Ένα smartphone ηλεκτρίζει και σκοτώνει μια νεαρή γυναίκα στο μπάνιο της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια νεαρή γυναίκα στα τριάντα της είχε ηλεκτροπληξία στο μπάνιο της. Το smartphone φόρτισης του έπεσε εμφανώς στο νερό κατά λάθος, με αποτέλεσμα τον θάνατό του αρκετές ημέρες αργότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρουσία ενός smartphone στο μπάνιο έχει κοστίσει τη ζωή των χρηστών του.

Αυτή την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, μια μητέρα τεσσάρων που ζούσαν στο Aubrives (Αρδέννες) έριξε το smartphone της στο μπάνιο της. Η νεαρή γυναίκα στα τριάντα της βρέθηκε άψυχη λίγες ώρες αργότερα από τους πυροσβέστες, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το Voix du Nord. Το θύμα μεταφέρθηκε γρήγορα στο πλησιέστερο νοσοκομείο (Dinant στο Βέλγιο). Δυστυχώς, πέθανε αυτό το Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα του ατυχήματος της.

Διαβάστε επίσης: γιατί η χρήση του smartphone σας κατά τη φόρτιση στο μπάνιο είναι επικίνδυνη

Το smartphone της πέφτει στο μπάνιο της, μια μητέρα 4 νεκρών ηλεκτροπληξία

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που στάλθηκαν στη σκηνή, το smartphone βρισκόταν στο κάτω μέρος της μπανιέρας. Η συσκευή ήταν συνδέεται σε μια πρίζα μέσω του καλωδίου φόρτισης. Αυτό προφανώς προκάλεσε την ηλεκτροπληξία, λένε οι πυροσβέστες. Ένας φορτιστής smartphone στέλνει πράγματι ένα ρεύμα πολύ αδύναμο για να είναι επικίνδυνο. Μόνο όταν συνδεθεί με μια πρίζα, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι πραγματικός.

Ως υπενθύμιση, ένα είδος ειδήσεων αυτού του είδους είχε ήδη συμβεί τον Νοέμβριο του 2018 στο Outreau στο Pas-de-Calais. Μια 18χρονη έριξε το smartphone φόρτισης στο μπάνιο της. Η συσκευή, συνδεδεμένη σε μια πρίζα από ένα κακό καλώδιο φόρτισης και ένα καλώδιο επέκτασης, ηλεκτρίζει τον έφηβο. Λίγους μήνες νωρίτερα, ένας 18χρονος νεαρός πέθανε σε παρόμοιες συνθήκες. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όταν κάνετε μπάνιο, ειδικά εάν φορτίζει.

Πηγή: Η Φωνή του Βορρά