Ένα ηλεκτρικό σκούτερ είναι λιγότερο οικολογικό από ένα λεωφορείο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιουλίου 2020 στις 15 ώρες και 37 λεπτά

Είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ πραγματικά οικολογικά; Όχι τόσο πολύ, μας λέει μια από τις πρώτες επιστημονικές μελέτες για το θέμα. Εκτός από το ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο παρουσιάζονται, λέγεται επίσης ότι προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εκτιμώνται για την πρακτικότητά τους στην αστική κινητικότητα, αλλά τα ηλεκτρικά σκούτερ επωφελούνται επίσης από ένα θετικό a priori: την οικολογική τους όψη. Τι είναι πραγματικά; Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, αυτή η ιδέα που έχουμε θα σταματούσε στη θεωρία, ενόψει των στοιχείων που δείχνουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ανάμικτη.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ δεν είναι τόσο πράσινα

Προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από ορισμένα μέσα μεταφοράς που αντικαθιστούν, μια από τις πρώτες μελέτες που εξέτασε σοβαρά το ερώτημα που μας λέει. Εάν τα ηλεκτρικά σκούτερ εκπέμπουν πολύ λίγο CO2, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους οφείλονται στη διαδικασία κατασκευής και μεταφοράς τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν τις εκπομπές που σχετίζονται με διάφορες πτυχές του κύκλου ζωής ενός ηλεκτρικού σκούτερ: την παραγωγή υλικών και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους, τη διαδικασία κατασκευής, την αποστολή του μηχανήματος του κατασκευαστή στην πόλη του χρήση, αλλά και κύκλους διανομής και φόρτισης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι « ανά επιβάτη και ανά χιλιόμετρο που διανύονται, έχουν ηλεκτρικά σκούτερ υψηλότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον από ένα πολυάσχολο λεωφορείο, παρά ένα κλασικό ή ακόμα και ηλεκτρικό ποδήλατο ” Ωστόσο, ένα ηλεκτρικό σκούτερ είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον από ένα προσωπικό αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα με κατανάλωση πάνω από 3 λίτρα ανά 100, λένε οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης: Μετά από περιορισμούς, το Παρίσι απειλεί να απαγορεύσει τα ηλεκτρικά σκούτερ

Μια έρευνα που αναφέρεται στην ίδια μελέτη δείχνει ότι περίπου οι μισοί χρήστες θα περπατούσαν ή θα ποδηλατούσαν αν δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σκούτερ. Μόνο το ένα τρίτο είπε ότι θα πάρουν ένα αυτοκίνητο. Εάν οι πρώτες εναλλακτικές λύσεις είναι πιο οικολογικές, θα ήταν πάντα καλύτερο να επιλέξετε ένα σκούτερ παρά ένα αυτοκίνητο με πολύ μεγαλύτερη επίπτωση στο περιβάλλον.

Πηγή