Ένα MacBook Pro 16 for για μόνο 7139 € με όλες τις επιλογές;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple μόλις ανέβασε το πέπλο στο MacBook Pro 16 ιντσών. Προσφέρεται σε τιμή εκκίνησης 2.699 ευρώ, ξεχωρίζει ως ο μεγαλύτερος φορητός υπολογιστής της μάρκας της Καλιφόρνιας. Διακρίνεται επίσης από την ενσωμάτωση ενός “Magic Keyboard”, Touch ID και Touch Bar. Για να επωφεληθεί από όλες τις επιλογές, η εταιρεία απαιτεί έως και 7,139 ευρώ.

Όπως φημολογείται, η Apple παρουσίασε το MacBook Pro 16 ιντσών στον επίσημο ιστότοπό της. Ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με έναν πίνακα Retina (3072 x 1920, 226 pixels, ελαφριά κορυφή 500 nits) που περιβάλλεται από λεπτότερα περιθώρια από ό, τι στα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό το MacBook Pro έρχεται αντικαταστήστε το MacBook Pro 15 ιντσών, ο οποίος παρέμεινε στον κατάλογο της μάρκας για 15 χρόνια. Προορίζεται για επαγγελματίες με εικόνα, αυτό το MacBook Pro ολοκληρώνει την τρέχουσα προσφορά του κατασκευαστή, ιδίως το MacBook Air.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το MacBook Pro τροφοδοτείται από ένα Επεξεργαστής Intel 9ης γενιάς διατίθεται σε 6 ή 8 πυρήνες. Η Apple προσφέρει επίσης ένα Turbo Boost έως 5 GHz, προσφέροντας διπλάσια ισχύ ενός MacBook Pro 15 ιντσών με 4 πυρήνες, για παράδειγμα. Υπάρχει επίσης μια Radeon Pro 5000M GPU χαραγμένη σε 7 nm, μεταξύ 16 και 64 GB μνήμης RAM και 1,2,4,8 TB εσωτερικής αποθήκευσης σε SSD. Λόγω του τεχνικού φύλλου του θηρίου, η εταιρεία αναγκάστηκε να συμπεριλάβει ένα νέο σύστημα εξαερισμού για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Το MacBook Pro 16 ιντσών προσφέρεται στη διεύθυνση αρχική τιμή 2.699 €. Για αυτήν την τιμή, δικαιούστε φορητό υπολογιστή εξοπλισμένο με Core i7, μνήμη RAM 16 GB και αποθήκευση SSD 512 GB. Ανάλογα με τις επιλογές που θέλετε να προσθέσετε στο μηχάνημά σας, ο λογαριασμός γίνεται γρήγορα όλο και πιο ακριβός. Πληρώνοντας 3.199 €, θα λάβετε ένα MacBook Pro με Core i9, 16 GB μνήμης RAM και 1 TB αποθήκευσης SSD.

Για τους πιο άπληστους χρήστες και τους πιο τυχερούς, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Η Apple το επιτρέπειπροσθέστε πολλή μνήμη RAM και SSD. Μπορείτε πράγματι να επιλέξετε έως 64 GB μνήμης DDR4 και έως 8 GB αποθήκευσης SSD. Είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε 8 GB μνήμης GDDR6 για να συνοδεύσετε την κάρτα γραφικών Radeon Pro 5000M (+ 120 €) και ένα Turbo Boost έως 5 GHz για να αποκτήσετε την απόλυτη διαμόρφωση… στα 7139 €.

Διαβάστε επίσης: Είναι το Mac καλύτερο από τον υπολογιστή; Προφανές για την IBM

Καλά νέα: Η Apple εγκαταλείπει το πληκτρολόγιο πεταλούδας

Αυτό το MacBook Pro 16 ιντσών εκπλήσσει πάνω από όλα με την ενσωμάτωση τουένα πληκτρολόγιο ψαλιδιού που ονομάζεται “Magic Keyboard” αντί για το πληκτρολόγιο πεταλούδας που επικρίνονται τόσο πολύ από τους χρήστες. Αυτή τη φορά, η Apple ποντάρει στην επιστροφή του πληκτρολογίου ψαλιδιού. Αυτή είναι μια πραγματική παραδοχή αποτυχίας για τη μάρκα.

Τα MacBooks με πληκτρολόγιο πεταλούδας συχνά καταρρέουν. Τα πλήκτρα τείνουν να μπλοκάρουν πιο εύκολα εάν η σκόνη μπαίνει μέσα στο μηχανισμό από τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο ψαλιδιού. Η Apple έπρεπε επίσης να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης στα τέλη του 2018. Τέλος, θα σημειώσουμε επίσης την παρουσία του Touch ID (αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple) και το περίφημο Touch Bar για να εμφανιστεί ένα μενού περιβάλλοντος.