Ένα smartphone βάζει φωτιά στον κινηματογράφο μετά την έναρξη της ταινίας, οι θεατές εκκενώθηκαν

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το smartphone ενός θεατή πυρπολήθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ σε μια αίθουσα του κινηματογράφου Gaumont Labège (περιοχή της Τουλούζης). Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 9 μ.μ. όταν η ταινία είχε μόλις ξεκινήσει. Οι θεατές έπρεπε να φύγουν από το δωμάτιο για λίγο, αλλά δεν επέστρεψαν στο σπίτι: μετά από τους συνηθισμένους ελέγχους, η προβολή ήταν σε θέση να συνεχιστεί.

Ένα smartphone σε φωτιά / Credits: Phonandroid

Τα μπαλόνια χτυπούν, οι αδίστακτοι θεατές … τα smartphone είναι μερικές φορές ενοχλητικά στους κινηματογράφους. Αλλά αυτές οι μικρές ταλαιπωρίες είναι τελικά ελάχιστες σε σύγκριση με την ατυχία των θεατών της Τουλούζης. Τρίτη 29 Οκτωβρίου περίπου στις 9 μ.μ., οι πυροσβέστες κλήθηκαν να πυροβολήσουν σε έναν κινηματογράφο στο Gaumont Labège, στα προάστια της Τουλούζης.

Το smartphone του πυροβολεί έναν κινηματογράφο: οι θεατές εκκενώθηκαν

Η ταινία ξεκίνησε όταν ο φορητός υπολογιστής ενός από τους θεατές (δεν γνωρίζουμε την επωνυμία ή το μοντέλο του) ξαφνικά έπιασε φωτιά, εκπέμποντας πυκνό καπνό. Στη συνέχεια, ο χειριστής αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρία και να εκκενώσει τους θεατές ως μέτρο ασφαλείας. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η φωτιά είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα σύμφωνα με τη La Dépêche du Midi.

Οι πυροσβέστες επομένως πραγματοποίησαν ανάλυση του αέρα για να βεβαιωθούν ότι το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων ήταν κάτω από τα επίπεδα συναγερμού. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, οι θεατές μπόρεσαν να επιστρέψουν στο δωμάτιο και να τελειώσουν την ταινία τους. Κανένας τραυματισμός δεν θα αποδοκιμαζόταν – ούτε καν ο ιδιοκτήτης του smartphone. Επιπλέον, το περιστατικό δεν έβλαψε το δωμάτιο.

Αυτό το είδος συμβάντος συμβαίνει τακτικά με smartphone λόγω της μπαταρίας λιθίου. Αυτά έχουν πράγματι πολλά ελαττώματα – χωρίς να υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση. Ο υγρός ηλεκτρολύτης, ειδικότερα, περιέχει λίθιο το οποίο είναι εξαιρετικά αντιδραστικό σε επαφή με τον αέρα και εύφλεκτους διαλύτες. Υπό ορισμένες συνθήκες, το προστατευτικό περίβλημα των μπαταριών μπορεί να τρυπήσει ή να επιτρέψει την είσοδο αέρα.

Άλλοι τύποι ατυχημάτων συμβαίνουν λόγω του σταδιακού σχηματισμού δενδριτών στην μπαταρία: κρύσταλλοι που καταλήγουν να διαπερνούν τη μεμβράνη που διαχωρίζει τα θετικά και αρνητικά μέρη της μπαταρίας προκαλώντας βίαιο ηλεκτροπληξία. Που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη. Πολλά από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν κατά τη φόρτιση, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται δυνατό στα θέατρα.

Διαβάστε επίσης: Ένας άντρας χάνει την όρασή του από τη χρήση του smartphone το βράδυ

Εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του εν λόγω smartphone έχει φορτίσει τη συσκευή του χρησιμοποιώντας εξωτερική μπαταρία.

Πηγή: La Dépêche