Ένα smartphone εκρήγνυται και σκοτώνει έναν έφηβο, αδύνατο να εγκαταστήσει το Play Store στο Mate 30, η Microsoft παρουσιάζει το Surface Duo, την ανακεφαλαίωση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα smartphone εξερράγη κατά τη φόρτιση και σκότωσε ένα 14χρονο κορίτσι, δεν είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση των εφαρμογών Play Store και Google στο Mate 30, η Microsoft παρουσίασε το Surface Duo, ένα διπλό smartphone Android οθόνη… Μαζεύουμε μαζί τα πρόσφατα νέα

Πολύ απασχολημένος με την ανακάλυψη των καινοτομιών του καταλόγου Netflix (συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού The Politician), δεν έχετε βρει το χρόνο να ακολουθήσετε τις ειδήσεις μαζί μας. Μην πανικοβληθείτε αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πούμε όλα όσα έχετε χάσει στην καθημερινή μας ανακεφαλαίωση.

Το smartphone εκρήγνυται κατά τη φόρτιση και σκοτώνει έφηβη

Μια έφηβος που ονομάζεται Alua Asetkyzy Abzalbek πέθανε μετά την έκρηξη του smartphone της στο Bastobe (Καζακστάν). Η νεαρή κοπέλα αποκοιμήθηκε με το smartphone της τοποθετημένο δίπλα της σε ένα μαξιλάρι για να ακούσει μουσική. Συνδέθηκε σε μια ηλεκτρική πρίζα, το τερματικό υπερθέρμανση και τελικά εξερράγη. Το θύμα πέθανε αμέσως από σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Διαβάστε: 14χρονο κορίτσι πέθανε μετά την έκρηξη του smartphone της

Huawei Mate 30: η εγκατάσταση του Google Play Store είναι πλέον αδύνατη

Πολλοί δοκιμαστές μπόρεσαν να εγκαταστήσουν το Play Store στο Mate 30 σε λιγότερο από 10 λεπτά εγκαθιστώντας το Google Services Framework στον κινεζικό ιστότοπο lzplay.net. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή John Wu, αυτή η μέθοδος βασίζεται σε ένα backdoor που υπάρχει μόνο σε συσκευές Huawei, γεγονός που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των χρηστών. Λίγο αργότερα, ο ιστότοπος lzplay.net τερματίστηκε. Στη διαδικασία αυτή, το SafetyNet, ο μηχανισμός ασφαλείας από την πλευρά του διακομιστή που δημιουργήθηκε από την Google για τον εντοπισμό ριζωμένων ή τροποποιημένων smartphone Android, αποφάσισε να μην θεωρήσει πλέον το Mate 30 που εγκατέστησε το Play Store ως ασφαλές. Προφανώς, η Google αποκλείει τη χρήση των υπηρεσιών της στο Mate 30.

Διαβάστε: Huawei Mate 30 – δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών Google

Η Microsoft εγκαινιάζει το Surface Duo, ένα smartphone Android διπλής οθόνης

Η Microsoft δημιούργησε μια έκπληξη ανακοινώνοντας το Surface Neo, ένα tablet με δύο οθόνες. Το αντικείμενο είναι διαθέσιμο σε έκδοση smartphone που εκτελείται στο λειτουργικό σύστημα Android. Το τηλέφωνο Surface Duo αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο αντιπαρατιθέμενες οθόνες, οι οποίες μπορούν να περιστραφούν περίπου 360 °. είναι Επομένως είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε είτε σε λειτουργία tablet είτε σε λειτουργία οθόνης πλάτης-πλάτης. Σε αντίθεση με το Galaxy Fold ή το Mate X, το smartphone ενσωματώνει επομένως δύο ξεχωριστές οθόνες. Η κυκλοφορία αυτού του smartphone δεν αναμένεται πριν από το τέλος του 2020.

Διαβάστε: όλα σχετικά με το Surface Duo της Microsoft