Ανάπτυξη 4G και 5G: Η Orange συνεχίζει να οδηγεί τους Free, SFR και Bouygues τον Νοέμβριο του 2019

Ανάπτυξη 4G: Το Free φτάνει αργά στα Orange, SFR και Bouygues τον Δεκέμβριο του 2019

Το ANFR μόλις αποκάλυψε τα στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη 4G και 5G των Orange, Bouygues Télécom, SFR και Free Mobile κατά το μήνα Νοέμβριο του 2019. Αυτό το μήνα, ο κατεστημένος φορέας συνέχισε να διευρύνει το χάσμα με ανταγωνισμός.

Κατάσταση ανάπτυξης 5G στη Γαλλία σύμφωνα με το ANFR

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, το ANFR (ο Εθνικός Οργανισμός Συχνότητας) δημοσίευσε την παραδοσιακή του έκθεση αφιερωμένη στην ανάπτυξη δικτύων 4G και 5G στη Γαλλία. Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός σημείωσε αύξηση 0,9% αιτήματα για εξουσιοδότηση και θέση σε λειτουργία ιστότοπων 4G Αυτό είναι λίγο λιγότερο από ό, τι τον περασμένο μήνα. Το ANFR διαθέτει τώρα 49.496 εγκεκριμένους ιστότοπους 4G, εκ των οποίων 43.960 είναι σε λειτουργία.

Είναι αληθινό στη φόρμα, είναι Πορτοκαλί που ενεργοποίησε τις περισσότερες κεραίες 4G κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο κατεστημένος φορέας έχει πράγματι αναθέσει 245 νέους ιστότοπους 4G. Το Orange έχει τώρα ένα άνετο σύνολο 20.646 ιστότοπων, που το τοποθετεί πολύ μπροστά από τους αντιπάλους του.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκουμε το Free Mobile με 218 νέους ιστότοπους 4G. Ο ταραχοποιός τηλεπικοινωνιών έχει εργαστεί σκληρά για μερικούς μήνες για να καλύψει την κάλυψη. Δυστυχώς, ο χειριστής του Xavier Niel έχει μόνο 14.205 4G κεραίες στη Γαλλία.

Έπειτα έρχεται το SFR με 127 νέους ιστότοπους 4G που ενεργοποιήθηκαν το Νοέμβριο για συνολικό στόλο 18.218 κεραιών. Όπως και τους προηγούμενους μήνες, η Bouygues Télécom ανέβηκε στο πίσω μέρος, με 45 νέες τοποθεσίες 4G και συνολικά 17.729 ιστότοπους στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: η έναρξη του 5G στη Γαλλία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2020

Η Orange έχει ήδη 331 κεραίες 5G στη Γαλλία

Τον Νοέμβριο, η Orange κατάφερε να επιβεβαιώσει το σημαντικό προβάδισμα στον αγώνα για 5G. Τον τελευταίο μήνα, η Orange είναι ακόμη και ο μόνος χειριστής που έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του 5G στη Γαλλία. Ο κατεστημένος χειριστής έχει 331 πειραματικές υποστηρίξεις.

Από την πλευρά της, η Bouygues Télécom εξακολουθεί να έχει μόνο 54 σταθμούς 5G, έναντι 27 για SFR και μόνο 8 για Free Mobile. Υπενθυμίζεται ότι ο Free ξεκίνησε πειράματα 5G σχεδόν ένα χρόνο αργά στον διαγωνισμό.

Πηγή: ANFR