Αναθεώρηση πρόκλησης F1

Εδώ είναι τα νέα του Δεκεμβρίου 2013 στο Android Play Store μας: Πρόκληση F1, επίσημος τίτλος του πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτων της κορυφαίας πτήσης. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πηδάει αμέσως περίεργο, βλέποντας έναν αθλητικό τίτλο να βγαίνει σχεδόν στη σεζόν, να βγαίνει τον Δεκέμβριο, και αυτό μας κάνει ήδη να καταλάβουμε την ιδιαιτερότητα του νέου τίτλου του Codemasters. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, θα προβάλλουμε αμέσως σε ένα φανταστικό γραφικό, το οποίο μας δείχνει με υπέροχες λεπτομέρειες, τα αυτοκίνητα κάθε ομάδας με τους επίσημους οδηγούς. Κάθε ομάδα έχει τις δικές της αποστολές για να πετύχει, προφανώς με βάση τις δυνατότητές της: οι Ferrari, Red Bull ή Mc Laren θα μας οδηγήσουν να κατακτήσουμε ένα βάθρο ή έναν τίτλο, ενώ οι μικρότεροι στάβλοι θα μας ζητήσουν πόντους και τοποθετήσεις.

Ερχόμαστε στο Gameplay, πραγματικά επαναστατικό και διαφορετικό από το συνηθισμένο, όπου δεν θα βρούμε τη χρήση του επιταχυνσιόμετρου ή της προβολής μέσα στο διαμέρισμα επιβατών, αλλά αυτή τη φορά η λειτουργία παιχνιδιού έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει στο έπακρο το σύστημα οθόνης αφής της συσκευής μας Android : μια άποψη από ψηλά, πρώτο στυλ GTA, θα μας δείξει το αυτοκίνητό μας, και με την κίνηση του δεξιού δακτύλου, θα σχεδιάσουμε την τροχιά που πρέπει να ακολουθήσουμε, ενώ με τα αριστερά, θα εκμεταλλευτούμε το turbo. Μια πολύ αμφισβητήσιμη επιλογή, η οποία αφαιρεί τη γοητεία του ρεαλισμού και της εικονικής οδήγησης που μας συνόδευε πάντα στους προηγούμενους τίτλους οδήγησης. Ένα άλλο κακό σημείο, η απόλυτη απουσία του παγκόσμιου πρωταθλήματος και ακόμη και ένα Grand Prix: δυνατότητα περιορισμένη μόνο σε αποστολές, μερικές από τις οποίες μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο με αμοιβή, μόνο 5 διαθέσιμα κυκλώματα (Καταλωνία, Silverstone, Hockenheimring, Francorchamps και Circuit of the America). Ένα άλλο μειονέκτημα, η συνολική απουσία ζημιάς στο όχημα σε περίπτωση ατυχήματος και η απουσία των λάκκων. Μια πραγματική ντροπή, ίσως από τον επίσημο τίτλο περιμέναμε κάτι περισσότερο, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι η τιμή δεν είναι τόσο αμελητέα για αυτό που προσφέρει.

PRO

ΕΝΑΝΤΙΟΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 6/10

ΟΘΟΝΕΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Απογοητευτικός, περιορισμένος, φτωχός και ατελής: τίτλος που μας αφήνει απίστευτους, αποθηκεύεται μόνο για τα πολύ όμορφα γραφικά και για τις πολύ ακριβείς λεπτομέρειες, για να ξεχάσουν οι υπόλοιποι σε κάθε πεδίο. Δεν συνιστάται, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην αγορά.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι στην τιμή των 2,16 ευρώ, απευθείας από το play store ή μέσω του σήματος μας:

Σήμα-Google-Play