Ένας φορτιστής smartphone εκρήγνυται και καίει 3 σπίτια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένας φορτιστής smartphone έχει εκραγεί σε μια μικρή πόλη στη Μαλαισία. Μετά από βραχυκύκλωμα, ο φορτιστής έβγαλε ξαφνικά φωτιά. Τρία σπίτια σχεδόν εξαφανίστηκαν στις φλόγες της φωτιάς.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, μια φωτιά κατέστρεψε ένα σπίτι από την πόλη Ipoh της Μαλαισίας, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Sinchew, ένα εθνικό κινέζικο μέσο ενημέρωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξέσπασε σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται στον επάνω όροφο του πρώτου σπιτιού στο μπλοκ.

Ένας φορτιστής smartphone έχει προφανώς εκραγεί δευτερόλεπτα μετά τη σύνδεση στην πρίζα AC. Μια νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει ακούσει τον ήχο μιας έκρηξης που προέρχεται από το δωμάτιο του αδελφού της. Το στήριγμα είχε ήδη φωτιά όταν μπήκε στο δωμάτιο. Παρών στο δωμάτιο, ο άντρας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά ψεκάζοντας το φορτιστή με νερό. Χωρίς επιτυχία.

Ευτυχώς, όλοι στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικιωμένου, μπόρεσαν να φύγουν από την περιοχή προτού οι φλόγες κατέστρεψαν εντελώς την περιοχή. Δυστυχώς, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στα δύο διπλανά σπίτια. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, Το 85% του πρώτου σπιτιού καταστράφηκε.

Διαβάστε επίσης: ένα smartphone εκρήγνυται και σκοτώνει έναν νεαρό άνδρα 22 ετών

Εμπλέκεται ένας ανεπίσημος φορτιστής

Λίγο μετά το περιστατικό, ο κάτοικος του δωματίου όπου ξέσπασε η φωτιά παραδέχθηκε ότι είχε χρησιμοποιημένος ανεπίσημος φορτιστής κακής ποιότητας. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που αποστέλλονται στην τοποθεσία, η πυρκαγιά οφείλεται επίσης σε βραχυκύκλωμα που συνέβη στον φορτιστή smartphone κατά την επαφή με την πρίζα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Το 2014, ένας ανεπίσημος φορτιστής iPhone εξερράγη. Ο ιδιοκτήτης του κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο άντρας είχε βρει έναν μειωμένο φορτιστή λευκής ετικέτας στο eBay. Σας συμβουλεύουμε πάντα να επιλέγετε επίσημους φορτιστές ή αξεσουάρ που παρέχονται από αναγνωρισμένες επωνυμίες, τα οποία σέβονται τους ισχύοντες κανόνες και νομοθεσία, όπως Anker, Belkin ή ακόμα και Spigen.

Πηγή: Sinchew