Ένα ATM δίνει το διπλάσιο του ποσού και δημιουργεί όλεθρο στη Μασσαλία!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες 08 λεπτά

Ένα ελαττωματικό μηχάνημα μετρητών έχει δημιουργήσει όλεθρο στην περιοχή Merlan της Μασσαλίας. Το ΑΤΜ της Τράπεζας Ταμιευτηρίου έδωσε διπλάσιο του ζητούμενου ποσού. Δεκάδες και δεκάδες περαστικοί έσπευσαν στο μηχάνημα, μπλοκάροντας τον δρόμο. Η αστυνομία έπρεπε να παρέμβει για να εκκενώσει τους πολλούς πελάτες.

Συντελεστές: Pixabay

Διαθέτει το Savings Bank το χριστουγεννιάτικο πνεύμα; Δεν γνωρίζουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, στο μηχάνημα εισιτηρίων Merlan στο 14ο διαμέρισμα της Μασσαλίας, οι πελάτες γιόρταζαν αυτήν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου! Μετά από ένα σφάλμα, το DAB διανέμει το διπλάσιο του ζητούμενου ποσού. ” Δακτυλογραφήσατε 20 ευρώ, μοιράστηκε 40. Ήταν έτσι από την αρχή του απογεύματος, ένα τρελό πράγμα! “, λέει ένας νεαρός άνδρας στις στήλες της εφημερίδας La Provence.

Από στόμα σε στόμα έχει κάνει τη δουλειά του, και πολύ γρήγορα εκατό άτομα προσπάθησαν κάπως να αποκτήσουν πρόσβαση στον ελαττωματικό διανομέα. ” Ήταν καταπληκτικό, υπήρχε μια ουρά για πάνω από 100 μέτρα […] Τα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα από το κόκκινο φως στην Avenue du Merlan. Ήταν η κόρη μου που άκουσε κραυγές και φωνές. Κατέβηκε και είδαμε αυτήν την απίστευτη σκηνή: οι πελάτες έφυγαν με ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους », μαρτυρεί έναν κάτοικο της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: οι πειρατές μετατρέπουν τα γαλλικά ATM σε κουλοχέρηδες

Μερικά εισιτήρια και είναι ταραχή

Προφανώς, η αστυνομία έφτασε γρήγορα στη σκηνή για να εκκενώσει τις δεκάδες και δεκάδες πελάτες που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ΑΤΜ και ειδικά για να αποκαταστήσουν την κίνηση και να μετακινήσουν τα πολλά αυτοκίνητα που σταθμεύουν προειδοποιητικά μπροστά από την τράπεζα. Χρειάστηκαν αρκετές ομάδες αστυνομίας για την αποκατάσταση της ηρεμίας, με ορισμένους πελάτες αποφασισμένους να μείνουν και να πάρουν τα εισιτήριά τους δωρεάν.

Η αστυνομία προσπάθησε να αφήσει όλους να φύγουν, αλλά υπήρχαν μερικοί που αντιστάθηκαν. Δεν είδαν γιατί πρέπει να απαγορευτεί η ανάληψη χρημάτων από το ATM », είπε στον Paul 22 χρόνια ακόμα στις σελίδες της Προβηγκίας.

Οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν την υπερβολική πληρωμή

Ένας τεχνικός παρενέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας για να επιλύσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με την Τράπεζα Ταμιευτηρίου, όλο αυτό το χάος οφείλεται σε ” σφάλμα τροφοδοσίας διαμερίσματος ». Συγκεκριμένα, τα τραπεζογραμμάτια 20 € εγκαταστάθηκαν κατά λάθος αντί των τραπεζογραμματίων 10 €. Όπως ορίζει το τραπεζικό ίδρυμα, αυτό το είδος προβλήματος αντιμετωπίζεται άμεσα από την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών της τράπεζας.

Κάθε ATM έχει το ιστορικό του: το συνολικό ποσό που κατατίθεται, το ποσό του ποσού που δίνεται από έναν πελάτη και το ποσό του ποσού που λαμβάνεται. Σε περίπτωση σφάλματος, όλα καταγράφονται και η παραμικρή παρατυπία μεταδίδεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών. ” Σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο μεταξύ των τραπεζών, όλα τα άτομα που χρησιμοποίησαν το ATM θα πρέπει να αποζημιώσουν τη διαφορά μεταξύ του ποσού που αποκτήθηκε και του ποσού που ζητήθηκε και θα χρεωθούν εκτός δικαστηρίου βάσει των ηλεκτρονικών αρχείων του μηχανήματος.«, Διαβεβαίωσε έναν τραπεζίτη σε δημοσιογράφους από την Προβηγκία.

Υπενθύμιση, τον Απρίλιο του 2018, ένας νεαρός χάκερ 19 ετών επιτέθηκε σε ΑΤΜ της Τράπεζας Ταμιευτηρίου. Είχε καταφέρει να αποσύρει περισσότερα από 20.000 € χάκερ στον διανομέα. Η αστυνομία κατάφερε να τον αναχαιτίσει και να τον πιάσει στην πράξη.

Πηγή: Προβηγκία