Αντιμετωπίζοντας το Stadia, η GameLoft ξεκινά την πλατφόρμα παιχνιδιών συνεχούς ροής με το Blacknut

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο εκδότης GameLoft επισημοποιεί την πρόθεσή του να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα παιχνιδιών συνεχούς ροής, βασιζόμενος στην τεχνολογία και τον κατάλογο του Blacknut, εμπλουτίζοντας τον τελευταίο με τις δικές του παραγωγές. Όμως, η προσφορά δεν θα προσφέρεται όπως είναι στους παίκτες, αλλά θα περάσει από χειριστές ή μάρκες smartphone.

Τα παιχνίδια ροής φαίνεται να λαμβάνουν όλη την προσοχή, τόσο μεταξύ κατασκευαστών κονσόλας (Sony και Microsoft), μεταξύ μεγάλων αμερικανικών εταιρειών (Google), ακόμη και μεταξύ εκδοτών βιντεοπαιχνιδιών. Τελευταίο παράδειγμα: Gameloft. Η θυγατρική της Vivendi ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συνεργασίας με τον Γάλλο εκκινητή Blacknut, φορέα εκμετάλλευσης μιας πλατφόρμας παιχνιδιού συνεχούς ροής (στο ίδιο μοντέλο με το PlayStation Now), προσβάσιμο σε smartphone, tablet, ψηφιακό κουτί, συνδεδεμένες τηλεοράσεις και υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: Η Amazon θα ξεκινήσει την πλατφόρμα τυχερού παιχνιδιού συνεχούς ροής το 2020

Σε επαφή με εμάς, ο Olivier Avaro, Διευθύνων Σύμβουλος της Blacknut, εξηγεί ότι η GameLoft επιδιώκει να επενδύσει σε παιχνίδια συνεχούς ροής ενόψει της άφιξης του 5G στην κινητή τηλεφωνία. Ο εκδότης επέλεξε το Blacknut για να δημιουργήσει μια νέα προσφορά. «Εκτός από το γεγονός ότι η τεχνολογία μας είναι επιτυχής, η GameLoft μας επέλεξε επειδή ο κατάλογος των παιχνιδιών μας, πολύ οικογενειακού προσανατολισμού, αντιστοιχούσε καλά σε αυτό που έψαχναν».

Από αυτήν τη συνεργασία θα δημιουργηθεί συνεπώς μια πλατφόρμα παιχνιδιών συνεχούς ροής του οποίου το οικονομικό μοντέλο είναι απλή συνδρομή (όπως συμβαίνει ήδη με το Blacknut) και η οποία θα συνδυάζει 360 βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων 70 (σε ένα μόνο πρώτα) θα προέλθει από το GameLoft. Η λίστα των σχετικών παιχνιδιών δεν έχει κοινοποιηθεί, είτε πρόκειται για παιχνίδια που έχουν ήδη διανεμηθεί από τη Blacknut είτε για αυτά στον κατάλογο του εκδότη. Αναφέρεται επίσημα μόνο το Asphalt 9 Legends.

Μια πλατφόρμα για πολλές προσφορές

Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας δεν είναι να δημιουργήσει μια εμπορική προσφορά από κοινού μεταξύ της GameLoft και της Blacknut. Αντίθετα, πρόκειται για δημιουργία πλατφόρμα «λευκής ετικέτας». Αυτό σημαίνει ότι η GameLoft θα προσφέρει αυτήν την πλατφόρμα στους διανομείς. Και αυτοί οι διανομείς θα το εμπορεύονται στους παίκτες. Προβλέπονται δύο τύποι διανομέων: χειριστές (κινητά, ADSL ή οπτικές ίνες), όπως το Orange ή το Free, και κατασκευαστές συνδεδεμένων συσκευών, όπως Samsung, LG κ.λπ. Ή Huawei, γιατί όχι; Και όλες οι προσφορές που δημιουργούνται σε λευκή ετικέτα θα λειτουργούν από την Gameloft.

Διαβάστε επίσης: Google Stadia: ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή συνδρομής και παιχνίδια

Η πρώτη προσφορά λευκής ετικέτας θα φτάσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Blacknut, στις αρχές του 2020. Σε αντάλλαγμα για τη συμβολή της τεχνολογίας της, θα εκμεταλλευτεί τα παιχνίδια Gameloft για να εμπλουτίσει τη δική της υπηρεσία, η οποία προφανώς δεν θα κλείσει τις πόρτες της και θα επεκτείνει τον κατάλογό του με σχεδόν 400 παιχνίδια. Η ολοκλήρωση των τίτλων του συνεργάτη της αναμένεται επίσης σε λίγους μήνες. Οι συνδρομητές του Blacknut θα μπορούν επίσης να παίξουν το Asphalt 9 Legends στις αρχές του επόμενου έτους.