Αξιολόγηση Asus Zenfone 5, απόδοση και ποιότητα χαμηλού κόστους

Το newsdigitali.com σας προσφέρει την πλήρη αναθεώρηση του νέου Asus Zenfone 5, μοντέλο με οθόνη 5 ιντσών της οικογένειας Zenfone, αποτελείται από 4 μοντέλα διαφορετικών μεγεθών για κάθε γούστο.

Αποσύνδεση

Η συσκευασία του νέου Asus Zenfone 5 είναι καλά κατασκευασμένη με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, με πλευρικούς κύκλους που δείχνουν τα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής και τη διατύπωση “Intel μέσα“Αυτό αποσαφηνίζει αμέσως τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί ο Asus.

Μέσα στο πακέτο βρίσκουμε ένα μικρό εγχειρίδιο χαρτιού (τώρα σπάνια!) Με τις πρώτες ενδείξεις για το άνοιγμα του πίσω καλύμματος, την εισαγωγή της μπαταρίας, της SIM και πιθανώς του microSD και μια σύντομη επισκόπηση του Zenfone 5.

Στη συνέχεια, ο εξοπλισμός είναι ο κλασικός σε συσκευές Android και προβλέπει την παρουσία καλωδίου USB-microUSB, φορτιστή USB, ακουστικά εντός του αυτιού με τον προσαρμογέα του και φυσικά το smartphone.

Σχεδιασμός και διάταξη των κλειδιών

Ο σχεδιασμός του Asus Zenfone 5 είναι εντελώς παρόμοιος, εκτός από τις διαστάσεις του, με αυτόν των αδελφών του και παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη πρωτοτυπία, είναι φτιαγμένος με προσοχή στην κατασκευή που αξίζει να σημειωθεί. Στο μέτωπο βρίσκουμε ένα Οθόνη 5 ιντσών, περιτριγυρισμένο από όχι πολύ λεπτά πλαϊνά πλαίσια, ενώ στο κάτω μπροστινό μέρος, βρίσκουμε ένα υπέροχο socca από βουρτσισμένο μέταλλο, που δυστυχώς σώθηκε για το άνω μπροστινό μέρος όπου, στο πλαστικό σώμα, βρίσκουμε την ασημένια επιγραφή Asus, την μπροστινή κάμερα, το LED ειδοποίησης και τους διάφορους αισθητήρες. Στη δεξιά πλευρά της συσκευής, βρίσκουμε τα πλήκτρα ελέγχου έντασης, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης από τη συσκευή για τη λήψη φωτογραφιών και το κλειδί για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Zenfone 5.

Εκεί αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα, επίσης κατασκευασμένο από πλαστικό, είναι ελαφρώς κυρτό και δεν παρουσιάζει δυσλειτουργίες ή χαλάρωση, επιτρέποντάς σας να κρατάτε τη συσκευή με ασφάλεια στο χέρι σας. Ακόμα πίσω, υπάρχει το περίβλημα Κύρια κάμερα 8 megapixel και το φλας LED. Τέλος, η Asus επέλεξε να τοποθετήσει την υποδοχή ακουστικών στην κορυφή του Zenfone 5, ενώ η υποδοχή microUSB έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος.

Οι διαστάσεις του Zenfone 5 είναι 148,2 x 72,8 x 10,34 mm για a βάρος 145 γραμμαρίων, επιτρέψτε μια εύχρηστη και ελαφριά χρήση της συσκευής, επίσης λόγω της καμπυλότητας που χρησιμοποιείται από το πίσω κάλυμμα.

Σκεύη, εξαρτήματα

Ο εξοπλισμός υλικού του Zenfone 5 είναι σίγουρα επίπεδος, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την τιμή πώλησης και το μεσαίο εύρος όπου βρίσκεται η συσκευή. Στο Zenfone 5 βρίσκουμε έναν επεξεργαστή Τετραπύρηνος Intel Atom Z2560, 2 GB Ram 1,6 GHz και εσωτερική μνήμη 16 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω υποδοχής microSD. Χάρη σε αυτόν τον εξοπλισμό, η συσκευή είναι σε θέση να προσφέρει καλή απόδοση σε κάθε περίπτωση, καθώς η βαθμολογία των περισσότερων δείχνει 22.700 βαθμοί που αποκτήθηκαν από το γνωστό σημείο αναφοράς AnTuTu.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση του Zenfone 5 με 1 GB Ram και εσωτερική μνήμη 8 GB, αλλά σίγουρα δεδομένης της τιμής πώλησης, συνιστούμε την αγορά του μοντέλου με την καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά τα πολυμέσα, η Asus έχει εξοπλίσει το Zenfone 5 με ένα κύρια κάμερα με ανάλυση 8 Megapixel και Flash Led και μπροστινή κάμερα 2 Megapixel. Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σας αφήνουμε με το τεχνικό φύλλο Asus Zenfone 5.

Απεικόνιση

ο Η οθόνη 5 ιντσών του Asus Zenfone 5 έχει ανάλυση HD (1280 x 720), χρησιμοποιεί τεχνολογία IPS και προστατεύεται από γυαλί Γορίλλας Γυαλί 3 από Corning. Η οθόνη παρέχει πολύ ζεστά χρώματα και εξαιρετική φωτεινότητα, ειδικά χρησιμοποιώντας την προεπιλογή Vivace, διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Asus Splendid. Μέχρι στιγμής, η οθόνη αυτού του Zenfone 5 είναι μια από τις καλύτερες, όσον αφορά τη ζώνη στην οποία ανήκει η συσκευή, δοκιμασμένη από το επεξεργασία του newsdigitali.com.

Συνδεσιμότητα

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα συσκευών, έχουμε τεχνολογία HSDPA έως 42,2 Mbps, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b / g / n. Ξεχωρίζω ελλείψεις συνδεσιμότητας LTE και NFC, υπάρχει σε άλλες συσκευές μεσαίου εύρους.

Κατά τη χρήση της συσκευής, βρήκαμε εξαιρετική λήψη ακόμη και σε περιοχές που είναι γνωστές για το κακό σήμα, καταφέρνοντας να συνεχίσουμε τις κλήσεις ακόμη και όταν άλλες συσκευές, πολύ υψηλότερης εμβέλειας, είχαν χάσει τη γραμμή. Δυστυχώς, η συσκευή ήταν λίγο «τεμπέλης» στο να συνδέει το δίκτυο 3G, μετά την περιαγωγή, σε περιοχές όπου δεν υπήρχε σήμα από τον τηλεφωνικό φορέα TRE, που χρησιμοποιήθηκε για δοκιμή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η κάμερα 8 Megapixel του Zenfone 5 επιτυγχάνει καλές λήψεις, σίγουρα υπερβαίνει τις προσδοκίες και η οποία, χάρη στη μεγάλη ποσότητα και την ποιότητα των δυνατοτήτων του λογισμικού, σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Μεταξύ των διαφόρων χαρακτηριστικών της κάμερας που επισημαίνουμε “Πίσω στο χρόνο“Αυτό σας επιτρέπει να τραβήξετε τις εικόνες πριν (2 δευτερόλεπτα) και μετά (1 δευτερόλεπτο) κατά τη λήψη,”Αυτοπροσωπογραφία«, Αφιερωμένο στους λάτρεις των selfie και αυτό επιτρέπει στην κάμερα να τραβήξει αυτόματα μια φωτογραφία, αφού ο αριθμός των προσώπων που επιλέχθηκαν αρχικά έχει διαμορφωθεί.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε λειτουργικότητα για να αλλάξουμε την εστίαση της λήψης, τη δυνατότητα χρήσης HDR, δημιουργήστε κινούμενες εικόνες GIF, αφαιρέστε αντικείμενα ή άτομα από τις λήψεις και πολλά άλλα. Επίσης, όσον αφορά τις λήψεις σε νυχτερινή λειτουργία, η κάμερα διαθέτει μια ειδική λειτουργία, η οποία μειώνοντας την ανάλυση σε 2 megapixel, σας επιτρέπει να λαμβάνετε εικόνες, με μειωμένο θόρυβο φόντου.

Σε λειτουργία εγγραφής βίντεο, η κάμερα του Zenfone 5 επιτρέπει την εγγραφή στη μέγιστη ανάλυση Full HD (1080p), επίσης σε αυτήν την περίπτωση με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως αργή κίνηση και HDR.

Λήψεις:

Εγγεγραμμένο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=F7rzGS4ZCDc&feature=youtu.be

Ήχος

Μόνο διακριτικός χώρος ήχου αυτού του Zenfone 5, με το ηχείο τοποθετημένο στο πίσω μέρος, στον πίσω τοίχο, το οποίο σίγουρα τιμωρείται όταν η συσκευή τοποθετείται, για παράδειγμα, στο τραπέζι. Διακριθείτε επίσης την αναπαραγωγή ήχου που παρέχεται από τα παρεχόμενα ακουστικά που εξακολουθούν να προσφέρουν αρκετά πλήρη ήχο. Σίγουρα πολύ χαμηλός ήχος στις κλήσεις ηχείων.

Μπαταρία

Το Zenfone 5 είναι εξοπλισμένο με ένα αφαιρούμενη μπαταρία λιθίου 2.110 mAh ότι εκμεταλλευόμενος την έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της συσκευής, μας εξέπληξε ευχάριστα, καταφέρνοντας να διαχειριστούμε τη γενναιόδωρη οθόνη 5 ιντσών, τα παιχνίδια και τις πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται καθημερινά, όπως Facebook, WhatsApp, Hangouts, Candy Crash Saga, εξασφαλίζοντας μια μέση διάρκεια περίπου 15/16 ωρών.

Λογισμικό

Το Zenfone 5 που ελήφθη στη δοκιμή από την Asus ήταν ήδη εξοπλισμένο με Android 4.4.2 KitKat και τη νέα διεπαφή Zen UI, ήδη εμφανίζεται στα άλλα προϊόντα της οικογένειας Zenfone και με ένα επίπεδη στυλ γραφικών, τόσο μοντέρνο σε αυτήν την περίοδο. Η Asus αποφάσισε επίσης να προσαρμόσει τη γραμμή ειδοποιήσεων του Zenfone 5: σύροντας από πάνω προς τα κάτω, στη δεξιά περιοχή της οθόνης, στην πραγματικότητα θα έχουμε πρόσβαση σε ένα πρακτικό μενού Google, με όλες τις κύριες διαθέσιμες λειτουργίες, ενώ, με ένα ειδικό Κουμπί που υπάρχει σε αυτό το μενού ή με μια ολίσθηση από πάνω προς τα κάτω στο αριστερό μέρος της οθόνης, θα έχουμε πρόσβαση σε μια πιο κλασική γραμμή ειδοποιήσεων Android, στην οποία θα βρούμε επίσης τον καιρό της ημέρας.

Ο εκτοξευτής του Zenfone 5, γρήγορος, πάντα ανταποκρινόμενος και καλά κατασκευασμένος, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το πλέγμα εφαρμογών στο συρτάρι κατά βούληση, έως και 5 x 5 εφαρμογές, επιτρέποντάς σας έτσι να επωφεληθείτε από τη γενναιόδωρη οθόνη 5 ιντσών της συσκευής για να δείτε ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό εφαρμογών.

Η Asus έχει εξοπλίσει το Zenfone 5 με πολλές ιδιόκτητες εφαρμογές, όπως SuperNote, η οποία συνεχίζει την εφαρμογή Samsung S Note, σας επιτρέπει να γράφετε γρήγορα μια σημείωση ή το widget Τι έπεται που δείχνει μια επισκόπηση των γεγονότων της ημέρας.

Μεταξύ των διαφόρων προεγκατεστημένων εφαρμογών, βρίσκουμε επίσης τα βοηθητικά προγράμματα Zenlink, που σας επιτρέπουν να συνδέσετε τη συσκευή σε υπολογιστή για συγκεκριμένες λειτουργίες: με Σύνδεσμος υπολογιστή Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να μοιραστούμε την οθόνη Zenfone 5 σε έναν υπολογιστή ή να τη διαχειριστούμε απευθείας μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου. Με Απομακρυσμένη σύνδεση Αντ ‘αυτού, θα είναι δυνατή η μετατροπή του Zenfone 5 σε τηλεχειριστήριο υπολογιστή, μέσω σύνδεσης Wi-Fi ή Bluetooth. Σύνδεσμος πάρτι Αντ ‘αυτού, θα σας επιτρέψει να μοιράζεστε φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο με άλλα άτομα.

σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το Zenfone 5 του Asus αποδίδει αρκετά καλά στην περιήγηση στον ιστό, χρησιμοποιώντας το Asus stock browser και το Google Chrome, επιστρέφοντας μια καλή ρευστότητα, αλλά με κάποιες επιβράδυνση στην περιήγηση στους βαρύτερους ιστότοπους και σε ορισμένες ιδιαίτερα «περίπλοκες» λειτουργίες ζουμ.

[amazonjs asin=”B00OXOMJFI” locale=”IT” tmpl=”Small” title=”Asus ZenFone 5 Smartphone, 8 GB, RAM 2 GB, Nero Italia”]

Τελικά σχόλια

Η ποιότητα κατασκευής του Zenfone 5 είναι πάνω από το μέσο όρο της γκάμας της συσκευής, καθώς και της κάμερας και των πολλών ειδικών εφέ με τα οποία είναι εξοπλισμένα, ενώ η Asus ίσως θα μπορούσε να βελτιώσει τον τομέα του ήχου, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Το ASUS Zenfone 5, όπως και τα “αδέρφια” του, είναι ένα προϊόν που προωθούμε και προτείνουμε απολύτως σε όσους αναζητούν μια συσκευή μεσαίας εμβέλειας, με καλή απόδοση και χωρίς ελαττώματα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το μοντέλο με 2 GB Ram και 16 GB Η εσωτερική μνήμη πωλείται σε τιμή περίπου 190 €.