Ανεπιθύμητα μηνύματα και κακόβουλα προγράμματα: 3 εκατομμύρια ανεπιθύμητα email αποστέλλονται κάθε δευτερόλεπτο!

Ανεπιθύμητα μηνύματα και κακόβουλα προγράμματα: 3 εκατομμύρια ανεπιθύμητα email αποστέλλονται κάθε δευτερόλεπτο!

Το Spam αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο το 68% της επισκεψιμότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με μελέτη του AltoSpam. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τρία εκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται μέσω Διαδικτύου ανά δευτερόλεπτο ή 95.000 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά έτος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα ανεπιθύμητα email περιέχουν απλές διαφημίσεις. Μερικές φορές, ωστόσο, το spam μεταφέρει κακόβουλο λογισμικό.

Το ποσοστό ανεπιθύμητων μηνυμάτων τα τελευταία 15 χρόνια @AltoSpam

“Το ποσοστό ανεπιθύμητων μηνυμάτων κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019 είναι 65,26%” λένε οι ερευνητές του AltoSpam. Μια τεράστια μελέτη που βασίζεται στον αριθμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τις πλατφόρμες προστασίας της AltoSpam παρέχει μια πλήρη επισκόπηση της εξέλιξης των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα τελευταία 15 χρόνια. Γνωρίζουμε γρήγορα ότι το εμπορικό ανεπιθύμητο περιεχόμενο εξακολουθεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, σε αντίθεση με τα ανεπιθύμητα μηνύματα με κακόβουλο λογισμικό.

Spam: τα botnets και τα κακόβουλα προγράμματα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, λέει ο AltoSpam

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, το spam αντιπροσώπευε μόνο το 60% των email που έλαβαν οι χρήστες του Διαδικτύου. Από έτος σε έτος, το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 68% κατά μέσο όρο τα έτη 2010. Μεταξύ του 2009 και του 2010, η AltoSpam παρατήρησε ακόμη και μια αύξηση πέρα ​​από το όριο του 90%. Η μελέτη αποδίδει αυτήν την μετεωρική άνοδο η άνοδος των botnets, αυτές οι ομάδες υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από χάκερ για την αποστολή μαζικών ερωτήσεων. “Χάρη στην αποσυναρμολόγηση των botnets, ο αριθμός των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μειώθηκε απότομα μεταξύ 2010 και 2012” υπογραμμίζει την έκθεση.

Διαβάστε επίσης: Gmail – 100 εκατομμύρια περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλείονται καθημερινά χάρη στο AI

Σήμερα, στέλνονται καθημερινά 262 δισεκατομμύρια spam email στα γραμματοκιβώτια των χρηστών του Διαδικτύου. Αυτό εξακολουθεί να είναι 95 τρισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ετησίως. Μόνος Το 10% αυτού του spam προέρχεται ακόμη από ένα δίκτυο botnet, έναντι 50% το 2006. Ως εκ τούτου, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ομοίως, λίγα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθούν να επιδιώκουν τη μετάδοση κακόβουλου λογισμικού. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 0,5% των ανεπιθύμητων ανεπιθύμητων μηνυμάτων περιέχει κακόβουλο λογισμικό. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε σε περισσότερο από 40%. “Η απειλή του κακόβουλου λογισμικού είναι στο χαμηλότερο” καθησυχάζει το AltoSpam, το οποίο υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των τρεχόντων ιών. Λαμβάνετε ακόμα πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

στάλθηκε κακόβουλο λογισμικό spam τρία εκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Το ποσοστό ανεπιθύμητων μηνυμάτων που περιέχει κακόβουλο λογισμικό @AltoSpam
εστάλη 3 εκατομμύρια κακόβουλο λογισμικό spam
Το ποσοστό ανεπιθύμητων μηνυμάτων που στάλθηκε από τα botnet του @AltoSpam

Πηγή: AltoSpam