 45 €

Φωτογραφία που είναι πραγματικά εύκολο να περάσετε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι συμβουλές του Jason Hanson δεν ισχύουν όλες στη Γαλλία λόγω των αμερικανικών ιδιαιτεροτήτων. Για παράδειγμα, συνιστά να προσέχετε τον αριθμό των ψηφίων στον αριθμό τηλεφώνου – ενώ στην Ευρώπη είναι πολύ εύκολο να ανοίξετε μια γραμμή κινητής τηλεφωνίας μίας χρήσης. Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να εντοπίσετε το κόλπο μαζί μας φαίνεται να είναι η προσοχή σε όλα – ορθογραφικά λάθη, αξιοπιστία της ιστορίας, αλληλογραφία με τον τρόπο που μιλάει ο πραγματικός φίλος κ.λπ. Και για να αποφύγετε την απάντηση σε SMS από άγνωστους αριθμούς (δεν είναι πάντα εφικτό στην πράξη). Με άλλα λόγια, υπάρχει μια καλή πιθανότητα αυτή η τεχνική ηλεκτρονικού ψαρέματος να καταστρέψει. Προσέξτε λοιπόν!

Πηγή: PhoneArena

Πίστωση: PhoneArena