Ένας άνδρας χάνει την όρασή του χρησιμοποιώντας το smartphone του τη νύχτα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τη νύχτα, είχε συνηθίσει να χρησιμοποιεί το δεξί του μάτι κυρίως για να παίζει με το τηλέφωνό του. Σύμφωνα με τον γιατρό του, ένας Κινέζος έχασε την όρασή του μετά από έμφραγμα οφθαλμών που προκλήθηκε από το τηλέφωνό του. Και δεν θα ήταν μεμονωμένη περίπτωση.

Ένας άντρας στην επαρχία Shaanxi της Κίνας, μόλις έχασε την προσωρινή χρήση του ματιού του. Το έμφραγμα των ματιών αφορά το 1% του πληθυσμού και εκδηλώνεται από μια συχνά ανώδυνη, αλλά ξαφνική απώλεια όρασης. Από την άλλη πλευρά, αυτό που είναι λιγότερο συνηθισμένο είναι ότι η τύφλωση θα είχε αυτή τη φορά προκληθεί από υπερβολική χρήση του smartphone.

Το παιχνίδι στο smartphone σας με ένα μάτι και τη νύχτα θα προκαλούσε τύφλωση

Ο Wang έπαιξε παιχνίδια smartphone τη νύχτα, φροντίζοντας να απενεργοποιήσει τα πάντα γύρω του. Μακροπρόθεσμα, αυτή η κατοχή θα κατέληγε να δημιουργήσει ένα OACR, μια απόφραξη της κεντρικής αρτηρίας του αμφιβληστροειδούς. Ο Λέι Τάο, ο γιατρός του, προσθέτει ότι στον ασθενή του, είναι αυτή η υπερβολική χρήση του smartphone και σε ακατάλληλες συνθήκες που θα είχαν προκαλέσει υπερβολική πίεση στην όρασή του. Εάν ο άντρας έχει τυφλωθεί με ένα μάτι, η κατάστασή του στο Wang δεν είναι απομονωμένη: κάθε μήνα, ο γιατρός του θα αντιμετώπιζε περίπου είκοσι νέες περιπτώσεις του ίδιου είδους.

Διαβάστε επίσης: καταλήγει με 500 μικρο-οπές στα μάτια της λόγω του smartphone της

Ωστόσο, η διάγνωση του Λέι Τάο αμφισβητείται από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες. Σύμφωνα με τον Δρ Gareth Lema, χειρουργό του αμφιβληστροειδούς στο ιατρείο οφθαλμών και αυτιών του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης, θα μπορούσε να είναι περισσότερο οφθαλμική ημικρανία. Σχετικά πιο συχνή, οφθαλμική ημικρανία συμβαίνει όταν ένα άτομο βάζει πολύ πίεση στα μάτια του ή εμφανίζει σημάδια υπερβολικής κόπωσης. Επιπλέον, το οφθαλμικό έμφραγμα εκδηλώνεται ως αραίωση των αρτηριών και λεύκανση του αμφιβληστροειδούς, συμπτώματα που δεν ανέφεραν οι Κινέζοι γιατροί. «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτήν την θήκη για να ακούσω τον συναγερμό», καταλήγει ο Δρ Lema. Μετά το γαλάζιο φως που θα μπορούσε να σας κάνει τυφλούς, εδώ είναι ακόμη μια περίπτωση να παρακολουθείτε προσεκτικά.

Πηγή: South China Morning Post