Ανάπτυξη 4G: Το Free φτάνει αργά στα Orange, SFR και Bouygues τον Δεκέμβριο του 2019

Ανάπτυξη 4G: Το Free φτάνει αργά στα Orange, SFR και Bouygues τον Δεκέμβριο του 2019

Το ANFR παρουσιάζει τα στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη 4G και 5G των Orange, Bouygues Télécom, SFR και Free Mobile κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2019. Αυτό το μήνα, το Free Mobile ενέτεινε για άλλη μια φορά ανταγωνιστές χειριστές στον τομέα 4G. Από την πλευρά 5G, η Orange συνεχίζει να διευρύνει το χάσμα.

Αυτή τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, το ANFR ((ο Εθνικός Οργανισμός Συχνότητας) παρουσίασε τη μηνιαία έκθεση αφιερωμένη στην ανάπτυξη δικτύων 4G και 5G στη Γαλλία. Την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, συνολικά 50.266 ιστότοποι 4G εγκρίθηκαν από το ANFR. Ο οργανισμός κατέγραψε αύξηση 1,6% στα αιτήματα εξουσιοδότησης για ιστότοπους 4G και αύξηση 1,4% στην έναρξη λειτουργίας των κεραιών 4G.

Δεν προκαλεί έκπληξη, είναι πάντα Πορτοκαλί, το οποίο διαθέτει τις περισσότερες κεραίες 4G στη Γαλλία. Ο κατεστημένος φορέας εκμετάλλευσης έχει συνολικό στόλο 20.938 τοποθεσιών. Τον περασμένο μήνα, η Orange ανέπτυξε 292 επιπλέον κεραίες. Στη δεύτερη θέση, βρίσκουμε το SFR με 124 επιπλέον ιστότοπους κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ο χειριστής στην κόκκινη πλατεία έχει τώρα 18.342 τοποθεσίες στη Γαλλία. Από την πλευρά της, η Bouygues Télécom ενεργοποίησε 167 επιπλέον τοποθεσίες 4G τον περασμένο μήνα για συνολικά 17.896 καταστήματα στη Γαλλία.

Όπως τον περασμένο μήνα, είναι Δωρεάν κινητό που κληρονομεί την τελευταία θέση στην κατάταξη. Τον Δεκέμβριο, ο χειριστής του Xavier Niel, ωστόσο, αποφάσισε να δείξει τους μυς του. Το Free Mobile ανέπτυξε 620 επιπλέον ιστότοπους 4G. Αυτό είναι 37 περισσότερες κεραίες από όλες τις άλλες εταιρείες. Σιγά-σιγά, οι τηλεπικοινωνίες φτάνουν στη σημαντική καθυστέρηση έναντι των αντιπάλων της. Η δωρεάν αυτή τη στιγμή επωφελείται από 14.825 ιστότοπους 4G στη Γαλλία, πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: οι φορείς εκμετάλλευσης έχουν 15 χρόνια για να πληρώσουν για άδειες 5G

Η Orange εξακολουθεί να είναι ηγέτης στα 5G

Στην έκθεσή του, το ANFR αναφέρει επίσης την ανάπτυξη του 5G. Στη Γαλλία, έχουν ήδη εγκριθεί 428 πειραματικοί ιστότοποι. Λεπτομερώς, Το Orange έχει ενεργοποιήσει 334 κεραίες (3 ακόμη τον Δεκέμβριο) και επιβεβαιώνει το προβάδισμα στον ανταγωνισμό. Από την πλευρά της, το Bouygues Télécom παραμένει στάσιμο σε 54 ιστότοπους 5G. Έπειτα έρχεται το SFR με 32 κεραίες (5 επιπλέον αυτόν τον μήνα) και τέλος το Free Mobile, με ενεργοποιημένους ακόμα 8 ιστότοπους.