Αναγνώριση προσώπου: Η Κίνα ενδιαφέρεται για σκύλους και γάτες για καλύτερη λεκτική ιδιοκτησία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε σύντομα να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες εισιτηρίων αστυνομίας σκύλων και γατών – αναγνωρίζοντας τη μύτη του τετράποδου φίλου τους. Η Megvii, μια κινεζική νεοσύστατη εταιρεία, αναπτύσσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που αρχικά θα πρέπει να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για τα τσιπ και τα τατουάζ. Όμως, η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πιο αποτελεσματική λεκτική αμελή ιδιοκτησία.

Η κινεζική νεοσύστατη εταιρεία Megvii μπορεί να μην χτυπάει – αυτός ο ειδικός τεχνητής νοημοσύνης παρέχει λύσεις αναγνώρισης προσώπου στην κινεζική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων. Μετά τους ανθρώπους? Η Megvii ενδιαφέρεται πλέον για σκύλους και γάτες. Η εταιρεία πιστεύει ότι έχει αναπτύξει μια πιο αποτελεσματική μέθοδο για την ταυτοποίηση μεμονωμένα ενός ζώου – και ιδιαίτερα του ιδιοκτήτη που επισυνάπτεται στο αρχείο του: Η Megvii χρησιμοποιεί τις μύτες των γούνινων φίλων μας ως ένα είδος δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Κίνα: οι ιδιοκτήτες σκύλων και γατών θα μπορούσαν σύντομα να επιβληθούν πρόστιμα χάρη στην αναγνώριση προσώπου

Μαθαίνουμε ότι το σχήμα και η λεπτομέρεια στην επιφάνεια της μύτης του ζώου είναι εξίσου μοναδικά με τα αυλάκια που σχηματίζονται στο δέρμα των ανθρώπινων χεριών από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Προς το παρόν, η φιλοδοξία αυτού του συστήματος είναι απλώς να αντικαταστήσει μάρκες και τατουάζ ως μέσο αναγνώρισης. Αυτή η λύση, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Megvii, θα ήταν λιγότερο δαπανηρή και επεμβατική για το ζώο.

Η ιδέα δεν είναι εντελώς νέα. Abascus News (θυγατρική της Πρωινή θέση της Νότιας Κίνας, ndlr) θυμίζει την περίπτωση του Finding Rover, μιας εφαρμογής που θα καθιστούσε δυνατή την εύρεση περισσότερων από 15.000 ζώων από την κυκλοφορία του. Οι τυπωμένες ύλες τρούφας έχουν ήδη ληφθεί σε ορισμένα καταφύγια σε όλο τον κόσμο. Αλλά με συχνά ακατάλληλες μεθόδους: σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό απλώνει μελάνι στη μύτη πριν τοποθετήσει ένα φύλλο χαρτιού, όπως θα έπαιρνε δακτυλικά αποτυπώματα από τον άνθρωπο.

Η μέθοδος του Megvii βασίζεται σε μια απλή φωτογραφία της τρούφας που τραβήχτηκε με ένα smartphone. Στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει μοναδικούς δείκτες που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός μοναδικού προφίλ που προστίθεται σε μια βάση δεδομένων. Η τρέχουσα ακρίβεια του συστήματος θα ήταν πάνω από 95%. Ωστόσο, η καινοτομία είναι ότι αυτή η τεχνολογία είναι πιθανό να καταλήξει στα χέρια των κινεζικών αρχών. Τα κατοικίδια είναι πολυάριθμα στην Κίνα: ο αριθμός τους εκτιμάται σε 91 εκατομμύρια σε αστικές περιοχές. Αλλά με τέτοια δημοτικότητα, οι ατομικοί πληθυσμοί θα είχαν πολλαπλασιαστεί στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Αναγνώριση προσώπου από smartphone για να διασφαλιστεί ότι παρακολουθούμε προσεκτικά τις διαφημίσεις;

Τα δύο πιο επαναλαμβανόμενα παράπονα είναι οι ιδιοκτήτες που «ξεχνούν» να πάρουν το σκυλί του κατοικίδιου τους ή εκείνους που τα περπατούν χωρίς λουρί. Αλλά με την τεχνολογία της Megvii, θα μπορούσε γρήγορα να γίνει περίπλοκο να ξεφύγει από τις ρωγμές. Η χώρα διαθέτει ήδη 170 εκατομμύρια κάμερες CCTV με τεχνητή νοημοσύνη – αριθμός που θα πρέπει να φτάσει τα 240 εκατομμύρια έως το 2020. Όσες ευκαιρίες να “αναβοσβήνουν” σκύλοι και ανέντιμοι ιδιοκτήτες όπως έχουν ήδη γίνει για χρήστες του δρόμου …

Τι πιστεύετε για αυτήν την τεχνολογία; Θα ήσασταν υπέρ ή κατά της χρήσης ενός παρόμοιου συστήματος στη Γαλλία; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Abascus