Ανεπιθύμητο: παρενοχλούνται στο τηλέφωνο για μόνωση 1 €; Είναι μια απάτη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τηλέφωνο, αυτή η μάστιγα. Πρόσφατα είδαμε μια αύξηση σε αυτού του είδους την παρενόχληση, και δύο Γάλλοι νομοί προειδοποιούν για πιθανές απάτες που συνδέονται με την υπόσχεση μόνωσης για ένα ευρώ. Επεξηγήσεις.

Η υπηρεσία ανταγωνισμού, κατανάλωσης και πρόληψης της απάτης (CCRF) προειδοποιεί για μια αύξηση της καταχρηστικής τηλεφωνικής εξέτασης, ιδίως στα τμήματα της Lot και της Tarn-et-Garonne. Ορισμένες εταιρείες εκμεταλλεύονται αυτήν την περίοδο θερμότητας για να προωθήσουν τις προσφορές μόνωσης. Προσφέρουν στους δυνητικούς πελάτες εργασία που κοστίζει μόνο ένα ευρώ.

Οι καταχρηστικές πωλήσεις τηλεφώνων επέστρεψαν με το θερμό κύμα

Οι νομοί των δύο τμημάτων καλούν «Οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με αυτό το είδος καμβά, ιδίως όταν οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι είναι δημόσιοι φορείς. Συνιστάται στους συμπολίτες μας να μην παρακολουθούν αυτά τα αιτήματα »..

Εξηγούν ότι η μόνωση της σοφίτας για ένα ευρώ είναι πράγματι μια διαθέσιμη εμπορική προσφορά, αλλά ότι προσφέρεται μόνο από εταιρείες που έχουν υπογράψει έναν χάρτη με το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης ως μέρος του συστήματος. “Ενίσχυση εξοικονόμησης ενέργειας”. Αλλά αν θέλετε να το εκμεταλλευτείτε ή να λάβετε πληροφορίες, όλα γίνονται διαδικτυακά, στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τη Στέγαση (ADIL) ή στη σελίδα δημόσιας υπηρεσίας FAIRE. Εάν κάποιος σας καλέσει για αυτό, μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο και αν σας ενδιαφέρει, μεταβείτε σε έναν από αυτούς τους δύο ιστότοπους.

Διαβάστε επίσης: Heatwave: Ο ιστότοπος του Météo France είναι και πάλι εν μέρει απρόσιτος

Οι νομοί επισημαίνουν επίσης ότι για να αποφύγετε τον τηλεφωνικό καμβά, μπορείτε να εγγραφείτε στο Bloctel. Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι πολλές εταιρείες δεν τηρούν τον κατάλογο και πολλές αναφορές δείχνουν ότι η Bloctel είναι εντελώς αναποτελεσματική.

Πηγή: 20 λεπτά