Αναθεώρηση Sony Xperia SP

SAMSUNG ΚΑΜΕΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σήμερα σας προσφέρουμε την κριτική του Sony Xperia SP, ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας αλλά ακόμα πολύ καλά κατασκευασμένο και με πραγματικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, ας μάθουμε μαζί ..

πακέτο

Το πακέτο περιέχει τα κλασικά αξεσουάρ που βρίσκονται στα περισσότερα πακέτα smartphone, επομένως βρίσκουμε το φορτιστή, το καλώδιο δεδομένων USB / MicroUSB και τα τυπικά στερεοφωνικά ακουστικά. Οι έξυπνες ετικέτες που δεν έχουμε βρει θα πρέπει επίσης να υπάρχουν στην ιταλική συσκευασία, έχοντας μια συσκευή αφιερωμένη σε δοκιμές για γραφεία τύπου και ιστολόγια.

Αισθητική και οθόνη

Μιλώντας για το μέγεθος Sony Xperia SP δείχνει 130,6 x 67,1 x 10 mm για περίπου 155 γραμμάρια βάρους (λίγο πάνω από το μέσο όρο αλλά ακόμα καλά ισορροπημένο). Το πίσω κάλυμμα από πολυανθρακικό είναι ελαφρώς καουτσούκ και επιτρέπει εξαιρετική εργονομία και καλή συγκράτηση χωρίς την πιθανότητα ολίσθησης του τηλεφώνου. Οι αισθητικές γραμμές που κάνουν το τηλέφωνο πολύ κομψό και έχουν σχεδιασμό που χαρακτηρίζεται από την όμορφη διαφανή μπάρα πλεξιγκλάς που φωτίζεται από LED RGB για ειδοποιήσεις, τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και παρουσιάσεις πολυμέσων είναι πολύ ακριβείς. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το κουμπί έντασης ήχου, το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης (πλήρως στυλ Sony) και το κουμπί λήψης φωτογραφιών με την κάμερα. Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε την υποδοχή φόρτισης microUSB με λειτουργία MHL ενώ στο πάνω μέρος βρίσκουμε την υποδοχή 3,5 για την εισαγωγή των ακουστικών.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 4,6 ιντσών με πυκνότητα 319 ppi και ανάλυση HD 720 x 1024 καλυμμένη με γυαλί Gorilla, γεγονός που καθιστά τη συσκευή αρκετά φωτεινή ακόμη και αν οι δοκιμές που εκτελούνται παρουσιάζουν λίγο άμεσο ηλιακό φως. Στο μπροστινό μέρος βρίσκουμε την κάμερα 0,3 Mpx για βιντεοκλήσεις, ενώ στο πίσω μέρος η κάμερα αλλάζει σε 8 MPx με φλας LED. Μπορούμε επίσης να δούμε το ηχείο του συστήματος και ένα δεύτερο μικρόφωνο για καταστολή θορύβου.

Μπαταρία

Πρόσβαση στο πίσω διαμέρισμα, πίσω από το κάλυμμα βρίσκουμε την υποδοχή για το MicroSIM, την υποδοχή για το microSD (32 Gb max) και τη μη αφαιρούμενη μπαταρία 2370 mAh που μας εξέπληξε ιδιαίτερα: με έντονη χρήση, τοποθετημένο στο push, WhatsApp, Το Facebook, η σύνδεση δεδομένων είναι πάντα ενεργή και οι κλήσεις με sms μας οδήγησαν ήσυχα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας. Η έκπληξη, ωστόσο, αφορά τη δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας Σθένος που επιτρέπει την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας απενεργοποιώντας την κυκλοφορία δεδομένων σε κατάσταση αναμονής. Μόλις ενεργοποιηθεί ξανά η οθόνη, ενεργοποιείται η κυκλοφορία δεδομένων. Αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορούμε να αποφασίσουμε ποια υπηρεσία (μία ή περισσότερες από αυτές) θα αφήσουμε ενεργή ακόμη και με τη λειτουργία Ενεργή αντοχή, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφορία δεδομένων μόνο σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν πραγματικά

Μνήμη

Το smartphone είναι εξοπλισμένο με εσωτερική μνήμη 8 Gb, εκ των οποίων 5,37 GB διαθέσιμα για τον χρήστη, προφανώς επεκτάσιμη έως και 32 μέσω υποδοχής microSD Ο Ram είναι 1 GB και μαζί με την εργασία που κάνει ο επεξεργαστής, το τηλέφωνο παραμένει πάντα πολύ γρήγορο και γρήγορο σε όλες τις λειτουργίες του

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής είναι 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 Pro Dual Core που προσφέρει βέλτιστη απόδοση και ταχύτητα χωρίς γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας και συνοδεύεται από GPU Adreno 320 που εγγυάται εξαιρετική απόδοση και στο γραφικό πεδίο. Ο επεξεργαστής είναι ασύγχρονος, οπότε κάθε πυρήνας έχει ανεξάρτητη ισχύ, αυτό κάνει το τηλέφωνο να χρησιμοποιεί την ακριβή ποσότητα ισχύος όταν χρειάζεται χωρίς απώλεια ενέργειας. Ο επεξεργαστής στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πέτυχε εξαιρετικές βαθμολογίες τόσο στο σημείο αναφοράς Antutu με το 15874, ελαφρώς υψηλότερο από το Galaxy S3 και στο Benchmark 7897, σχεδόν όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός Xperia Z (8075)

Κάμερα και πολυμέσα

Η πίσω κάμερα είναι αυτόματη εστίαση 8 Megapixel με αισθητήρα Exmor RS, με φλας LED και ψηφιακό ζουμ 4x. Οι ρυθμίσεις που διατίθενται στη Sony είναι πολλαπλές και μέσω της διεπαφής χρήστη μπορούμε να αποφασίσουμε εάν θα ορίσουμε μία από τις πολλές λειτουργίες λήψης, όπως αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαφορετικές ρυθμίσεις και αυτόματες λειτουργίες λήψης, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου, HDR και δυνατότητα λήψης πανοραμικής φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες που τραβήξατε είναι καλές αν και δεν είναι εξαιρετικές και τα χρώματα είναι μερικές φορές με ελαφρώς υψηλή εμβέλεια. Τα βίντεο εγγράφονται σε Full HD (1080p) στα 30 fps που υποστηρίζονται από σταθεροποιητή εικόνας και αυτόματη εστίαση, είναι δυνατή η εισαγωγή HDR και είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών κατά τη λήψη από μέγιστο 1 megapixel, ακόμη και αν η ανάλυση δεν είναι η το μέγιστο είναι ωστόσο μια αξιοσημείωτη συνάρτηση.

Όσο για την πλευρά του ήχου, η Sony διαθέτει καλό ηχείο και η μουσική αναπαράγεται πιστά, με ένα φωνητικό μεγάφωνο κατά τη διάρκεια κάπως χαμηλής κλήσης, τότε υπάρχει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ένας δέκτης ραδιοφώνου FM με RDS Δυνατότητα συστήματος και εγγραφής που φωτίζει την οθόνη με διαφορετικά μοτίβα. Ενώ ακούτε μουσική, η γραμμή ειδοποιήσεων ενεργοποιείται και απενεργοποιείται στον ρυθμό της μουσικής, λαμβάνοντας το κυρίαρχο χρώμα του εξωφύλλου του επιλεγμένου άλμπουμ. Εάν δεν υπάρχει κάλυμμα, αναπαράγεται το χρώμα που ορίζεται από το θέμα. Η γκαλερί φωτογραφιών είναι πολύ καλή και σκηνογραφική, είναι δυνατόν να μεγεθύνετε ή να μειώσετε τα άλμπουμ φωτογραφιών μέσω του τσιμπήματος για μεγέθυνση και επίσης βλέποντας την παρουσίαση φωτογραφικών πολυμέσων, η γραμμή ειδοποιήσεων ανάβει με το κυρίαρχο χρώμα της φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο έχει παίξει ομαλά όλες τις κοινές μορφές βίντεο χωρίς να μπλοκάρει ακόμη και στο MKV. Η μόνη αρνητική νότα είναι τα στερεοφωνικά ακουστικά τυπικής ποιότητας, δεν υπερέχει ως προς τον παράγοντα μορφής ή την ποιότητα του ήχου, ωστόσο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα μοντέλο κατά βούληση.

Συνδεσιμότητα και αισθητήρες

Το Sony Xperia SP προσφέρει απόδοση υψηλού επιπέδου και σε επίπεδο σύνδεσης, τα υποστηριζόμενα δίκτυα είναι η κλασική τετραπλή ζώνη GSM / GPRS / EDGE και UMTS / HSPA + (42 Mbps σε λήψη και 5,76 Mbps σε μεταφόρτωση). Το αποκορύφωμα είναι η συνδεσιμότητα LTE επτά ζωνών που επιτρέπει μεταφόρτωση 50 Mbps και λήψη 100 Mbps. Προφανώς υπάρχει διπλή ζώνη Wi-Fi 802.11 a / b / g / n με δυνατότητα Wi-Fi Direct και Wi- Σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Άλλες δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνουν DLNA, Miracast, Bluetooth 4.0, NFC, microUSB v2.0, USB host, GPS / A-GPS + δέκτη, στερεοφωνικό ραδιόφωνο FM με RDS, επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα.

Απόδειξη χρήσης

Το Sony Xperia SP μας εξέπληξε ιδιαίτερα με την ανταπόκρισή του σε συνδυασμό με την προσεκτική διαχείριση της μπαταρίας. Ο εκτοξευτής οικιακής εκτόξευσης Sony ανταποκρίθηκε καλύτερα στα αιτήματά μας, δεν έχουμε αισθανθεί την ανάγκη χρήσης διαφορετικού εκκινητή. Τα θέματα που προσφέρονται είναι πολύ όμορφα και η γραμμή ειδοποιήσεων είναι φανταστική για να πούμε το λιγότερο. Η μόνη νότα του εκκινητή είναι στο μέρος των εφαρμογών. κύλιση στις εφαρμογές και πλοήγηση στο σπίτι και, στη συνέχεια, ξανά στις εφαρμογές, οι εφαρμογές εμφανίζονται πάντα από την πρώτη σελίδα και όχι από τη σελίδα που παρακολουθούσαμε. Το μέρος της πολλαπλής εργασίας που είναι πολύ λειτουργικό και ανταποκρίνεται πολύ καλά. Μεταξύ των προεγκατεστημένων εφαρμογών βρίσκουμε το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee που δεν έχουμε δοκιμάσει, μια εφαρμογή για την πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά του τηλεφώνου, την εφαρμογή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, μια συσκευή ανάγνωσης ετικετών, ένα πρόγραμμα ανάγνωσης μουσικών κομματιών για την αναγνώριση του μουσική και μια σουίτα εγγράφων γραφείου. Εν ολίγοις, όχι κακό, ακόμη και αν στο Play Store, στην ίδια περιοχή, είναι καλύτερο. Εν κατακλείδι, το Sony Xperia SP είναι ένα πολύ ωραίο smartphone που κατασκευάζεται και σίγουρα πάνω από άλλα smartphone ακόμα και με υψηλότερο κόστος. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορεί να ικανοποιήσει μόνο τα εκατομμύρια των χρηστών που κάθε μέρα πρέπει να δοκιμάζουν το χέρι τους σε πινδαρικές πτήσεις για να φτάσουν στο τέλος της ημέρας. Πολύ καλός σχεδιασμός και κατά τη γνώμη μας βελτιώθηκε μόνο στην οθόνη που δεν υπερέχει σε σύγκριση με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά.

Αναθεώρηση βίντεο

[youtube id=”uSl2IHVFmE0″ width=”600″ height=”350″]

Λήψη φωτογραφιών με Sony Xperia SP

Λήψη βίντεο με το Sony Xperia SP

http://www.youtube.com/watch?v=oWy-NRSdCo0

Συλλογή βίντεο: