Αγορές Google: 41 Ευρωπαίοι ανταγωνιστές το κατηγορούν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 29 Νοεμβρίου 2019 στις 8 ώρες 38 λεπτά

Το Google Shopping βρίσκεται στα αξιοθέατα 41 Ευρωπαίων ανταγωνιστών. Οι εταιρείες καταγγέλλουν συμπεριφορά που θεωρείται αντιανταγωνιστική έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πιστεύουν αυτό αν δεν γίνει τίποτα, θα μπορούσαν να βγουν εκτός λειτουργίας

Αυτή την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 41 άμεσοι ανταγωνιστές των Αγορών Google έστειλαν μια επιστολή στη Margrethe Vestager, την πανίσχυρη Ευρωπαία Επίτροπο υπεύθυνη για τον ψηφιακό και τον ανταγωνισμό. Σε αυτήν την επιστολή, αυτές οι εταιρείες διακηρύσσουν δυνατά και ξεκάθαρα ότι η Google δεν σέβεται τις αντιμονοπωλιακές συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017.

Ως υπενθύμιση, η Google διέταξε να πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η πεποίθηση ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διήρκεσε περισσότερα από 7 χρόνια και κατά τη διάρκεια της οποίας αποδείχθηκε ότι η Google ευνόησε τα δικά της αποτελέσματα αγορών σε σχέση με άλλα καταστήματα με σύγκριση τιμών.

Αυτή η δικαστική απόφαση ελήφθη μετά από ανάλυση περισσότερων από 1,7 δισεκατομμυρίων διαφορετικών ερευνών. Εκτός από αυτήν την χρηματική ποινή, η Google είχε 90 ημέρες για να διορθώσει την κατάσταση και να διασφαλίσει ότι οι αναζητήσεις δεν επισημαίνουν πλέον συστηματικά τις Αγορές Google. Σύμφωνα με τους 41 καταγγέλλοντες, δύο χρόνια μετά το τέλος αυτών των 90 ημερών, η Google δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση και παραβιάζει εσκεμμένα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Η Google θα λάβει τεράστιο πρόστιμο από την ΕΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Οι καταναλωτές είναι επίσης θύματα

Οι υπογράφοντες προέρχονται από 21 ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ αυτών είναι το Idealo, ο δεύτερος μεγαλύτερος οδηγός σύγκρισης τιμών και αγορών στην Ευρώπη. Άλλες εταιρείες με επιρροή, όπως το Βρετανικό KelKoo, απάντησαν στην κλήση.

Σύμφωνα με τις εταιρείες πίσω από αυτό το παράπονο, δεν είναι τα μόνα θύματα της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς της Google. Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, οι τιμές που χρεώνονται στις Αγορές Google είναι υψηλότερες από ό, τι σε άλλες πλατφόρμες.

Πηγή: 9To5Google