Έξυπνη τηλεόραση: το FBI προειδοποιεί, αποκρύψτε την κάμερα της τηλεόρασής σας με μια ταινία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Όπως οι φορητοί υπολογιστές, ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένη κάμερα web ή συνοδεύονται από εξωτερική κάμερα που είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τις βιντεοκλήσεις. Για την ασφάλειά σας, το FBI συνιστά να το καλύψετε με κολλητική ταινία και για αυτό το λόγο.

Η ηλεκτρονική εισβολή είναι ένα φαινόμενο που φοβούνται πολλοί χρήστες φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Η γνωστή τεχνική κασέτας για την κάλυψη της κάμερας δεν είναι προφύλαξη που προκύπτει από αβάσιμη παράνοια. Ακόμη και ο Mark Zuckerberg κρύβει την κάμερα του με ένα κομμάτι κασέτας και το FBI έχει ήδη συστήσει στο παρελθόν σε όσους εκτιμούν την ιδιωτική τους ζωή να κάνουν το ίδιο. Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τις έξυπνες τηλεοράσεις, εξηγεί η ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις συνδέονται στο Διαδίκτυο και επιτρέπουν επίσης τη χρήση δημοφιλών εφαρμογών όπως αυτές από υπηρεσίες ροής. Όλο και περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα μικρόφωνα για όσους από εμάς είναι πολύ τεμπέλης για να χρησιμοποιήσουν ένα τηλεχειριστήριο. Οι απλές φωνητικές εντολές σάς επιτρέπουν να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση, να αλλάξετε κανάλια ή να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες χωρίς να μετακινήσετε το δάχτυλό σας.

Διαβάστε επίσης: Οι έξυπνες τηλεοράσεις κατασκοπεύουν τους χρήστες τους, καταγγέλλουν μια μελέτη

Εκτός από τον κίνδυνο που ο κατασκευαστής της Smart TV ή οι προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά σας δεδομένα, το FBI προειδοποιεί ότι αυτές οι τηλεοράσεις αποτελούν πύλη εισόδου εισβολέων στο σπίτι σας. Η μη ασφαλής τηλεόρασή σας μπορεί να τους επιτρέψει την εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο της τηλεόρασης και να σας κατασκοπεύουν σιωπηλά. Εκτός από το ότι μπορείτε να αλλάξετε κανάλια, να αλλάξετε την ένταση κατά βούληση ή να δείξετε ακατάλληλα βίντεο σε παιδιά. Επομένως, το FBI συνιστά διάφορες προφυλάξεις για να σας προστατεύσει:

  • Μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μοντέλο της Smart TV που χρησιμοποιείτε και αν διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο ή κάμερα web.
  • Μην εξαρτάται από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης αν είναι δυνατόν και απενεργοποιήστε το μικρόφωνο, την κάμερα web και τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.
  • Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάμερα web, ένα απλό κομμάτι μαύρης ταινίας στον φακό της κάμερας είναι η καλύτερη προφύλαξη.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής αναπτύσσει τακτικά ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

Τέλος, το FBI συνιστά τον έλεγχο της πολιτικής απορρήτου της μάρκας αλλά και των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια δεδομένα συλλέγουν, πώς τα αποθηκεύουν και τι κάνουν με αυτά.

Πηγή: FBI