Αναθεώρηση Bose Headphones 700 ANC: περισσότερος θόρυβος για πολλά χρήματα!

Αναθεώρηση Bose Headphones 700 ANC: περισσότερος θόρυβος για πολλά χρήματα!

Μετατόπιση. ο 29 Ιουλίου 2019 στις 16 ώρες και 43 λεπτά

Ο Bose επέλεξε τον μήνα Ιούλιο για να εισαγάγει στη Γαλλία τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου 700, διάδοχο του QuietComfort QC 35 II. Είναι ο νεοεισερχόμενος ο άξιος κληρονόμος του διάσημου προκατόχου του παρά την μάλλον ριζική αλλαγή του επωνύμου; Καταφέρνει να κάνει καλύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα; Για να το μάθουμε, κολλήσαμε στα αυτιά μας για δύο εβδομάδες ένα εμπορικό αντίγραφο του NCH 700. Και η εμπειρία ήταν χρήσιμη για να πούμε το λιγότερο … αλλά όχι απαραίτητα όπως περιμέναμε.

Μια φορά κι έναν καιρό…

Μια φορά κι έναν καιρό μεγάλο αφεντικό από μια αμερικανική εταιρεία που έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι μεταξύ Βοστώνης και Ζυρίχης στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Amar Bose, επειδή είναι το όνομά του, ήταν γνωστός για την ίδρυση της επώνυμης εταιρείας που ειδικεύεται στον ήχο. Ως μηχανικός και ερευνητής εκπαιδεύοντας, πέρασε μέρος της πτήσης καταγράφοντας μαθηματικούς τύπους σε χαρτί αντί να προσπαθήσει να παρακολουθήσει την ταινία που προβλήθηκε… την οποία άκουσε ελάχιστα με τα ακουστικά που παρέχονται από την αεροπορική εταιρεία.

Μετά από αυτό το μικρό ατύχημα, ο Bose παρουσίασε το 1986 τα πρώτα ακουστικά που ακυρώνουν το θόρυβο, η αρχή τους βασίστηκε σε μια ιδέα που ήταν τόσο απλή όσο και λαμπρή. Αντί να προσπαθήσει να απομονώσει εντελώς τον ακροατή, ο Amar Bose και οι ομάδες του θεώρησαν καλύτερα να ακυρώσουν τους ενοχλητικούς θορύβους. Το ακουστικό διαθέτει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο μικρόφωνο για αυτό. Μεταδίδει σε έναν επεξεργαστή σήματος ό, τι ακούει ο ακροατής (ήχος + θόρυβος περιβάλλοντος). Αυτό στη συνέχεια εκτελεί μια “αφαίρεση” προκειμένου να ανακτήσει μόνο τον παρασιτικό ήχο. Το χρησιμοποιεί για να παράγει “αντι-θόρυβο”, στην πραγματικότητα ένα ανεστραμμένο σήμα του ανεπιθύμητου ήχου που τροφοδοτεί ξανά τα ακουστικά. Όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που μειώνει τον παρασιτικό θόρυβο και παρέχει σημαντική άνεση στην ακρόαση. Απλό, σωστά;

Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Ακύρωση θορύβου ακουστικού, έχει πολλές εφαρμογές. Ο στρατός το υιοθετεί για χειριστές δεξαμενών και πιλότους αεροπλάνων – η απώλεια ακοής είναι η δεύτερη κύρια αιτία πρόωρης συνταξιοδότησης για πιλότους – και η Bose το χρησιμοποιεί για κράνη καταναλωτών.

Σχεδιασμός και εργονομία: μέχρι στιγμής, όλα είναι καλά

Miracle: Η Bose προφανώς προσέλαβε έναν νέο σχεδιαστή για να επανασχεδιάσει την εμφάνιση των ακουστικών που ακυρώνουν το θόρυβο τους… και δεν θα παραπονεθούμε! Αντίο Νάιλον (βεβαίως καλής ποιότητας) και καλώς ήλθατε σε ευγενή υλικά. Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου 700 (που τώρα θα ονομάζονται NCH 700) είναι κυρίως κατασκευασμένο από καλής ποιότητας μεταλλικό χρώμα και μαλακό, μεταξένιο πλαστικό. Οι λεπτές και ευάερες γραμμές του είναι κατά τη γνώμη μας μεγάλη επιτυχία. Το κράνος καταφέρνει να είναι διακριτικό, κομψό και αποφεύγει κάθε φανταχτερό. Η εργονομία χρήσης εξελίσσεται επίσης. Τα μηχανικά πλήκτρα ελέγχου υποχωρούν σε μια αφής επιφάνεια που βρίσκεται στο δεξί αυτί, όπως αυτό που προσέφερε ο Parrot με το Zik ή πιο πρόσφατα η Sony με το WH-1000XM3. Μπορείτε να ελέγξετε την ένταση ή να πλοηγηθείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις. Κατά τη χρήση, αυτά αποδεικνύονται πρακτικά και διαισθητικά.

Τα μηχανικά πλήκτρα δεν εξαφανίζονται εντελώς: ενεργοποίηση / αντιστοίχιση Bluetooth και βοηθός φωνής στο δεξί αυτί, επίπεδο μείωσης θορύβου περιβάλλοντος στα αριστερά. Μια θύρα USB-C (τελικά!) Εξασφαλίζει τη φόρτιση της εσωτερικής μπαταρίας (δεν αφαιρείται) ενώ ένα μίνι βύσμα επιτρέπει τη σύνδεση ενός παραδοσιακού καλωδίου ήχου.

Τέλος, τα ακουστικά του κράνους, γεμάτα με αφρό μνήμης, αλλάζουν σχεδόν σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Και πάλι, δεν θα παραπονεθούμε γιατί είναι πολύ άνετα και επιτρέπουν ώρες ακρόασης χωρίς υπερβολική θέρμανση των αυτιών.

Το NCH 700 είναι ένα κράνος που είναι άνετο στη χρήση, εύκολο στο χειρισμό και πάνω απ ‘όλα, κομψό. Χωρίς αμφιβολία, η Bose κάνει την άποψη του σχεδιασμού και της εργονομίας άψογη. Ή σχεδόν: θα θέλαμε να βρούμε μια συσκευή ανίχνευσης που σταματά να διαβάζει όταν αφαιρείται το ακουστικό. Ο διαγωνισμός το προσφέρει σε προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.

Bose Music: σειριακές ψευδείς σημειώσεις

Το NCH 700 πάσχει από σχετικά προβλήματα που θεωρούμε απαράδεκτο σε προϊόν που πωλείται 400 €. Αντί να χρησιμοποιεί την παραδοσιακή εφαρμογή Bose Connect που διαχειρίζεται όλα τα ακουστικά της μάρκας, η Bose είχε την περίεργη ιδέα να επιβάλει τη Bose Music. Αυτή η εφαρμογή ήταν αρχικά αφιερωμένη στους χρήστες συστημάτων ήχου πολλαπλών δωματίων (οι σειρές SoundTouch και Home) και δεν κατανοούμε πραγματικά τη λογική της ενσωμάτωσης ενός τέτοιου ακουστικού. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν προέρχεται από εκεί.

Κατά την αρχική σύνδεση, όλα είναι καλά. Βεβαίως, η διαδικασία σύζευξης είναι εξαιρετικά αργή (7 λεπτά στην περίπτωσή μας) και έπρεπε να εφαρμόσουμε δύο ενημερώσεις στο υλικολογισμικό (επιτρέψτε 20 λεπτά ανά ενημέρωση). Τότε, τίποτα περισσότερο: η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει πλέον το ακουστικό, παρόλο που συνδυάζεται με Bluetooth και είναι πλήρως λειτουργικό. Στην πραγματικότητα, δεν θα νοιαζόμασταν αν το NCH 700 δεν εξαρτιόταν τόσο πολύ από τη μουσική του Bose για να το διαμορφώσετε. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατο να επιλέξετε τον προσωπικό βοηθό που θα χρησιμοποιήσετε ή τη γλώσσα των φωνητικών ανακοινώσεων (στα Αγγλικά από προεπιλογή). Μην περιμένετε να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις (διαθέσιμες με παρατεταμένα πατήματα σε ορισμένα πλήκτρα), να διαχειριστείτε το χρόνο πριν από την αυτόματη απενεργοποίηση ή τη λίστα των κινητών συσκευών που αναγνωρίζονται από το ακουστικό (έως και οκτώ).

Μια διαβούλευση με το φόρουμ American Bose του NCH 700 (έχει κυκλοφορήσει εκεί για μερικές εβδομάδες) μας λέει ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε αυτό το πρόβλημα και ότι είναι γνωστό στην Bose USA. Δύο ενημερώσεις στην εφαρμογή διατέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής: καμία δεν επιλύει το πρόβλημα, τόσο για Android όσο και για iOS.

Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου 700 και ο προκάτοχός του, το QC 35 II. Ναι, χρειάστηκαν πολλά χρήματα σε τρία χρόνια έντονης χρήσης …

Δεν είναι μόνο αυτό: μετά από μερικές ώρες ακρόασης, είχαμε τη δυσάρεστη έκπληξη να παρατηρήσουμε έναν αποχρωματισμό – ομολογουμένως πολύ ελαφριά προς το παρόν – τα ακουστικά του κράνους. Συγκριτικά, συναντήσαμε το ίδιο φαινόμενο με το QC 35 II μετά από αρκετές εκατοντάδες ώρες χρήσης. Μήπως το αντίγραφο μας, που αγοράστηκε από το δίκτυο διανομής, υπέστη κατασκευαστικό ελάττωμα; Σίγουρα, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό λαμβάνοντας υπόψη την τιμή.

Ήχος: υπέροχο (χωρίς υπερβολικό)

Τόσο ενοχλητικό όσο τα προβλήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το τμήμα ήχου είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Όπως συχνά με το Bose, ο ήχος που παράγεται είναι καθαρός και απολαμβάνει εξαιρετικής ευκρίνειας. Εκτιμούμε την έλλειψη κορεσμού σε υψηλή ένταση καθώς και τη σχετική (αλλά ποτέ παρεμβατική) παρουσία μπάσων και μεσαίων. Η χωροποίηση της σκηνής είναι πολύ καλή. Αυτές οι παρατηρήσεις ισχύουν ανεξάρτητα από το επίπεδο ενεργού ακύρωσης θορύβου.

Η Bose κατάφερε επίσης να βελτιώσει περαιτέρω την ακύρωση θορύβου σε σύγκριση με το ήδη πολύ ισχυρό QC 35 II.. Υπερβαίνει ακόμη και αυτό που προσφέρει η Sony με το WH-1000XM3, το οποίο είναι ήδη εξαιρετικό (και πάνω απ ‘όλα πολύ φθηνότερο). Κατά τη χρήση, ο χρήστης έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια φούσκα ηρεμίας, ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα (μετρό, λεωφορείο, δρόμος, υστερικός αρχισυντάκτης). Μόνο οι φωνές μπορούν να περάσουν μέσα από το φίλτρο εξουδετέρωσης θορύβου με εξασθενημένο τρόπο, ώστε να μην αποκόπτονται εντελώς από τον έξω κόσμο.

Εκτιμούμε τη δυνατότητα επιλογής του επιπέδου μείωσης θορύβου από το κουμπί στο αριστερό αυτί. Από προεπιλογή, απομνημονεύει τρία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε την ένταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Bose Music (καλά, όταν είναι λειτουργική).

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας σε λειτουργία τηλεφωνίας, αντιλαμβανόμαστε τους συνομιλητές μας χωρίς κανένα πρόβλημα. Το αντίστροφο είναι αλήθεια, ακόμα κι αν η φωνή μας φαίνεται να στερείται φυσικότητας σε ένα θορυβώδες περιβάλλον.

Αυτονομία: κρατά ψηλά!

Η Bose ισχυρίζεται ότι το NCH 700 προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 20 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τίποτα φανταστικό για τη δήλωση. Ακούγοντας μουσική στο 75% της μέγιστης έντασης με ενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου και πραγματοποιώντας μερικές φωνητικές κλήσεις, έχουμε ξεπεράσει τις 6.30 μ.μ. αυτονομίας. Η πλήρης φόρτιση μιας κενής μπαταρίας διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά. Η Bose υποδεικνύει επίσης ότι χρειάζεται μόνο 15 λεπτά φόρτισης για να αποκτήσει αυτονομία έως και 3 ώρες και 30 λεπτά.

Bose AR: ένα gadget για iOS

Το NCH 700 ενσωματώνει το Bose AR, το χαρακτηριστικό επαυξημένης πραγματικότητας ήχου φτιαγμένο στο Μπόσε, προς το παρόν διατίθεται μόνο σε iOS. Με βάση μερικούς αισθητήρες, επιτρέπει τη διαμόρφωση της πηγής ήχου σύμφωνα με τις κινήσεις του χρήστη. Πιο κοντά στο διασκεδαστικό gadget παρά στην ουσιαστική λειτουργικότητα, το Bose AR μπορεί να δοκιμαστεί σε μερικές εφαρμογές iOS που αναπτύχθηκαν για την περίσταση. Οι χρήστες smartphone Android θα πρέπει να περιμένουν λίγο πριν μπορέσουν να παίξουν για λίγες στιγμές με αυτό το ωραίο gadget που ξεχνάμε πολύ γρήγορα, για την έλλειψη προφανής χρησιμότητας προς το παρόν.