Ένα ραντάρ μείωσης θορύβου θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά σε μια πόλη στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα ραντάρ μείωσης θορύβου, που ονομάζεται Méduse, θα εγκατασταθεί στο Villeneuve-le-Roi, στο Val-de-Marne. Θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση των ντεσιμπέλ που παράγονται από μηχανοκίνητα οχήματα και για την αναφορά πιλότων που υπερβαίνουν το ρυθμιστικό όριο. Είναι ιδιαίτερα ένα εργαλείο κατά των αστικών ροντέων.

Ένα λεγόμενο ραντάρ “μείωσης θορύβου” θα εγκατασταθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Villeneuve-le-Roi, μια κοινότητα στο Val-de-Marne. Μπορούμε ήδη να βρούμε αυτόν τον τύπο ραντάρ σε έναν δρόμο στο Yvelines, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συσκευή θα χρησιμοποιηθεί σε αστικό περιβάλλον. Με την ονομασία Medusa, μπορεί να υπολογίσει τον αριθμό των ντεσιμπέλ που εκπέμπεται από οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα.

Ραντάρ ακύρωσης θορύβου για την καταπολέμηση των ροντέων

Ο στόχος είναι να καταπολεμηθεί η ηχορύπανση, και ιδίως ενάντια στον νούμερο ένα εχθρό: ροντέο. Στη συνέχεια, θα είναι δυνατή η προφορική ιδιοκτησία των θορύβων μηχανικών οχημάτων. Τα δίτροχα είναι ιδιαίτερα στοχευμένα. «Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, πρέπει να συνδέσουμε το ραντάρ με το κέντρο αστικής εποπτείας μας. Θέλουμε τους λάτρεις του ροντέο να επιβληθούν πρόστιμα όπως ο οδηγός που τρέχει ένα κόκκινο φως. Εκεί με την εικόνα και τον θόρυβο, θα είναι τέλειο », εξηγεί στον Παρισινό Didier Gonzalez, τον δήμαρχο Les Républicains de Villeneuve-le-Roi.

Το ραντάρ είναι κινητό και μπορεί να μετακινηθεί κατά βούληση. Υπεύθυνη είναι η δημοτική αστυνομία. Θα πάρει θέση σε περιοχές που πρέπει να παραμείνουν σιωπηλές, όπως δίπλα σε νοσοκομεία ή σε κατοικημένες περιοχές. Το δημαρχείο είναι έτοιμο να εκκινήσει το ραντάρ θορύβου, αλλά ακόμα περιμένει το πράσινο φως από την κυβέρνηση. Μόλις γίνει αυτό, ο δήμος θα επικοινωνήσει σχετικά με το εύρος δράσης του Méduse καθώς και σχετικά με το κατώφλι του ντεσιμπέλ, ώστε να μην σημειωθεί υπέρβαση με πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης: Ραντάρ Drone: το τρομερό νέο όπλο της αστυνομίας για τον έλεγχο των αυτοκινητιστών

Ο δήμαρχος του Villeneuve-le-Roi είναι επίσης πρόεδρος του Bruitparif, του παρατηρητηρίου θορύβου στο Ile-de-France. Έκανε την ενόχληση του θορύβου έναν από τους εργάτες του. «Έχουμε μερικούς που διασκεδάζουν κάνοντας περιηγήσεις με περίπτερο με μοτοκρός. Σύμφωνα με το ραντάρ, αυτό μπορεί να φτάσει τα 120 ή 130 dB […] Υπάρχουν μέρες που λαμβάνουμε στο δημαρχείο ή τη δημοτική αστυνομία από 50 έως 100 τηλεφωνήματα από άτομα που παραπονιούνται. Είναι ασυνήθιστο ότι δύο μοχθηροί σε ένα μοτοποδήλατο καταστρέφουν τις ζωές των 20.000 ανθρώπων κάνοντας μια κόλαση ενός din », αυτος πιστευει. Άλλοι δήμοι στο Île-de-France ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και θα μπορούσαν να το ακολουθήσουν σύντομα.

Πηγή: Le Parisien