Αεροδρόμιο: γιατί το internet smartphone είναι τόσο αργό στον διάδρομο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες και 43 λεπτά

Το Διαδίκτυο στο αεροδρόμιο δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη εμπειρία: η σύνδεση smartphone είναι συχνά πολύ αργή, ειδικά στο αεροσκάφος του διαδρόμου. Ένα άρθρο της Lifehacker διερεύνησε γιατί το 2019 τα δεδομένα πηγαίνουν τόσο άσχημα σε ορισμένα διεθνή αεροδρόμια: ένα πρόβλημα που προέρχεται τόσο από τον τρόπο σχεδιασμού των τερματικών όσο και των αεροπλάνων.

Πίστωση: Pexels

Χωρίς αμφιβολία, εάν τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα εφευρέθηκαν σήμερα, θα ήταν αδιανόητο να μην μπορείτε να απολαύσετε μια σύνδεση διαδικτύου τεσσάρων αστέρων, στο διάδρομο, στο αεροπλάνο και στον αέρα. Ωστόσο, το έχετε παρατηρήσει σίγουρα: στο διάδρομο ειδικότερα, ενώ στέλνετε τα τελευταία σας μηνύματα πριν από την απογείωση, η σύνδεση είναι πολύ αργή. Οι ιστοσελίδες φορτώνουν απρόσεκτα, οι λήψεις είναι αργές ή ακόμη και αποτυγχάνουν … Ενώ τα μάτια όλων είναι καρφωμένα στην οθόνη τους, είναι εύκολο να το ξεπεράσετε και να πείτε στον εαυτό σας ότι το πρόβλημα είναι το δικό σας smartphone.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Lifehacker, το πρόβλημα επηρεάζει τους περισσότερους ταξιδιώτες, πιλότους και αεροσυνοδούς. Σύμφωνα με το blog, είναι πράγματι πολύ περίπλοκο να διασφαλιστεί μια σταθερή σύνδεση 3G ή 4G στους διαδρόμους του αεροδρομίου. Οι περισσότεροι πομποί βρίσκονται στην πραγματικότητα εντός του τερματικού σταθμού και στα περίχωρα της μεγάλης περιοχής που καλύπτεται από το έδαφος του τερματικού. Ξαφνικά, εξηγήστε τους πιλότους, όλος αυτός ο χώρος δεν καλύπτεται απαραίτητα από ένα σήμα ποιότητας. Επιπλέον, όταν εκατοντάδες χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν ταυτόχρονα.

Το κομμάτι, αυτό ενδιάμεσα όπου η σύνδεση 3G και 4G είναι απαραίτητα δύσκολη

Οι εταιρείες που λειτουργούν αεροδρόμια τείνουν να εγκαθιστούν συστοιχίες κεραιών μέσα σε κτίρια – επειδή οι γύρω περιοχές δεν επαρκούν πάντα για να καλύψουν όλες τις πιο σημαντικές περιοχές των τερματικών. Αλλά αυτές οι κεραίες δεν είναι πολύ ισχυρές. Με άλλα λόγια, όταν φτάσετε στο αεροπλάνο, έχετε μείνει λίγο πίσω: οι κεραίες γύρω δεν μεταφέρουν απαραίτητα αρκετά και αυτές που βρίσκονται στο τερματικό δεν είναι αρκετές. Ξαφνικά, καταλήγετε με μια αργή, ασταθή σύνδεση.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, τα υλικά που απαρτίζουν ορισμένα επίπεδα τείνουν να εξασθενίζουν το σήμα, ή ακόμη και να συμπεριφέρονται σχεδόν σαν κλουβί Faraday. Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος βελτίωσης των πραγμάτων, τουλάχιστον από την πλευρά του ταξιδιώτη. Η μόνη ακτίνα ελπίδας είναι αναμφίβολα η άφιξη του 5G, των οποίων τα χαρακτηριστικά θα καλύψουν καλύτερα αυτού του είδους τα μέρη. Έτσι, καμία επιλογή: η καλύτερη δυνατή συμβουλή είναι να προετοιμάσετε το smartphone σας λίγο πριν φτάσετε στο αεροπλάνο.

Επειδή μπορεί να μην είστε καλύτεροι στον αέρα ούτως ή άλλως, ακόμη και αν η πτήση σας προσφέρει σύνδεση: εκτός από το να υποφέρετε από ένα τεράστιο ping, η δορυφορική σύνδεση των αεροπλάνων δεν έχει μεγάλο εύρος ζώνης. Η ταχύτητά του είναι γενικά ελάχιστη για να συνδέσει τον μεγάλο αριθμό επιβατών που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο.

Αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα σύνδεσης στο διάδρομο πριν πετάξετε; Πείτε μας στα σχόλια!

Πηγή: Lifehacker