Αναζήτηση Google: νέα διεπαφή για αποτελέσματα αναζήτησης, αλλαγές στις εικόνες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Αναζήτηση Google θα αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης στον υπολογιστή. Η νέα διεπαφή επισημαίνει τα favicons του ιστότοπου και απαλλάσσει τη διεύθυνση URL που εμφανίζεται κάτω από κάθε αποτέλεσμα. Εδώ είναι αυτό που αλλάζει.

Νωρίτερα φέτος, η εφαρμογή Αναζήτησης Google άλλαξε την εμφάνισή της σε κινητά για αποτελέσματα αναζήτησης. Το Google δοκιμάζει παρόμοιες αλλαγές για την έκδοση Desktop της μηχανής αναζήτησης, όπως επισημαίνει ο ιστότοπος 9to5Google. Δεν υπάρχουν δραστικές αλλαγές, αλλά οι μικρές αλλαγές πρέπει να εξακολουθούν να παρατηρούνται από τους χρήστες του Διαδικτύου.

Αναζήτηση Google: Μια νέα εμφάνιση για αποτελέσματα αναζήτησης υπολογιστή

Η πρώτη αλλαγή που βλέπουμε στη νέα διεπαφή είναι εμφάνιση του favicon των ιστότοπων. Τώρα τοποθετείται στα αριστερά του τίτλου κάθε αποτελέσματος αναζήτησης. Τα favicons είναι αυτά τα μικρά εικονίδια που γενικά λαμβάνουν το λογότυπο των ιστότοπων και τα οποία βρίσκονται ήδη σε επίπεδο καρτέλας σε προγράμματα περιήγησης ιστού. Με τη νέα παρουσίαση του αναζήτηση Google, εμφανίζονται πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που παρατηρούμε.

Η Google αποφάσισε επίσης καταργήστε τις διευθύνσεις URL που εμφανίζονται κάτω από την περιγραφή κάθε καταχώρησης στα αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν έχουν εξαφανιστεί, καθώς βρίσκονται πλέον πάνω από τον τίτλο σε πιο διακριτικό μαύρο χρώμα, ακριβώς δίπλα στο favicon. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε μια εικόνα αυτών των αλλαγών, τα συγκριτικά στιγμιότυπα οθόνης στο τέλος του άρθρου θα σας δώσουν μια σαφή ιδέα.

Διαβάστε επίσης : Αναζήτηση Google – πλήρης αναθεώρηση για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια, ακολουθούν οι νέες δυνατότητες

Αυτός ο νέος σχεδιασμός φαίνεται επίσης πιο συμπαγής και επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερων αποτελεσμάτων σε μία σελίδα. Όπως ορίζει το 9to5Google, ο επανασχεδιασμός της Αναζήτησης Google βρίσκεται σε φάση δοκιμής. Θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες, αλλά η Google δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε μεγάλη κλίμακα.

Αναζήτηση Google: αλλαγή διεπαφής σε υπολογιστή

Πηγή: 9to5Google