Αναλογική τσέπη: αυτή η ρετρό κονσόλα διαβάζει κασέτες Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Analogue Pocket μόλις ανακοίνωσε μια φορητή ρετρό κονσόλα παιχνιδιών που σας επιτρέπει να παίξετε παιχνίδια Game Boy με πραγματικές κασέτες. Είναι επίσης συμβατό με πιο εξωτικές κονσόλες όπως το Gear Game, το Neo Geo Pocket Color ή το Atari Lynx. Μια άλλη ιδιαιτερότητα, έχει μια βάση για να το συνδέσει σε μια τηλεόραση όπως το Nintendo Switch.

Έχουμε δει ρετρό κονσόλες παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια, αλλά τοΑναλογική τσέπη είναι μοναδικό. Με την πρώτη ματιά, σίγουρα κάνει κάποιον να σκεφτεί το Παιχνίδι αγόρι το οποίο εφευρίσκει ξανά 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, αλλά ο σχεδιασμός του είναι διαφορετικός και πιο μοντέρνος. Η διάταξη των κουμπιών είναι πολύ παρόμοια με αυτή του αρχικού Game Boy, αλλά με μεγαλύτερη οθόνη LCD διαγώνιας διαμέτρου 3,5 ιντσών και του οποίου ο ορισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός για μια φορητή κονσόλα. Είναι για καλό λόγο.

Το Analogue Pocket παρουσιάζει μια αναθεωρημένη έκδοση του Game Boy

Μια νέα έκδοση του Game Boy, αλλά όχι μόνο. Σας επιτρέπει να παίξετε τίτλους από το Sega Game Gear, το Neo Geo Pocket Color και το Atari Lynx, εκτός από όλες τις εκδόσεις του Game Boy (στάνταρ, Color, Advance). Σε αντίθεση με τις περισσότερες ρετρό κονσόλες, η αναλογική τσέπη δεν μιμείται. Ως εκ τούτου (θεωρητικά) δεν είναι δυνατή η εκτέλεση ROM εκεί. Επομένως, θα χρειαστείτε τα πραγματικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για καθεμία από τις παραπάνω κονσόλες. Αυτά του Game Boy ταιριάζουν αβίαστα σε μια θύρα στο πίσω μέρος της κονσόλας. Για τα υπόλοιπα, πρέπει να πωλήσετε ξεχωριστά τους προσαρμογείς.

Η οθόνη του Analogue Pocket έχει ανάλυση 1600 × 1440 pixel, η οποία είναι 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή του αρχικού Game Boy. Η χρησιμότητα ενός τέτοιου ορισμού είναι κατανοητή όταν γνωρίζουμε ότι παρέχεται και η κονσόλα μια βάση παρόμοια με εκείνη του διακόπτη Nintendo. Είναι επομένως δυνατό να συνδέσετε την κονσόλα σε μια τηλεόραση. Οι φυσικοί ελεγκτές μπορούν να συνδεθούν στις δύο θύρες USB που βρίσκονται στο σταθμό σύνδεσης. Η συμβατότητα Bluetooth σας επιτρέπει επίσης να παίξετε με ένα ασύρματο χειριστήριο όπως τα pads 8bitdo, το οποίο είναι επίσης αυτό που συνιστά η εταιρεία.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Το Analogue Pocket θα κυκλοφορήσει το 2020 στην τιμή των 199 $. Η βάση σύνδεσης και οι προσαρμογείς πωλούνται ξεχωριστά, αλλά οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η εταιρεία επιτρέπει ήδη την προεγγραφή να είναι μέρος των πρώτων υπηρεσιών. Ανακοινώνει περιορισμένες ποσότητες.